Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 27.-28. května 2017

Před námi je poslední květnový víkend a podle všech předpovědí by měl přinést krásné počasí. Možná už víte, jak ho prožijete a kam vyrazíte. a pokud ne, tak vás třeba zaujmou naše tipy na víkend nebo některá jiná akce v našem kalendáři.

Před námi je poslední květnový víkend a podle všech předpovědí by měl přinést krásné počasí. Možná už víte, jak ho prožijete a kam vyrazíte. A pokud ne, tak vás třeba zaujmou naše tipy na víkend nebo některá jiná akce v našem kalendáři.

Praha

Pokud se chcete inspirovat nebo ochutnat některou gastronomickou lahůdku, tak určitě nevynecháte Prague Food Festival, který probíhá od pátku do neděle  v Královské zahradě Pražského hraduPsychiatrická léčebna Bohnice o víkendu ožije už tradičním festivalem Mezi ploty.

Letná roste je název akce, kterou pořádá Národní zemědělské muzeum Praha v sobotu a je určena těm, kteří se zajímají o městské zahradničení, pěstování v nádobách, zahradničení s dětmi i šetrné zahradničení, o bylinky či o městské a bytové kompostování. 

Jak vypadala zábava v 80. letech minulého století, vám připomene výstava Retroden v Nové budově Národního muzea, která se koná v sobotu.

Středočeský kraj

V sobotu se otevírá do nové sezony Vojenské technické muzeum Lešany a pro návštěvníky si připravilo bohatý program. Program se ponese ve znamení připomínky 75. výročí atentátu na Reinharda Heydricha, dalším reflektovaným výročím bude rovných 100 let od bitvy u Zborova. 

Lešany

Sobotní večer můžete v rámci muzejní noci prožít netradiční návštěvu hradu Týnce nad Sázavou. Pokud vás přitahují adrenalinové sporty, tak je tu Pradator Race na Monínci, který je letos doplněný nově o závod Masakr. Z mnoha akcí k blížícímu se dni dětí vybíráme dětský den s Železničním muzeem Lužná u Rakovníka. Rodiče s dětmi zde čeká výlet parním vlakem s lokomotivou "Papoušek", návštěva největší železniční expozice a pestrý program.

Jihočeský kraj

Během třídenní přehlídky experimentálního divadla Šrámkův Písek se můžete těšit na řadu amatérských souborů a jejich netradičních vystoupení. Muzejní noc se koná v sobotu v Bechyni, kde bude připravená komentovaná prohlídka města, hudební program a cestopisná přednáška, na hradě Strakonice, kde bude laděná do bájí a pověstí spjatých s hradem, a na zámku Ohrada, kde bude ve znamení psů.

Plzeňský kraj

ŠkodaFIT půlmaraton se běží tuto sobotu v Plzni. Závod v běhu na 21,097 km se startem a cílem v centru města Plzeň na náměstí Republiky má jednu z nejkrásnějších tratí. Již počtvrté se o víkendu Plzeň připojí k evropským metropolím, které oslavují dobré sousedské vztahy a podporují obyvatele v pořádání komunitních akcí i soukromých posezení se sousedy. Nenechte si proto ujít Evropský den sousedů.

Rabiáda na hradě Rábí je jedna z mnoha akcí ke dni dětí, které se konají v regionu. Na této čeká děti i rodiče řada odvážných disciplín.

Karlovarský kraj

Muzejní noc v tomto kraji můžete prožít v Muzeu Karlových Varů, kde bude připravena komentovaná prohlídka nové expozice, nebo v Chebském muzeu, kde volně navazuje na právě probíhající výstavu hodin. Jarní slunoHrad 2017 je název akce, která se koná na zřícenině hradu Hauenštejn - Krásný Les. Návštěvníci se mohou těšit na den plný muziky všech možných žánrů.

Ústecký kraj

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích 2017 je naplánované na prodloužený víkend už od pátku. Program zahrnuje hudební vystoupení, divadelní představení, řemeslné trhy, ochutnávky regionálních specialit, sportovní aktivity, pouťové atrakce, studentské mítinky, kadeřnické show, multikulturně zaměřené akce, výstavy fotografií, kulinářské speciality a další.

Archeologický skanzen Březno u Loun si na sobotu připravilo řadu pravěkých soutěží, her, vyrábění a zábavy spojené s oslavou Dne dětí. Tento svátek oslaví i na hradě Střekov v Ústí nad Labem. V rámci pestrého programu vystoupí i oblíbené dětské Sváťovo divadlo.

Liberecký kraj

Až do soboty trvá v Jablonci nad Nisou Sympozium Desná 2017, tedy dřevosochání motorovou pilou. Letošní ročník má i charitativní aspekt, jelikož závěrečná dražba uměleckých výtvorů půjde na různé dobročinné účely. Muzejní noc proběhne i v Muzeu Jizerských hor Jizerka, resp. v Ekocentru ČSOP Jizerka v Kořenově a bude zaměřena na ptactvo Jizerských hor.

Desná

Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití BOSCH FRESH FESTIVAL můžete navštívit oba víkendové dny v Liberci.

Pardubický kraj

Národní hřebčín Kladruby nad Labem zve na slavnostní Den starokladrubského koně a Muzejní noc. Návštěvníky čeká předvedení plemenných koní, příjezd Marie Terezie, předvedení koní v zápřeži, pod sedlem a vystoupení hostů a další. Muzejní noc přinese nevšední program také do Chaloupky Maxe Švabinského, kde mohou návštěvníci spatřit expozici při nočním osvětlení, potkat se s oživlými obyvateli Chaloupky a využít zahradu k neformálnímu posezení s živou hudbou. Od pátku do neděle jste zváni také na Festival trampské písně do Horního Jelení.

Královéhradecký kraj

Také v Trutnově si můžete pořádně zaběhat. V neděli zde startuje Trutnovský půlmaraton, ale součástí jsou i štafety a dětské závody. Den dětí oslaví na letišti Josefov v Jaroměři. Připraveny budou ukázky leteckých modelů, ale i velké letecké techniky, soutěže a večer vzlet balónu.

Kraj Vysočina

Zoo Jihlava slaví v neděli 60. narozeniny a připravila si na tento den pestrý program, jehož součástí bude průvod zvířecích masek, ale i zážitková hra, lampionový průvod a další. Mezinárodní den dětí oslaví v Šiklandu, kde mají připravené zábavné atrakce, zajímavé sportovní a společenské hry, soutěže o krásné ceny, divadelní příběh s veselými herci a westernovou show s roztomilými zvířátky a řadu dalších atrakcí.

Šikland

Olomoucký kraj

Káva z místních i přespolních pražíren, přednášky, workshopy, hudební i kejklířská vystoupení, mistrovství České republiky v degustaci kávy a další čeká návštěvníky Olomouckého dne kávy. Oba dva víkendové dny si nenechte si ujít tradiční závod dračích lodí pro širokou veřejnost v Přerově.

Zlínský kraj

Slovácká folklorní slavnost Jízda králů ve Vlčnově je zapsána na seznamu Mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva UNESCO. Máte možnost ji vidět od pátku do neděle ve Vlčnově. Sporťáček, tedy náborový festival sportu pro děti od 3 do 18 let se koná tuto sobotu ve Zlíně. A pokud ve Zlíně zatoužíte spíše po kulturní akci, pak vám doporučujeme sobotní koncert Anety Langerové pod širým nebem.

Jihomoravský kraj

V rámci Muzejní noci na zámku Slavkov u Brna na vás čekají kostýmované prohlídky zámeckého podzemí, osvětleného svíčkami. Sraz veteránů historických vozidel ve Vyškově umožní návštěvníkům prohlédnout si auta, děti se mohu povozit v historických vozidlech a nebude chybět ani přehlídka v dobových kostýmech a vyhlášení cen.

Moravskoslezský kraj

V Moravskoslezském kraji to budou převážně akce k Mezinárodnímu dni dětí, které zpestří nadcházející víkend. Vybíráme z mnoha například sobotní divadélka ve Frýdku-Místku, akci na zámku Kunín, kde budou probíhat prohlídky komnat s dětskými průvodci, módní přehlídky pro velké i největší a přijme je také samotná dobrá hraběnka Walburga. 

divadélko

Nebo se můžete vypravit na festival Setkání cimbálových muzik Valašského království do Frenštátu pod Radhoštěm.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete