Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 25. – 26. února

Fotogalerie k článku

Praha 

Přijeďte se podívat na výstavu do Prahy. Designéři ze SmetanaQ Showroomu ukáží, jak může vypadat snová svatba plná českého designu. Zaměřili se nejen na nevěsty a ženichy, ale připravili nadčasové kousky pro všechny svatebčany. Nové produkty představí v rámci pop-upu s názvem Svatby na Smetaně, který připravili společně se svatebním Magazínem MILE.

 

Středočeský kraj

Velmi zajímavou akci nabízí Masarykův kulturní dům Mělník. Jedná se o přednášku o paragrafech Nutné obrany a Krajní nouze v praxi, osobní obrany a ochrany majetku v právních souvislostech.

 

Vysočina 

Co si takhle v poklidu sobotního dne posedět s Countrybandou v Panské restauraci v Telči? Přichystali jsme si pro vás hudební večer přímo v naší restauraci. Můžete se těšit na lokální kapelu Countrybanda, která však nehraje pouze country! Vstup ZDARMA!

 

Jihočeský kraj

Tuto sobotu jste srdečně zváni na přednášku RALLY DAKAR classic očima přímých účastníků Petra a Tomáše Fialy v Česticích. Velkoplošná projekce a občerstvení zajištěno! Během přednášky budeme čepovat oblíbený Hulvát 11° a taktéž bude možné zakoupit Čestický med.

 

Plzeňský kraj

Užijte si s dětmi masopust se zvířátky ve Farmaparku U Toma v Ledcích. Můžete se těšit na maškarní průvod masek, malování na obličej, soutěž o nej masku, a masopustní stezku.

V sobotu přijede poprvé do České republice Circus Varius se svým programem "Cirkus Varius na ledě". V ledové show se prezentují všechny žánry moderního cirkusového umění. Diváky svými dovednostmi překvapí žongléři, iluzionisté, gymnasti, akrobati a samozřejmě klauni. Umělci předvádějí celé své umění na bruslích na ledové ploše.

 

Karlovarský kraj

V městečku probíhá v tamějším muzeu výstava Ašští modeláři. S ní se můžete podívat také tuto sobotu od 10:00 do 14:00 hodin na druhou předváděčku RC modelů bojové techniky. Vše pod taktovkou členů klubu AVZO RC tanky Aš, tj. Boleslava Mendoně, Ondřeje Balšánka a Jana Presla. Bude možné shlédnout i modely, které nejsou součástí výstavy, Například RC model legendárního sovětského tanku T-334/85, ISU-152 nebo německý těžký stíhač tanků Jagdtiger a nesmí chybět i německý těžký tank Tiger I.

 

Ústecký kraj

Strávit sobotní den ve společnosti opičí rodinky nebo hravých papoušků? Toto vám může nabídnout Zoo Děčín, která si pro vás na sobotu připravila levnější vstup pro rodiny. Tzv. Family day, který je novinkou v kalendáři akcí, přinese speciální slevu na rodinné vstupné. To bude možné pořídit za poloviční cenu. Využít ji mohou rodiny s jedním až třemi dětmi. "Pro dva dospělé a jedno dítě vyjde vstup jen za 160 korun, čtyřčlenná rodina zaplatí pouhé dvě stovky a rodina se třemi dětmi jen 240 korun," vypočítala mluvčí zoo Alena Houšková. Zoo Děčín je v tomto období otevřena denně od 8 do 16 hodin. Expozice Rajské ostrovy pak od 9 do 18 hodin.  

 

Liberecký kraj

Brništi se stále hoduje. Přijeďte se podívat tuto sobotu na masopustní průvod, zabijačkové hody a animační vystoupení pro děti.

 

Královéhradecký kraj

Poletíme? Skupina dobře vypadajících mužů hrajících original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu vás zve do Pece pod Sněžkou. Žádné zvuky nástrojů co neexistují, žádné texty o věcech, co se nestaly, anebo nikdy nestanou. Jemné, přesto vulgární, přízemní, leč nad věcí, smutné, přeci veselé, sladké, přesto hořké. 

 

Pardubický kraj

Zpestřete si sobotní večer návštěvou 16. Plesu hudebníků v Chrudimi, který pořádá Muzeum v Chrudimi, ZUŠ Chrudim, Klub rodičů a Chrudimská beseda. Jeden z nejnavštěvovanějších plesů sezóny nabídne svým návštěvníkům: skvělou hudbu v podání Tanečního a dechového orchestru ZUŠ Chrudim, vystoupení Chrudimské komorní filharmonie. Součástí bude i baletní vystoupení Tanečního oddělení ZUŠ Chrudim, koncert jazzové kapely nChant Jazz v salónku Sůva nebo předtančení "irských tanců" uvedou In Keepers. Slavnostní zahájení se uskuteční ve Fibichově sále Muzea v Chrudimi

 

Jihomoravský kraj

Výborné zpestření víkendu nabízí město Brno, kde se bude konat největší uzenářsko-vinařská show (možná) na světě. V Česku určitě opět zavoní uzené, vinaři otevřou své nejlepší lahve. Čeká vás například ochutnávka uzeného od předních moravských podniků, hlasování o Uzenářského krále roku, soutěž neprofesionálů o nejlepší moravské uzené a mnoho dalšího.

Pokud vás zajímají roboti, přijďte se na ně podívat na Přehlídku robotů ve VIDA v Brně. Čeká vás mluvící robot Karel Pepper, výroba hopsajícího Wobblebota z CD disku, hraní s Ozoboty a programování robotů z lega anebo simulátor závodní Formule 1.

 

Zlínský kraj

Pro milovníky turistiky a i pro ty, kteří jen rádi chodí na výlety je ve Zlíně připravena akce "Baťovské stopy v krajině". Vydejte se prostřednictvím této přednášky poznávat "baťovské stopy" v krajině. Zajímavá místa spojená s působením firmy Baťa se mohou stát součástí vašich výletů a vycházek. Průvodce Baťova Památníku Zdeněk Urbanovský, který je zároveň sám aktivním turistou i cykloturistou, k tomu nabídne řadu inspirací a praktických doporučení.

 

Olomoucký kraj 

Pokud máte rádi lyžování, tato akce je přímo pro vás. JeLyMan – závod v krásném prostředí na pomezí Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku, do jehož startoviště vás vyveze lanovka. Užijte si výhledy z hřebenů a zazávoďte si na trasách 40 km, 20 km, či 10 km. Trasa vás povede z Velkého Vrbna a zpět v okolí horské chaty Paprsek u Starého Města pod Sněžníkem. Na trati vás čekají prudká i táhlá stoupání, stejně tak jako dlouhé roviny. Akci koná město Staré Město v Olomouckém kraji.

 

Moravskoslezský kraj

Známky přicházejícího jara nám zcela jistě dávají pomalu klubající se sněženky. Obec Sedlnice od sobotní půlnoci zpřístupní Přírodní památku Sedlnické sněženky. "Sedlnické sněženky" je oficiální název vzácné lokality v obci Sedlnice. Bílá pole, drobně kvetoucích rostlin milion let vykvétal na březích Sedlničky a ohlašoval, že je zde jaro. Bohužel v posledním století, zvláště v desetiletích, se výskyt sněženek rychle snižuje. Ničí je obrna, chemizace, ale i bezohlednost. Sněženky jsou poklady jara, pojďme je společně chránit, aby mohly lány sněženek vykouzlit úsměv na tvářích i dalších generací.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete