Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 24.-25. ZÁŘÍ

Fotogalerie k článku

Celá Čr

O víkendu 23. a 24. září otevřou fitness centra po celé ČR zdarma své brány veřejnosti! V rámci #BEACTIVEDAY se zapojí do projektu Evropský týden sportu a vy se můžete zúčastnit celé řady sportovních aktivit a akcí určených pro všechny: od dětí po seniory, od aktivních sportovců po milovníky poklidného body and mind, ale i pro ty, kteří ještě sportu nepřišli na chuť. A to zcela zdarma!

 

Praha

Máte rádi komiksy? Tak potom si nenechte ujít 9. ročník největšího českého festivalu ilustrace a komiksu! Hlavní výstava s názvem Divočáci zmapuje českou tradici expresivní ilustrace od Jiřího Šalamouna a Václava Kabáta po dnešní mladé tváře. Jako zahraniční hosté festivalu se představí Egle Zvirblyte, Andrew Tseng, Paul Waak a Sarah Maria Schmidt. Ilustrátorka Saki Matsumoto pro festival vybere to nejzajímavější ze současné ilustrátorské scény v Japonsku a výstavní sekce Showcase mladých talentů dá prostor tomu nejčerstvějšímu z české i zahraniční scény. Můžete se těšit také na dílny pro dospělé i děti, prezentace, živá komiksová čtení a setkání s autory, které jste si vždycky přáli potkat.

Vinobraní není konec! Přijďte si zpříjemnit nadcházející podzim na Svatováclavské vinobraní. Konat se bude v sobotu 24. září od 11:00 do 19:00 již tradičně v nejstarším českém vinohradu u krásné Vily Richter na Pražském hradě. A samozřejmě nebude chybět živá hudba.

 

Středočeský kraj

Letos se již podeváté na domousnickém zámku uskuteční Zámecké vinobraní spojené s hodováním burčáku, vína a skvělých dobrot. Nebude chybět výtečná hudba a kulturní program jako je třeba pop-rocková kapela The Stream, která je složená ze zkušených a profesionálních muzikantů z Čech a Slovenska a vedená Martinem Ševčíkem. Základní vstupné (15-65 let) 70 Kč, děti 6-15 let a senioři (ZTP) 40 Kč.

 

Vysočina

Co takhle strávit sobotu v přírodě? A ne v ledajaké. Zámek Žďár nad Sázavou vás v sobotu zve na den, který věnujete přírodě a jejímu propojení s činností člověka. Tentokrát Den venkova připravili v duchu tématu CO ČTEME V KRAJINĚ. Jak vnímat krajinu, aby se vám otevřela jako kniha? Jak přírodě správně naslouchat? Jaké jsou naše ideály o krajině a jaká je realita? jaký byl vývoj okolní krajiny a proč dnes vypadá tak, jak vypadá? Na programu je více než 50 aktivit, tvořivých dílen, témat k diskusi, hudebních vystoupení nebo zábavných pokusů.

 

Jihočeský kraj

Jindřichův Hradec vás srdečně zve tento víkend na výstavu loutek s názvem Kabinety Stuchlé. Uvidíte loutkové krasavice tančící charleston, silák zdravící příchozího troubením na trumpetu, ožívající mořská panna, ale také cirkusové obludárium i do detailu provedená ložnice hraběnky Černínové o velikosti několika desítek centimetrů. Autorkou je Stanislava Stuchlá, která vyrábí postavy ze dřeva, kůže, starého textilu, využívá i dráty, krajky či pštrosí peří a loutky umisťuje do dokonale vybavených zmenšených interiérů. Po úspěchu, který sklízela na několika výstavách u nás i v zahraničí, jsou její nevšední loutky vystaveny ve stálé expozici na jindřichohradeckém zámku. Výstava okouzlí nejen děti, ale i jejich rodiče.

 

Plzeňský kraj

Pro milovníky vína nabízí v sobotu město Plzeň největší vinařskou akci na západě Čech. Fanouškům dobrého vína se na tradičním místě v Plzni "U branky" představí 24 pečlivě vybraných vinařství z České republiky. Zastoupeny budou stálice jako Vinařství Rauš, Modré vinařství, Vinařství Gertner či Vinařství Volařík, ale jako tradičně se objeví i několik nováčků. Nabídka bude velice pestrá, od lehkých ročníkových vín až po mohutná vína z francouzských sudů. Součástí akce bude také food zóna s rozmanitou nabídkou pokrmů a nápojů a v neposlední řadě bohatý doprovodný program.

Pokud jste tvořiví, určitě vás nadchne akce s názvem Víkend otevřených ateliérů 2022, kterou pořádá město Plzeň. 7. ročník svátku tvořivosti v Plzni a okolí se bude konat 24. a 25. září 2022. Široké veřejnosti se budou věnovat výtvarníci ve svých ateliérech, galeristé otevřou ZDARMA dveře výstavních síní, výtvarné školy připraví ukázky prací a workshopy a na dalších místech se bude tvořit, hrát a poznávat umění z různých stran.

 

Karlovarský kraj

Rostou! Tento víkend se pořádá výstava hub v Mariánských Lázních. Přijďte se podívat v sobotu od 9:00 do 17:00 a v neděli od 9:00 do 17:00 na čerstvě nasbírané houby z karlovarského i okolních regionů. Na výstavě opět nebudou chybět ukázky a ochutnávky houbových specialit, houbařský kvíz pro děti, možnost určení donesených hub a ukázka hub pod binokulárním mikroskopem. Podělte se s mykologickým klubem o své zajímavé houbařské nálezy. Akci pořádá Mykologický klub Slavkovský les ve spolupráci se Správou CHKO Slavkovský les.

 

Ústecký kraj

Ještě tuto sobotu můžete dorazit na Jarmark chuti Teplice na Kolonádě domu kultury v Teplicích. Na akci naleznete chutě všeho, co Vás jen napadne. Např. chuť žít, pít, bavit se, sportovat apod. Můžete se těšit na stánkový prodej, ale i na přednášky o zdravém životním stylu.

 

Liberecký kraj

Přijďte se v neděli podívat do Stružince na bleší trhy Tuhaň a ochutnejte výtečné Čurdovo pivo. Akce s více než 40letou tradicí, dříve známá pod názvem "burza Chuchelna". Nyní v obci Tuhaň na Semilsku, rodná vesnice Milana Čurdy, osmipromilového řidiče, kterého zde nejen potkáte, ale ochutnáte i Čurdovo pivo.

 

Královéhradecký kraj

Vydejte se v sobotu na jedinečnou akci - 4. ročník Bylinkobrání v Žirči. Čekají vás komentované prohlídky zahradníků a přednášky odborníků, také loutkové divadlo a několik hudebních vystoupení. Výtěžek ze vstupného pomůže dobré věci, a to výstavbě nového lůžkového výtahu na odlehčovací službě nemocným roztroušenou sklerózou v Domově sv. Josefa. V průběhu celého dne se můžete těšit na hudební vystoupení skupiny Klapeto, 2JAJA z Jaroměře, Jiřího Pilaře se synem a loutkovou pohádku Jarky Holasové. Při přednáškách paní Svatošové a pana Soldána, významných bylinkářů, se dozvíte mnoho o léčivých účincích, o použití v kuchyni či v kosmetice a zároveň o zahradě jako takové. Součástí akce budou také workshopy, jarmark zaměřený na kuchyň, kosmetiku a zdravou výživu, nebudou chybět soutěže pro děti a další aktivity. Akce se koná od 11 hodin v zahradě Domova sv. Josefa v Žirči ve Dvoře Králové nad Labem

 

Pardubický kraj

Říká se, že každý zámek má své strašidlo. Není tomu jinak ani u zámku Litomyšl, který obývá Bílá paní. Přijďte se v sobotu podívat na noční prohlídku zámku s názvem "Jak Bílá paní zachránila zámek z moci pekelné" a zjistěte, jak to s Bílou paní bylo. Začátky prohlídek: 18.30, 19.30 a 20.30 hodin.

 

Jihomoravský kraj

Vila Stiassni v Brně vás zve na výstavu: Jan Kotěra, zakladatel české moderní architektury. Výstava se opožděně hlásí k loňskému výročí 150 let od narození slavného architekta. Budou prezentovány nejznámější Kotěrovy stavby, projekty a také dosud málo známé střípky z architektova života. Výstava je pořádána ve spolupráci s Kotěrovým centrem architektury a Foibos Books.

 

Zlínský kraj

Víkend si můžete vylepšit například výletem na největší zahradnickou výstavu v České republice Floria v Kroměříži. Tentokrát bude výstava pro všechny zahrádkáře a zahradníky zaměřena na bonsaje a suiseki. Nebudou chybět přednášky odborníků na tvarování bonsají a ukázky tvorby ikebany. Zároveň zde můžete sehnat vše potřebné pro váš dům a zahradu. O doprovodný program se postarají Duo Yamaha, kapela Poutníci a mnoho dalších.

 

Olomoucký kraj

Vydejte se na strašidelnou prohlídku zámku Úsov. Dne 24. září vpodvečer se role průvodců po úsovském zámku ujmou jeho strašidelní obyvatelé, kteří malé i velké návštěvníky zavedou až na hradní ochoz a do věže v nejstarších dochovaných prostorách hradu, kde přebývá Bílá paní. V rámci akce se také otevře Strašidelný labyrint, expozice Putování středověkem nebo výstava Nářez.

 

Moravskoslezský kraj

Co takhle otestovat svoji fyzickou kondici a vydat se tuto sobotu do Třince na 2. ročník přátelského turistického setkání jednotlivců, rodin, kolektivů - Jablunkovská podkova. Není to závod s ostatními, je to výzva pro vlastní fyzičku, vlastní hlavu, je to o pokoření vlastních limitů. 80 km, 3000m převýšení. Zažijete přírodu Slezských Beskyd, budete moci srovnat českou i polskou pohostinnost na chatách, půjdete kus trasy v noci, s čelovkou a s divokými zvířaty v zádech, půjdete kopcem Čantoryjských rytířů i po stezkách zbojníka Ondráše.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

Gabriela Beňačková, Jakub Pustina 2…

02.05.2024 - 02.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

GABRIELA BEŇAČKOVÁ - MAŘENKA, RUSALKA A JENŮFA SE LOUČÍ.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete