Statistika našeho portálu

  • 102 287 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 24.-25. února

Přinášíme vám nejčerstvější tipy na víkend.

Fotogalerie k článku

Praha

Přijďte se v sobotu zabavit do grafické dílny. Zveme děti i dospělé na grafickou dílnu v Poštovním muzeu. Přijďte si vytvořit grafický tisk technikou linorytu do našeho ateliéru.

DDM Ulita proběhne v neděli karneval V džungli. Přijď si zařádit a zatrsat na tradiční karneval do DDM Ulita! Maskám a kostýmům se meze nekladou. Užiješ si prima odpoledne plné tance a bláznivých soutěží. Chybět nebude ani tradičně výborné občerstvení, vystoupení a defilé masek.

Ani jedenáctá sezóna Filmové filharmonie nemůže zůstat bez koncertu FANTASY. Uprostřed zimy, 24. a 25. února 2024, vystoupí velký symfonický orchestr spolu s pěveckým sborem na pódiu Dvořákovy síně Rudolfina, aby zahráli tu nejlepší hudbu z filmů, ve kterých hraje hlavní roli fantazie.

 

Středočeský kraj

Přijďte se podívat tuto sobotu na koncert kapely Hippie Chippies a společně s nimi pokřtít desku Double TroubleMělníku. Mělnická banda Hippie Chippies přesedla z wild-west dostavníku Easy Breezy na kamion a otočila volantem směr středozápad. Cestou na benzínkách a pochybných motelech vyměnili akustiky a cajony za elektrické kytary a bicí. Během jednoho večírku stihli vyloupnout a nahrát několik pecek, které v únoru 2024 spatří světlo světa.

 

Vysočina

sobotu se bude v Rantířově slavit masopust! Sraz masek proběhne v Hospodě u Tomáše v 10:00 a poté vyrazí průvod ulicemi Rantířova. Můžete se těšit také na zabijačku a spousty zábavy.

Přijďte si užít zábavné a kouzelné odpoledne do školy čar a kouzel na Fóru v Třebíči. V programu vystoupí se svojí školou kouzel iluzionista Pavel Dolejška. Všechny masky vítány!

 

Jihočeský kraj

O víkendu se uskuteční na Kvildě Šumavský skimaraton 2024, přijeďte si zasportovat. Závod vedoucí krásnou přírodou se zázemím přímo na Kvildě. Můžete zde posbírat body a poměřit formu s mezinárodní konkurencí, protože závod je součástí Euroloppet tour.

 

Plzeňský kraj

Plzni bude karneval slaven tematicky jako Z pohádky do pohádky. Akci 25.2. připravuje Taneční škola Dance Nation a Krašovská Aktivity centrum Plzeň! Bude to akce, na kterou jen tak nezapomenete, plná pohádkových zážitků a zábavy pro celou rodinu. 

 

Karlovarský kraj   

Ještě tento únorový víkend si můžete užít na Horním hradě Hauenštejn v Krásném Lese. Užijte si zimní turistiku a romantiku, těšíme se na vás!

 

Ústecký kraj

Navštivte v sobotu Muzeum města Ústí nad Labem, kde vám o svém putování po národních parcích a návštěvách zoologických zahrad na západním pobřeží Spojených států poví zooložka Petra Padalíková.

 

Liberecký kraj

Jedinečný zážitek v podobě sobotní jízdy zubačkou vám nabízí město Tanvald. Díky podpoře Libereckého kraje dochází od roku 2024 k významnému navýšení provozu nostalgických vlaků na Zubačce. Historické motoráčky na Zubačce vyjedou v roce 2024 celkem v 49 termínech. Průvodčí v historické uniformě bude vaším průvodcem a seznámí vás s historií Zubačky a zajímavými místy podél trati.

 

Královéhradecký kraj

Dobrušce probíhá tento víkend výstava vláčků a modelů. K vidění budou kolejiště různých měřítek, workshopy a dřevěná láčkodráha pro nejmenší. 7. ročník výstavy vláčků a modelů v prostorách školy SPŠ el-ti Dobruška se bude konat v sobotu 24.2. od 9 do 17 hodin a v neděli od 9 do 16 hodin.

 

Pardubický kraj

Na datum 24.2. připadá Mezinárodní den průvodců, který se rozhodlo oslavit i město Litomyšl. V rámci Mezinárodního dne průvodců pořádá Informační centrum Litomyšl netradiční komentovanou prohlídku města. Dvouhodinová procházka po moderní litomyšlské architektuře začíná v 11 hodin před infocentrem u zámku.

 

Jihomoravský kraj

Brně se budou tento víkend slavit 10. slavnosti moravského uzeného a vína. Na hradě Veveří dne 24. a 25. února opět zavoní moravské uzené, vinaři otevřou své nejlepší lahve a návštěvníci zvolí uzenářského krále roku. Desátý ročník slibuje doslova největší porci uzeného, zábavy a gastro zážitků v celé historii slavností.

 

Zlínský kraj

Ve zdravém těle, zdraví duch. Zavítejte o víkendu do Kroměříže na Festival zdraví, na kterém vám vystavovatelé nabídnou své zboží a služby, jen těžko dostupné v běžných prodejnách. Najdete zde masážní pomůcky, bylinné čaje, přírodní přípravky, léčivé obrazy a mandaly, knihy, kosmetiku a spoustu dalších produktů, které udělají radost Vám nebo formou dárku vašim blízkým.

 

Olomoucký kraj

Navštivte o víkendu Vlastivědné muzeum v Šumperku, kde je přichystána geologická výstava Cesty křemene. Návštěvníci se seznámí s hlavními skupinami tohoto nerostu, jeho jednotlivými druhy, zbarvením a způsobem vzniku. Výstava je i částečně mezioborově propojena – její součástí je stručná historie sklářství na Šumpersku.

 

Moravskoslezský kraj

Ještě tuto sobotu stihnete výstavu Urob si sám, co dovedou kutilové v Centru tradičních technologií Příbor. Na úspěšnou výstavu "Vyrobeno v Tatře, ale tatrovka to není!" navazuje nová výstava věnovaná nezdolné lidské tvořivosti. Tentokrát bude zaměřena na rozmanité projevy lidového kutilství.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Kmotra SMRT 2024 - Jiříkov

04.05.2024 - 08.05.2024
Sovinec

Dobývání hradu Sovinec.

Bezpečně v online světě – Lanterna …

05.05.2024 - 07.05.2024
Spa hotel Lanterna

Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Nejen na tyto otázky vám…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 7. květen

Dnes má svátek Stanislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete