Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 26.-27. března

O tom, jaké velikonoční akce přinese tento víkend jsme pro Vás připravili samostatný článek Kam na Velikonoce. Naše pravidelné čtvrteční tipy na víkend proto zaměříme na další zajímavé akce, které se chystají po celé republice.

O tom, jaké velikonoční akce přinese tento víkend jsme pro Vás připravili samostatný článek Kam na Velikonoce. Naše pravidelné čtvrteční tipy na víkend proto zaměříme na další zajímavé akce, které se chystají po celé republice.

Praha

Jazz Dock Praha zve na koncert New Sound Orchestra, který v sobě spojuje elektronickou taneční hudbu se zvukem instrumentálního orchestru. Poslechnout si je můžete tuto sobotu. Sobota také přinese tradiční vyhlášení Cen Thálie, které uděluje herecká asociace ve čtyřech kategoriích – činohra,opera, opereta (nebo jiný hudebně dramatický žánr) a balet, pantomima. Akce se koná v budově Národního divadla.

New Sound Orchestra

V neděli pak můžete vyrazit na koncert amatérského jazzového orchestru Senior Dixieland do pražské Reduty. Můžete se těšit hlavně na tradiční jazzová schémata.

Středočeský kraj

Zámek Nelahozeves zahájí v sobotu novou sezónu. Čeká Vás zajímavý a pestrý program a také jarní menu v Zámecké restauraci.

Jihočeský kraj

37. ročník Odemykání Lužnice proběhne v sobotu v Suchdole nad Lužnicí. Odtud lodě vyplují do známého kempu v Majdaleně. Spolek Přátelé Kamenného mostu pořádá v Písku Jarní slavnost. Děti se mohou těšit na loutkové představení, pěvecká a taneční vystoupení dětských souborů a nebudou chybět ani výtvarné dílničky a prodej řemeslných výrobků a dobrot.

Skupina historického šermu a divadla Bibus Spiritus vystoupí ve Schwarzenberském sále Třeboňského zámku

Plzeňský kraj

V sobotu si v Plzni můžete vyzkoušet, jak se váže opravdová kniha. V Nové Akropoli pro Vás totiž připraví malou dílnu vázání knihy. V KD Klatovy se v sobotu večer koná koncert několika kapel, OBRkřest. Vystoupí kapely Trautenberk, Brenda 5, Kníry a Cocotte minute.

Karlovarský kraj

Zde bychom Vás chtěli pozvat na působivé noční prohlídky hradu Hauenštejn. Tuto sobotu se zde koná letošní první noční prohlídka. Procházka za svitu loučí temným hradem bude jistě skvělým zážitkem.

Královéhradecký kraj

Limen Boomstick Festival, festival punk-rockových a punk-popových kapel se koná v sobotu královéhradeckém AC Klubu. A pokud byste raději vyrazili ven, tak Klub českých turistů připravil pro všechny 50. ročník Pochodu Českým rájem - Putování za Rumcajsem. Ten vyráží tradičně z Jičína.

Liberecký kraj

Od pátku do neděle se můžete vypravit na Čokoládové hody do Nisy v Liberci. Budou se zde vařit sladké i slané pokrmy s čokoládou, čokoládou se bude i malovat a nebudou chybět samozřejmě slavné čokoládové pralinky. 

Ve Frýdlantě si můžete zase zasportovat na víkendu plném sportu a relaxace, který proběhne pod vedením fitness trenérky Jarky Salabové.

Ústecký kraj

Centrum Pivovar Děčín zve na kreativní program soboty dětem, kde si Vaše děti budou moci vyzkoušet například výrobu ručního papíru, vyrobit si jarní kytičky a velikonoční obrázky a uplést si svou vlastní pomlázku. 

Zámek Velké Březno se o víkendu chystá na zahájení návštěvnické sezóny. Přijďte jej navštívit i Vy. Novou sezónu zahájí i cyklisté v Ústí nad Labem společným výletem, který startuje na Mírovém náměstí. Pro všechny cyklisty bude připravena nová trasa dlouhá 40 km.

Kraj Vysočina

Své brány otevře v nové sezóně poprvé také hrad Lipnice nad Sázavou, a to v sobotu. V Třebíči můžete poznat, jak vypadá nejveselejší židovský svátek Purim. V Zadní synagoze pro Vás připravili povídání o historii tohoto svátku, ale čeká Vás i purimová veselice, výuka izraelských tanců, výtečná vína a jiné dobroty. Samozřejmě si prohlédnete i synagogu.

hrad Lipnice nad Sázavou

Jihomoravský kraj

O Velikonocích budou otevřené sklepy ve Valticích, takže zde budete moci ochutnat skvělá místní vína a navíc si užít příjemnou procházku hlavním městem vína.

Zlínský kraj

Na zámek Nový Světlov se vydejte o víkendu pokud patříte k milovníkům koček. Koná se tu totiž mezinárodní výstava koček a ples strašidel

Taneční soutěž TanceR Cup Zlín, resp. její již 8. ročník je připraven na tuto sobotu do sportovní haly Euronics. Přijďte soutěžit nebo se prostě jen podívat. Metalové kapely Arakain a Dymytry vystoupí v rámci svého jarního turné ve Sportovní hale Březolupy tuto neděli.

Olomoucký kraj

Přijďte se podívat na jarní výzdobu zámku Velké Losiny, který o nadcházejícím víkendu zahájí svou sezónu. Slavnostního zahájení sezóny se dočká i Muzeum historických kočárů, které se nachází v obci Čechy pod Kosířem. Cestovní kočár objede během dne pamětihodnosti kraje.

zámek Velké Losiny

 V sobotu proběhne také slavnostní zahájení lázeňské sezóny v Lázních Slatinice. Lázně letos oslaví 490 let od svého založení, a tak bude připraven bohatý kulturní program, občerstvení a zábava pro děti i dospělé

Moravskoslezský kraj

Pokud se v sobotu vydáte na hrad Sovinec, nebudete určitě zklamáni. Čeká Vás zde Requiem za rytíře, tedy celodenní program, který slibuje jen kvalitní vystoupení a zábavu. Uvidíte kejklíře, vystoupí flašinetář, k vidění bude práce dráteníka a hrnčíře a mnohé další.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete