Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 25.-26. listopadu 2017

Tento víkend se už v mnoha městech naší republiky rozsvítí vánoční stromy. Konat se budou ale také adventní trhy, koncerty a tvůrčí dílny.

Tento víkend se už v mnoha městech naší republiky rozsvítí vánoční stromy. Konat se budou ale také adventní trhy, koncerty a tvůrčí dílny.

Praha

Národní zemědělské muzeum zve tento víkend na dvě akce. Je to dětský etnoklub s námětem indiánského korálkování, kde si děti vyrobí své ozdoby a cyklus Cizinci v České republice, kde se formou přednášky a tanečně-hudebního vystoupení dovíte o celkem pěti různých kulturách. V neděli se můžete zúčastnit Malostranských komorních slavností 2017, tedy 15. ročníku mezinárodního hudebního festivalu k poctě českých hudebních velikánů.

Hudební kolektiv shromážděný kolem multiinstrumentalisty, producenta a skladatele Joe Achesona, Hidden Orchestra, představí v neděli nové album Dawn Chorus v Lucerna Music Baru.

Hidden

Středočeský kraj

V Máslovicích tuto sobotu budou tvořit betlém, jak jinak než z másla. V sobotu také město Mělník, Mělnické kulturní centrum a Hudebně recitační spolek F. Černického pořádá společenské setkání Den města Mělníka. V Mělníce se také v neděli rozsvítí vánoční strom.

Jihočeský kraj

Krumlovské podzimní recitály představují sérii komorních koncertů, které probíhají každou listopadovou sobotu v jedinečných historických prostorách, tento rok opět v Synagoze Český Krumlov. Od počátku festivalu je prioritou představit posluchačům špičkové hudebníky z Čech i ze zahraničí. Můžete se těšit i tuto sobotu.

Plzeňský kraj

V sobotu můžete navštívit podzimní tvořivé dílny v Pivovarském muzeu v Plzni, kde si vyrobíte vlastní užitečné předměty. V neděli se pak rozsvítí vánoční strom ve Starém Plzenci.

Karlovarský kraj

Art Centrum Galerie 4 v Chebu zve na tvůrčí dílnu pro děti, workshop pro malé fotografy, která se koná tuto sobotu. V Chebu se také rozsvítí vánoční strom na náměstí. Navíc se můžete těšit na doprovodný program se zvonkohrou, koncert Petry Janů, zahájení trhů a další.

Chebu

Ústecký kraj

Pokud se v sobotu vydáte na zámek Krásný Dvůr, čekají vás prohlídky interiéru doplněné o výklad o historii Svatokateřinských slavností a adventu. Na nádvoří pak proběhne jarmark a tancovačka. Vánoční strom se v sobotu rozsvítí v České Kamenici, kde zároveň vystoupí žáci ZUŠ a další. Mikulovské offroadsafari vás tentokrát zavede na rozšířenou prohlídku dolu Lehnschafter, kde poznáte tajemství hornické tradice, těžby rud a minerálů v podzemí Krušných hor.

Lehnschafter

Liberecký kraj

V Jilemnici tuto sobotu přivítají již tradičně pána hor, Krakonoše. Nejen rozsvícení vánočního stromu, ale i bohatý doprovodný program vás čeká v Rovensku pod Troskami. A slavnostní rozsvícení vánočního stromu se bude konat také v Liberci, kde nebude chybět řada hudebních vystoupení a na závěr tradiční pohádkový "vorloj".

Královéhradecký kraj

V Královéhradeckém kraji můžete o víkendu nejen navštívit známý hospital Kuks, ale také vánoční trhy, které se konají tamtéž. Oba víkendové dny si můžete také prohlédnout adventně a vánočně vyzdobené interiéry zámku Náchod.

Náchod

Pardubický kraj

Od pátku do soboty se v Pardubicích koná festival her a hraček pro malé i velké. Můžete zde načerpat inspiraci i přímo nakoupit hračky, hry a další skvělé dárky pro své blízké. Vánoční strom bude v neděli rozsvícen v Přelouči a po něm bude následovat program věnovaný tradičním českým Vánocům.

Kraj Vysočina

Zpěvák Petr Kolář zavítá tuto neděli do Třebíče s komorním akustickým koncertem a těšit se můžete nejen na jeho největší hity, ale také na skladby jeho kolegů. 

Zlínský kraj

Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí zve na zámecké Vánoce, akci, kde se svátečně naladíte, kde se rozsvítí vánoční stromeček a kde vás čeká malování baněk, řezbářská dílna, výroba svíček a další tvořivé aktivity.

Olomoucký kraj

Tuto sobotu se koná již tradiční chovatelská burza Aquatera Olomouc. Na burze si můžete koupit akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata, chovatelské potřeby a mnoho dalšího. V neděli se pak do Javorníku můžete přijít podívat na slavnostní rozsvícení vánočního stromu s Mikulášem.

Jihomoravský kraj

Městské muzeum a galerie Břeclav opět pořádá v prostorách břeclavské synagogy předvánoční adventní inspiraci s bohatým programem duchovního charakteru, ale také s možností zakoupit si ručně vyráběné vánoční předměty.

Jak upéct chleba z tradičního kvásku se můžete naučit v sobotu v Opavě. Kurzem Vás provede Jana Berková, česká specialistka na kvásek.

Moravskoslezský kraj

Rozsvícení vánočního stromu vás o víkendu čeká v Opavě, ale také v Kravařích. A pokud rádi hrajete hru Člověče, nezlob se, pak se v Ostravě můžete zúčastnit turnaje nebo si zahrát některou z doprovodných her.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Čeho že se Drobek bojí? - divadlo D…

16.04.2024 - 16.04.2024
Klub Leitnerova…

Inscenace, kde děti ovlivňují děj. Určeno pro děti 3 +.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.04.2024 - 16.04.2024
Mohelnice

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Přednáška: Z hlubin oceánu na Azors…

16.04.2024 - 16.04.2024
Dům kultury Milevsko

Vydejte se s námi za krásami Azorských ostrovů.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 16. duben

Dnes má svátek Irena

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete