Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 25. – 26. března

Fotogalerie k článku

Praha 

Přijďte si poslechnout něco o pohledech do naší společné budoucnosti. TEDxNárodní 2023 je celodenní konferencí, kde se setkávají odborníci z oblasti environmentalistiky, alternativních zdrojů energie, umělé inteligence, vzdělávání, technologií a dalších vědních oborů. Cílem konference je sdílet témata hodna šíření, rozpoutat diskuzi, propojovat a inspirovat. Akce je otevřena široké veřejnosti, která má zájem o aktuální stav společnosti i naši společnou budoucnost.

 

Středočeský kraj

Vezměte svou rodinu tuto sobotu na strhující show Magická esaLíbeznicích. Velké "copperfieldovské" iluze v podání mistra světa ze Světového poháru bavičů iluzionisty Pavla Kožíška. Těšit se můžete na čtyřmetrovou skluzavku času, která promění postavu dospělého člověka v malé dítě, záhadné čtení myšlenek divákům v publiku, nebezpečné prostoupení obřím ventilátorem, originální levitaci divačky z publika, vystřelení kouzelnice z děla a na řadu dalších velkolepých iluzí plných perfektní zábavy!

 

Vysočina 

Užijte si atmosféru přicházeních Velikonoc na Velikonočních panských trzíchTelči, které se konají již tuto sobotu. Těšit se můžete na občerstvení z naší restaurace, teplé i studené nápoje, dobrou kávu, stánky nejen s velikonočním zbožím a dekoracemi. Chystáme pro vás dopolední i odpolední vystoupení dětí z umělecké školy. Celý trh se koná ve společenském sále Panského dvora.

 

Jihočeský kraj

Udělejte si o víkendu výlet do Českých Budějovic a zhlédněte oblíbený běžecký závod, který letos už po dvanácté odstartuje v osmi českých městech. Začne 25. března v Českých Budějovicích a během roku budou následovat další města – Kopřivnice, Brno, Ústí nad Labem, Olomouc, Karlovy Vary, Praha a Pardubice. Závod je vhodný pro rodiny s dětmi, začátečníky, rekreační i pokročilé běžce. Důležité nejsou jen výkony, ale i radost z pohybu, kterou letos znovu podpoří i společnost Intersport jako oficiální partner běžeckého seriálu.

 

Plzeňský kraj

Ženy, jste srdečně zvány na dámské setkání EXCELLENTÍ ŽENA®Plzni, které proběhne v Měšťanské besedě tuto sobotu. Těší se na vás inspirativní lektoři se svými zajímavými přednáškami. Nebude chybět vlídné přivítání, občerstvení i dárek na rozloučenou. Neváhejte přijít i se svým partnerem, nudit se nebude. Možná se vám zdá, že přešlapujete na místě. Že potřebujete nový impuls, novou inspiraci. Přijďte si poslechnout silné příběhy, investujte do sebe, do svého rozvoje a vzdělání. To je pro vás důležité v jakémkoliv věku.

Liticích se uskuteční první ročník velikonočního jarmarku, přijďte se v neděli podívat!

 

Karlovarský kraj

Pokud rádi tvoříte, Festival kreativity a kutilstvíKarlových Varech je přímo pro vás! Celosvětová přehlídka kreativity, tvořivosti a inovací přichází i do Karlových Varů již tuto sobotu! Vyzkoušejte, poznejte a osahejte si nevšední projekty a experimenty z oblastí nových technologií, řemesel, 3D tisku, ale i vyšívání, elektroniky, designu, dronů, modelářství a mnoho dalších. Vstup zdarma!

 

Ústecký kraj

Zúčastněte se v sobotu poutní slavnosti ke svátku Zvěstování PáněLitoměřicích. Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích a Římskokatolická farnost – děkanství u Všech svatých Litoměřice si vás dovolují pozvat na další ročník Poutní slavnosti ke svátku Zvěstování Páně, která je věnována oslavě jednoho z nejvýznamnějších mariánských svátků a také litoměřickému kostelu Zvěstování Panny Marie, který je tomuto svátku zasvěcen. Celodenní sváteční program se odehraje v kostele Zvěstování Panny Marie a v dalších objektech v centru města.

 

Liberecký kraj

neděli se ve koná opět akce s více než 45letou tradicí dříve známá pod názvem "burza Chuchelna", nyní v obci Tuhaň na Semilsku, rodná vesnice Milana Čurdy, osmipromilového řidiče, kterého zde nejen potkáte, ale ochutnáte i Čurdovo pivo. Jedná se tedy o směs: auto-moto-bleší-farmářské a všeho trhy.

 

Královéhradecký kraj

Všichni turisté i milovníci přírody jsou zváni na Pochod Českým rájem – Putování za Rumcajsem v sobotu 25. března. Pochod startuje z Valdštejnova náměstí v Jičíně. Na nejdelší pochody se vyráží už v šest hodin ráno a poslední starty na kratší vzdálenosti budou v 11 hodin. Tak neváhejte, vezměte celou rodinu včetně dětí, přiberte kamarády, sousedy, známé, své psí miláčky, pláštěnky a svačinu a vyrazte s námi.

 

Pardubický kraj

Ústí nad Orlicí se tuto sobotu konají Jarní řemeslné trhy. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Jihomoravský kraj

Zpříjemněte si víkend návštěvou Mandlového festivalu v srdci mandloní a vína v Hustopečích. Samozřejmostí je také bohatý kulturní program, gurmánské mandlové speciality na náměstí, otevřené sklepy a krásný výhled z Mandloňové rozhledny.

 

Zlínský kraj

Neváhejte a přijeďte se tuto sobotu podívat do Zlína. Všichni milovníci výletů v propojení s baťovskou tematikou jsou zváni na druhý díl přednášky Baťovské stopy v krajině, a to od 17:00 v prostoru Infopointu Památníku T. Bati. Jedná se o pokračování úspěšné únorové přednášky se zaměřením na neprůmyslové aktivity firmy Baťa (jako třeba filmová tvorba, vzdělávání, volný čas a mnohé další). Posluchači se budou moci inspirovat dalšími tipy na výlety či vycházky do míst v naší krajině, jež jsou přímo i nepřímo spojena s odkazem firmy, která nedělala jen boty. Tentokrát přednáška v podání průvodce a aktivního turisty Zdeňka Urbanovského zavede návštěvníky i na Slovensko.

 

Olomoucký kraj 

Nenechte si ujít unikátní podívanou v Javoříčských jeskyních. Budou se zde probouzet netopýři. Chcete se dozvědět něco zajímavého o tajemných netopýrech? Zajímá vás, jak vypadá odborný výzkum těchto zajímavých nočních létajících savců? Chcete vidět netopýra zblízka? Správa jeskyní České republiky ve spolupráci s Českou společností pro ochranu netopýrů a Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR zve v sobotu 25. března 2023 v 10 a 13 hodin na tematicky zaměřené prohlídky Javoříčských jeskyní na Olomoucku: Probouzení netopýrů.

 

Moravskoslezský kraj

Přijeďte se tuto sobotu podívat do Ostravy na akci Sútra srdce a kvantová fyzika, která probíhá v rámci 22. ročníku Festivalu ProTibet. Nejznámější buddhistická sútra a kvantová teorie, která od základu změnila pohled na náš svět. Lze mezi touto západní logikou a východní moudrostí buddhismu najít most? 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete