Statistika našeho portálu

  • 102 527 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 25. – 26. května

Fotogalerie k článku

Praha

V Praze probíhá Svět knihy! Pozvání na mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha, jež se opět koná na Výstavišti Praha, platí od 23. do 26. května. Do programu 29. ročníku se promítá sté výročí smrti Franze Kafky. Čestným hostem se stal tradiční festivalový projekt Das Buch, pro rok 2024 pod názvem Das Buch – německojazyčná literatura. V celé šíři představí autory a mluvčí Německa, Rakouska a Švýcarska.

Středočeský kraj

Vyrazte na největší výstavu železničních modelů a kolejišť v ČR. Každoroční největší akce Spolku železničních modelářů v Pečkách.

Vysočina

Buďte součástí slavností města Žirovnice. Připravili jsme pro vás nezapomenutelný hudební zážitek s širokou škálou žánrů. Zažijte Slavnosti města Žirovnice!

Jihočeský kraj

Zkuste si tuto sobotu upéct chleba v obecní peci v Lenoře. Zděná obecní pec na chleba z 1. poloviny 19. století, která se užívala ještě několik let po 2. světové válce, je opět v provozu.

Plzeňský kraj

sobotu se v Plzni uskuteční Setkání majitelů a příznivců historických automobilů a motocyklů. Pohodové setkání automobilů a motocyklů je určeno pro nejstarší stroje, ale i pro ty novější do roku výroby 1968. Trasa v délce přibližně 80 kilometrů bude značena šipkami. Start a cíl je v kempu Ostende na břehu Boleveckého rybníka v Plzni, zde je též možné zajistit ubytování v chatkách. 

Karlovarský kraj

Beatová síň slávy se uskuteční tuto sobotuLokti! Od roku 2004 uděluje Rádio Beat spolu se svými posluchači ocenění za přínos tuzemskému bigbítu. Beatová síň slávy, jakási obdoba americké Rock’n’roll Hall of Fame, letos otevře své brány v 21. ročníku udílení cen. Volba oceněných hudebníků probíhá vždy v únoru, kdy posluchači Radia Beat vybírají nominované muzikanty v kategoriích Osobnost, Osobnost in memoriam a Kapela. Od roku 2019 také v kategorii Píseň/Skladba. Každá kategorie nabízí vždy 10 nominovaných. Nominovaným může být každý hudebník nebo kapela po alespoň 25 letech účinkování.

Ústecký kraj

Připojte se k sobotnímu ČEZ Runtouru v Ústí nad Labem. Ústí nad Labem se může těšit na fantastický běžecký zážitek. Severočeské město přivítá už 25. května třetí letošní závod populárního seriálu ČEZ RunTour. Do startovního koridoru se postupně seřadí přibližně dvě tisícovky běžců, stát mezi nimi budou úplní začátečníci, ale také čeští reprezentanti.

Přijeďte se podívat na Mezinárodní výstavu psů do Litoměřic!

Liberecký kraj

Co takhle Jóga víkendHrádku nad Nisou? Náplň dle přání přihlášených, např. oční jóga, ukázka Hormonální jógy, cviky pro zdravá záda, pánevní dno, protažení páteře spinální sestavou a dechem, protažení celého těla, orgánová sestava, léčivá slova manter, i české, krije na záměr, jednoduché cviky Daoské jógy, dle Eleny Tomiliny, protistresové cviky, dechové techniky. Pokud to umožní počasí bude se cvičit venku. V ceně tištěné materiály a možnost vytvořit si nahrávku cvičení. Přijďte strávit příjemné chvíle vedoucí ke zdraví. Je nutné se předem přihlásit, cena 2.400,- Kč včetně ubytování. Jídlo ve vlastní režii.

Královéhradecký kraj

Užijte si Den dětí na Stezce korunami stromů v Krkonoších. Den plný zábavy, hudby a soutěží pro děti. Vstup na Stezku mají všechny děti do 14 let zdarma. Letos se den dětí koná 25. května 2024.

Pardubický kraj

Pojďte s námi oslavit Den starokladrubského koně do Kladrub nad Labem. Poslední květnovou sobotu proběhne v Kladrubech nad Labem Den starokladrubského koně 2024. Pro návštěvníky je připraven bohatý program, v jehož rámci se můžete těšit na vystoupení starokladrubských koní jak pod sedlem, tak v zápřeži, ukázky drezury a vícespřeží a mnoho dalšího.

Jihomoravský kraj

Navštivte 12. ročník festivalu Křehký Mikulov se uskuteční o víkendu 24. – 26. 5. 2024! Nové příběhy značky Křehký, víkendová setkání s galeristy a designéry i nezaměnitelný kulturně-společenský program v atmosféře architektonicky mimořádného města, v kraji vinic a mimo rušné dění metropolí.

Brně se o víkendu uskuteční open air festival Ponavafest. Jsme multižánrový open air festival v areálu brněnského parku Lužánky Těšíme se na vás už devátým rokem, vždy bez plotů a bez vstupného!

Zlínský kraj

Jste srdečně zváni na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

Olomoucký kraj

Pro dobré pivo si udělejte cestu do Olomouce. Nová scéna olomouckého Beerfestu. Kromě programu na Korunní pevnůstce chystáme i akci na Dolním náměstí. Ta začne už ve středu 22. května. Na místě najdete řadu stánků minipivovarů, stánky s burgery a také pódium, na němž se vystřídá celá řada kapel.

Moravskoslezský kraj

Přijeďte se o víkendu podívat do Ostravy. Od 24. do 30. května se opět rozesní celá Ostrava, a to díky největšímu činohernímu festivalu na severní Moravě. Letošní program představí dvacítku divadelních inscenací a oživí nejen centrum Ostravy, ale opět i Porubu.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

16.06.2024 - 16.06.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 16. června 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Třebsínské zvonění 2024 - Krňany

05.07.2024 - 06.07.2024
Třebsín 100

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na country, bluegrass, folk a trampskou muziku

Bleší trhy Brno ALFA pasáž/ Flea ma…

09.06.2024 - 16.06.2024
Brno

Bleší trhy v Brně zaměřené na sběratelství, řemesla, hobby, umění a použité zboží.

Sportovní park Riviéra 2024 - Brno

10.06.2024 - 16.06.2024
Brno

Ve dnech 10. – 16. 6. 2024 tradičně proměníme Koupaliště Riviéra v jedno sportoviště.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 16. červen

Dnes má svátek Zbyněk

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete