Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 25.-26. června 2016

Čeká nás poslední víkend před prázdninami, a tak řada akcí bude už laděna prázdninově, letně, prostě na pohodu. Podívejte se na pár tipů od nás a užijte si krásný víkend.

Čeká nás poslední víkend před prázdninami, a tak řada akcí bude už laděna prázdninově, letně, prostě na pohodu. Podívejte se na pár tipů od nás a užijte si krásný víkend.

Praha

Známý festival United Islands of Prague bude už od čtvrtka znít na mnoha místech Prahy. Nově letos přibudou Žofín, Petřínské sady a park Portheimka. Akce končí v sobotu. Od pátku do soboty se v Praze rozběhne také známý Prague Fashion Market, trh originální autorské módy a doplňků. Místem konání bude Hořejší nábřeží na Smíchově.

Prázdniny můžete o víkendu přivítat v Musée Grévin. Pro návštěvníky připravili pohádkový víkend, plný kouzelných bytostí, pohádek i módní přehlídky. Pokud máte rádi oživlou historii, tak Vás možná potěší sobotní Historické slavnosti Libeňského míru. K vidění budou dobové tance, šerm, palné zbraně a mnohem více.

Musée Grévin

Středočeský kraj

Ve Středočeském kraji propuknou o víkendu některé jubilejní akce. Předně to bude 50. ročník trampské Porty, festivalu, kde zářily folkové a country stálice a kde také vycházely nové hvězdy. Festival probíhá v Řevnicích od pátku do neděle. Druhou jubilejní hudební akcí, bude 10. ročník festivalu SAD-SKA, festivalu, kde bude znít především reggae, SKA, DNB, world music.

Historické gotické slavnosti s návratem do středověku s městem plným dobových trhovců, tanečních a šermířských skupin, to je Královské stříbření v Kutné Hoře, které můžete navštívit od soboty do neděle. Zámek Veltrusy rozkvete oba víkendové dny pro všechny návštěvníky výstavou růží.

Jihočeský kraj

Slavností solné Zlaté stezky oživí od pátku do soboty Velké náměstí a další místa v Prachaticích. Návštěvníci se mohou těšit na historický průvod, hudební vystoupení různých žánrů i ohňostroj. Pokud se Vám až doteď nepodařilo navštívit žádnou z památek v rámci Muzejní noci, pak máte v sobotu šanci na hradě Strakonice. Mimo jiné si zde můžete prohlédnout výstavu s tématem severoamerických indiánů.

V Borovanech to v sobotu zazní tóny známé kapely The Tap Tap. Můžete se těšit na vlastní skladby kapely i na známé písně jiných interpretů originálně přepracované.

Plzeňský kraj

Plzeňská zoo zve na sobotní vítání léta, kde se děti mohou těšit na zajímavé soutěže a sladké odměny. Mistrovství světa v netradiční disciplíně koulení pivních sudů se koná v pivovaru Chodovar v Chodové Plané v sobotu. Přijďte se na toto netradiční klání podívat.

Karlovarský kraj

Pokud o víkendu navštívíte Karlovarský kraj, tak se můžete zapojit třeba do Horského půlmaratonu, který vede po krásných Krušných horách. Závod začíná v sobotu na Božím Daru. Oba víkendové dny se také můžete vydat na Žlutickou pouť, která je letos laděna do country stylu.

Ústecký kraj

Osecký festiválek historické hudby se koná v sobotu na nádvoří cisterciáckého kláštera Osek. Jistě půjde o nevšední zážitek. Pokud patříte mezi YouTubery nebo je sledujete, pak si jistě nenecháte ujít show s v Galerii Teplice Já jůtuber, která proběhne v sobotu. Vysmáté léto je název multikulturního festivalu, který se koná v sobotu v Kadani. Můžete se těšit na divadelní i hudební vystoupení

Liberecký kraj

Sklářské slavnosti se v Novém Boru, tradiční akce proběhne tentokrát v pátek a v sobotu. Těšit se můžete na sklářský um, který budete moci obdivovat z bezprostřední blízkosti, ale budou připraveny také dílny pro děti a další doprovodný program, jako hudební vystoupení nebo módní přehlídka. 

Ruční papírna Papyrea v obci Zdislava připravila na sobotu den otevřených dveří a řemeslný jarmark. Na místě bude svou práci předvádět řezbář, keramik, papírník, šperkařka a k dispozici budou také dílničky pro děti. V Liberci pak můžete navštívit Slavnosti Vratislavického piva. K ochutnání zde bude 16 druhů piv a navíc vystoupí známé hudební kapely.

Pardubický kraj

V Národním hřebčíně Kladruby nad Labem se v neděli oná Velký jezdecký den. Uvidíte vystoupení starokladrubských běloušů i vraníků jak pod sedlem, tak v zápřeži, ukázky drezury, vícespřeží a další. Nový festival rockové hudby Plameny Rockfest propojený s ohnivou show, který se rozjede v sobotu a potrvá do neděle. Navštívit jej můžete ve Svojšicích. Oslavy Slunovratu v Pravěké osadě Křivolík budou k vidění v sobotu v České Třebové. Uvidíte například ukázky tavby bronzu, vyprávění o zbraních té doby, turnaj dřevorubců, zpracování skla a další.

Oslavy Slunovratu

Kraj Vysočina

Polná v plamenech je název festivalu ohňových umění, který se koná v sobotu. Přijdtě se na toto ohnivé umění podívat, jstě Vás uchvátí. V sobotu můžete zavítat na mezinárodní hudební festival Concentus Moraviae do Žďáru nad Sázavou. Těšit se můžete na rozmanitá vystoupení klasické hudby.

Jihomoravský kraj

 Ačkoli na jižní Moravě, o víkendu zde budete moci navštívit nekolik pivních festivalů. Tak například v sobotu Řečkovický festival minipivovarů, který bude probíhat v Brně. Nebo si můžete vybrat Pivní fest v Městském divadle v Brně. Vydat se můžete ale i na vinařskou akci a vybrat si třeba cyklistické putování krajem André, které se koná v okolí Hustopeč.

Olomoucký kraj

Mattoni 1/2Maraton se poběží v sobotu v Olomouci. Jedná se o druhý největší půlmaraton v České republice. V Zoo Olomouc můžete svou návštěvou Dne outloně váhavého podpořit toto roztomilé zvířátko. Seznámíte se s projektem na záchranu outloňů váhavých na Sumatře, které je tato zoo partnerem.

Moravskoslezský kraj

ČEZ Adrenalin cup 2016 přivítá všechny zdatné sportovce na tomto extrémním závodě čtyřčlenných štafet. Uvidíte běžecké, cyklistické, paraglidingové a kajakářské výkony. V krásném prostředí zámku Hradec nad Moravicí Vás čekají dva dny plné hudby. Přidají se ale i diskuzní scéna, workshopy, dětská scéna, výstava obrazů nebo vinný stánek. To je Hradecký slunovrat

ČEZ Adrenalin cup

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete