Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 26. – 27. srpna

Fotogalerie k článku

Praha 

Tuto sobotu si můžete zpříjemnit prohlídkami zahrad Strakovy akademie. Zahrada Strakovy akademie prošla rozsáhlou rekonstrukcí, která měla za úkol odstranit dřívější necitlivé zásahy, vrátit jí reprezentativní charakter a navázat na styl a dílo původního architekta Františka Thomayera. V rámci obnovy například zmizely vyasfaltované chodníky, které nahradilo dláždění, bylo vysazeno více než 15,5 tisíce květin, nové stromy a areál doplnila vodní fontána.

 

Středočeský kraj

Kutné Hoře proběhne Hudební festival A day of sound 2023 již tuto sobotu. V sobotu 26. srpna se v kutnohorské Galerii Středočeského kraje (GASK) uskuteční již pátý ročník jedinečné hudební události – A Day of Sound. Program je tradičně situován jak do vnitřních prostor bývalé jezuitské koleje, tak do přilehlého prostranství zahrad s vodním pódiem, doplněným o působivý výhled na chrám sv. Barbory. Událost nabízí propojení myšlenek současných galerijních umělců s těmi, kteří se vyjadřují zvukem. Letošní ročník představí silná jména experimentální hudební scény z Norska a Německa. V prostředí nočních zahrad GASK vystoupí norské duo Jan Bang & Arve Henriksen.

 

Vysočina  

V obci Kámen se koná speciální víkendová akce, která bude věnovaná posledním prohlídkám hradu Kámen před jeho velkou rekonstrukcí. Jak název napovídá, bude to pro návštěvníky hradu poslední možnost prohlédnout si stávající expozice. Hradem po celý víkend budou provádět průvodkyně a průvodci v dobových kostýmech. V rámci programu chceme návštěvníkům umožnit zažít a zhlédnout několik aktivit, které jsme v průběhu posledních více než deseti letech připravovali.

 

Jihočeský kraj

Vyrazte do Českých Budějovic a zažijte Kavárnu potmě. Zážitek při kterém návštěvníci probudí v absolutní tmě svoji fantazii a smysly. V Kavárně potmě se zrakově postižený personál o návštěvníky postará, usadí je ke stolu a připraví pro ně kávu či jiné nápoje z nabídky. Návštěvou každý přispěje do sbírky Světluška na pomoc nevidomým dětem i dospělým a jako památku na nevšední zážitek si bude možné odnést hrneček s logem. Akce probíhá do konce týdne.

 

Plzeňský kraj

Užijte si v sobotu Hradozámeckou noc v klášteře Kladruby. Program připravujeme ve spolupráci s Hvězdárnou v Rokycanech a Plzni, takže se můžete těšit například na pozorování Slunce a noční oblohy a také na přednášku "Kalendář a jeho problematika", přednášející je Lumír Honzík, pracovník Hvězdárny v Rokycanech a Plzni, nebo prohlídku kostela.

 

Karlovarský kraj  

Mariánských Lázních se tuto sobotu koná již 5. ročník festivalu vína v Mariánských Lázních, který se uskuteční v sobotu 26. srpna 2023 na Hlavní kolonádě. Čeká vás bohatý program plný ochutnávek vín, dobrého jídla a poslechu hudby.

 

Ústecký kraj

Na zámku Ploskovice se 26.8. koná Hradozámecká noc. Tradiční oživené večerní prohlídky na zámku v Ploskovicích. Všichni máme představu o tom, jak vypadaly pompézní události, ale jaký byl každodenní život šlechty? Přijďte a projděte si zámek za večerního osvícení s mladým šlechticem, či mladou šlechtičnou. Současně s Hradozámeckou nocí bude probíhat i festival ohně a pohybu, Incendio.

 

Liberecký kraj

Co si takhle tento víkend užít s Hurvínkem? V sobotu a neděli bude na lokálce Martinice v Krkonoších - Rokytnice nad Jizerou jezdit historický motoráček Hurvínek řady M131.1. Ve spolupráci s krkonose.eu bude na stanici doprovodný program v rámci projektu Léto s Pojizerským Pacifikem. Komentované prohlídky historického nádraží a muzea v Martinicích v Krkonoších. Výroba vánoční hvězdičky ze skleněných perlí firmy Rautis. Naučná stezka bude s odměnou.

 

Královéhradecký kraj

sobotu si udělejte výlet na hrad Potštejn, kde je pro vás na 26.8. přichystána Hradozámecká noc – noční hrané prohlídky. Do historie vás přenesou divadelníci místní Ochotnicko-čtenářské besedy Orlice a žesťový kvartet Pardubičtí pozounéři.

 

Pardubický kraj

Přijeďte se tuto sobotu podívat na Srpnové řemeslné trhyÚstí nad Orlicí. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Jihomoravský kraj

sobotu se přijeďte podívat na hustopečské vinařské bratrstvo. Hustopečská chasa a město Hustopeče srdečně zvou na Zarážení hory a otevřené sklepy místních vinařů od 14:00 hodin. Každoroční tradiční obřad Zarážení hory spojený s ochutnávkou vín ve vinařských uličkách během otevřených sklepů, začátek akce je ve 14.00 hodin. Samotný obřad zarážení hory proběhne v 16.00 hodin v ulici Na Hradbách.

 

Zlínský kraj

V obci Boršice se tuto sobotu můžete zúčastnit Šlapání hroznů dívčí nohou 2023. Představte si to mámivé kouzlo, když popíjíte opojný burčák a na pódiu se Vám v kádi svíjí krásné dívky , které svými obnaženými nožkami šlapou hrozno , které právě šohaji přivezli z vinice. Hlavním vrcholem celého dne bude koncert Ivana Mládka a jeho Banjo Bandu.

 

Olomoucký kraj

Hrady CZ tentokrát zavítají na hrad Bouzov v Olomouckém kraji. Festivaly Hrady CZ jsou série kulturních a hudebních festivalů, konaných v nejkrásnějších historických památkách České republiky. Tyto festivaly za sebou nesou motto "Hrady, zámky a rock'n'roll" a nabízejí bohatý program s velkým množstvím hudebních vystoupení, divadelních představení, historických ukázek a gastronomických zážitků.

 

Moravskoslezský kraj

Přijďte si dát do nosu na Radegast dniNošovicích. Připij si s námi na Radegast! Hořký konec léta? S Radegastem vždycky! Doraz i letos na Radegast den do nošovického pivovaru. Poslední srpnovou sobotu tam na tebe čeká dokonale načepovaný Radegast i pořádná nálož skvělého jídla, muziky a doprovodného programu.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

JAROVÍN Znojmo 2024

03.05.2024 - 03.05.2024
Znojmo

NEJVĚTŠÍ DEGUSTACE FRIZZANTE A RŮŽOVÝCH VÍN V ČESKÉ REPUBLICE. AKCE SE KONÁ V PŘEDVEČER PŘEDSTAVENÍ NOVÝCH VÍN VOC…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete