Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 26.-27. ledna 2019

Přetrvávající krásná zima láká do hor za zimními radovánkami, ale i extrémními závody a adrenalinem. Pro ty, kteří dají přednost jinému trávení volného času máme v nabídce našich tipů na víkend řadu plesů, masopustních akcí a nebo třeba historických bitev.

Fotogalerie k článku

Přetrvávající krásná zima láká do hor za zimními radovánkami, ale i extrémními závody a adrenalinem. Pro ty, kteří dají přednost jinému trávení volného času máme v nabídce našich tipů na víkend řadu plesů, masopustních akcí nebo třeba historických bitev.

Praha

I tento víkend můžete vyrazit na uměle zasněžený běžkařský okruh na Vypichu. Vstup je zdarma a pokud nemáte své vlastní běžky, tak si zde funguje půjčovna. Navíc zde můžete bruslit až do 21 hodin, neboť okruh má umělé osvětlení. Na střeše nákupního centra Galerie Harfa se letos uskuteční už poosmé festival ledových soch, který je největší svého druhu u nás. 10 sochařů v průběhu víkendu z ledových kvádrů v nadživotní velikosti ztvární komiksové postavy.

Letenské prase aneb zabíjačka v muzeu je název tradiční akce, která se koná před Národním zemědělským muzeem. V neděli zde proběhnou ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa, které budou v režii řeznického mistra, pana Tomáše Hudery. Po celou dobu můžete ochutnávat různé zabijačkové speciality, děti se mohou těšit na divadlo a řemeslné dílničky.

Ženy si jistě nenechají ujít akci v Atriu Flora, která nese název Den, kdy se mám ráda a je zaměřená na podporu ženského sebevědomí. Své služby zde nabídnou vizážisté, kadeřníci, ale také lékaři a odborníci na zdravou stravu.

Středočeský kraj

Od pátku do neděle můžete na Výstavišti v Lysé nad Labem navštívit Čokoládový Festival. Můžete se těšit na výstavu obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídku a prodejní stánky s čokoládovými delikatesami. V sobotu se můžete vydat na Máslovický masopust do Máslovic a v rámci místní zabijačky si pochutnat na masových specialitách. součástí bude i průvod obcí a soutěž v pojídání jitrnic. 

Mělnické kulturní centrum zve na představení Polívková pohádka, které bude součástí přehlídky amatérských divadelních souborů Divadlo dětem 2019. 

Jihočeský kraj

Do Skiareálu Lipno se přijede tento víkend podívat velbloud Šajtan a jeho kamarád lamák Otík. Najdete ho poblíž Stezky korunami stromů. V Jindřichově Hradci v Zahradním centru Pod kloboukem si můžete vytvořit oba víkendové dny svou vlastní minizahrádku. Čínský národní cirkus vystoupí v neděli také v jihobudějovické Budvar Aréně. Návštěvníky čeká nová jubilejní "BEST OF" show THE GREAT WALL.

Plzeňský kraj

Také v Plzeňském kraji vás potěší pohled na ledové sochy, které budou od pátku do soboty k vidění na náměstí Republiky v Plzni. Téma letošního ročníku je Království zvířat. Na domácí staročeskou zabijačku se můžete vydat do Všerub. Součástí bude také degustace nových piv z pivovaru Kalikovského Mlýna.

Ústecký kraj

V sobotu si nenechte ujít zimní bitvu v Podbořanech, kde vás čeká pohádkový příběh dobra a zla v podání několika skupin historického šermu. 

Liberecký kraj

V sobotu a v neděli můžete vyrazit na workshop chemiků do brněnské IQ Landie. Návštěvníci si vyrobí zkumavky, ale dozví se také, že jedna baňka může sloužit jako lednice a druhá jako topení. Na šesti stanovištích je však čeká mnohem víc. Zveme vás také na Šmelc - festival divadla a hudby pro děti do sta let. Ten se koná tuto sobotu v Jablonci nad Nisou. Těšit se můžete na loutkové i improvizační divadlu, hudbu, dvě taneční vystoupení a lekce swingu. Večer vyvrcholí pražskou folk-punk kapelou Byl pes.

Pardubický kraj

Do Pardubic zveme všechny ty, kteří se chtějí vdávat nebo ženit. O víkendu se zde koná 15. svatební veletrh, který představí poslední novinky a trendy nejen ve svatební módě, ale i floristice, snubních a zásnubních prstenech nebo svatebních dortech a cukrovinkách. 

Královéhradecký kraj

Šerpa Cup je adrenalinová krkonošská expedice, kde můžou změřit své síly všichni ti, kteří se cítí na výnos 40 kg z Pece pod Sněžkou až na Sněžku. Závod je dlouhý 6,4 km, závodníci překonají převýšení 754 m. Ti nejlepší zvládnou trasu doslova uběhnout za 1 hodinu a 15 min.

Obnovená tradice v Malé Úpě - sjezdy na historických saních rohačkách - se předvede v sobotu. součástí je stíhací závod dvoučlenných týmů na rohačkách, doplněný o speciální disciplíny spojené s historií Malé Úpy a jejími prvními osadníky.

Jihomoravský kraj

Pokud máte rádi společenské akce a rádi tančíte, tak si nenechte ujít Ples jako Brno, který patří mezi nejluxusnější akce svého druhu u nás. Základem galavečera je vždy pečlivě vybraný big band a zralá moderátorská osobnost, jež společně tvoří hlavní linku programu. Mimo jiné vás čeká rafinovaná gastronomie a nápaditá show.

Klub vojenské historie Markland zve na rekonstrukci bitvy z druhé světové války, která se odehraje v sobotu u Skalice nad Svitavou. Bude se jednat o jednu z nejdůležitějších bitev na východní frontě, tentokrát z období ledna roku 1944 s názvem Čerkasko - korsuňský kotel, karta se obrací.

ZeloFest je soutěž, která má za cíl více zpopularizovat kysané zelí, které je svým způsobem součástí Moravy a patří k naší tradici. Na soutěž se může přihlásit každý a dodat svůj vzorek.

Zlínský kraj

V Otrokovicích proběhne v sobotu entomologická výstava, kde si na své přijdou všichni milovníci hmyzu, plazů a pavouků. Své exponáty si zde mohou také vyměnit. Jedinečná akce ve Velkých Karlovicích pro všechny vášnivé lyžaře, resp. skialpinisty. Zveme vás si vyzkoušet skialpové vybavení značky Dynafit, které bude spojené s podvečerním hobby závodem na sjezdovce Razula.

Moravskoslezský kraj

Tento víkend se uskuteční další ročník extrémního zimního závodu jednotlivců a dvojic 24 hodin na Lysé hoře. Závod vyhraje ten, kdo v časovém úseku 24 hodin nejvíckrát vystoupí z místa startu (pila v Ostravici) ve výšce cca 600 m na Lysou horu (1323 m). Trasa má tedy převýšení přibližně 700 metrů a je dlouhá 12 kilometrů. Vydejte se na sobotní výlet do pivovaru Radegast historickým vlakem Radegast expres. Jedná se o mimořádný vlak, který bude veden motorovým vozem řady M152.0 a vyjíždí z Ostravy.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete