Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 27. – 28. února

Fotogalerie k článku

Praha

V sobotu 27. května se v sousedství pražského obchodního centra Galerie Butovice otevře multifunkční areál Butky Park. Atraktivní program nabídne zábavu pro děti i jejich rodiče a jeho vrcholem bude koncert populární kapely Tata Bojs. Vstup je zdarma.

Vyražte na oslavu svátku dětí se základními uměleckými školami, středisky volného času a IZS na Vypichu. Těšit se můžete na ukázky volnočasových aktivit, výtvarné a tvořivé dílny, sportovní a freestylovou zónu, divadelní představení, prezentaci IZS, letní kino a mnoho dalšího.

Jste fanoušky kvalitního jídla a dobré hudby? Pak o víkendu od 26. do 28. května vyrazte na unikátní Eats and Beats food festival, který proběhne v nákupním centru Metropole Zličín.

Nechte se vtáhnout do doby středověku. Z Břevnovského kláštera se středověké slavnosti přesouvají na nové místo a letos proběhnou poprvé v parku Maxe van der Stoela. Zažijete rytířská klání, dobovou hudbu, ukázky sokolnictví, divadlo, středověké hry pro malé princezničky a pážata, tanečnice, středověké vaření piva, prohlídky kláštera a pivovaru, dobové tržiště...

 

Středočeský kraj

Milovníci vláčků zpozorněte! Ve dnech 26. – 28.května 2023 se vám představí železniční modely, modelová a modulová kolejiště na ploše téměř 2.500m čtverečních... modelová kolejiště od mini velikosti Z po zahradní velikost G, prezentace modelů a kolejišť místních klubů. V provozu více jak 15 modelových kolejišť. To vše bude k vidění a návštěvě v klubovně a přilehlých historických továrních halách Spolku železničních modelářů Pečky v Žerotínově ulici a městě Pečky.

 

Vysočina:

Muzeum Vysočiny Pelhřimov všechny srdečně zve v sobotu 27. května 2023 do kaple Panny Marie Bolestné v Kámeně na program Písnička známá. Od 17.00 hodin se uskuteční dílna a ukázka dobových nástrojů jako je niněra, kejdy, positiv, dulcian, husle nebo cink, které si návštěvníci budou moci vyzkoušet, dále bude následovat koncert interesantních muzikantů, kteří na dobové nástroje a místní varhany předvedou své umění a představí oblíbené melodie. 

 

Plzeňský kraj

Srdečně vás zveme na 1. ročník Domažlického festivalu vína, který se uskuteční v sobotu 27. května 2023 náměstí Míru v Domažlicích! Do centra Chodska se sjedou vinaři z různých vinařských podoblastí Čech a Moravy, aby zde představili to nejlepší ze své aktuální produkce. Chybět nebudou staří známí jako Vinařství Rauš či Modré vinařství, ale ani nové neznámé tváře. Nabídka vína bude velice pestrá, takže si každý vínomilec přijde na své.

 

Jihočeský kraj

O víkendu má být krásné počasí, to je ideální začít na sezónu zámků! Zámek Hluboká nad Vltavou je jedním z nejznámějších a nejzdobnějších českých zámků. Je považován za nejkrásnější obytné panské sídlo v Čechách. Tyčí se 10 km severně od Českých Budějovic na skalnatém ostrohu nad řekou Vltavou ve stejnojmenné obci, původně pojmenované Podhradí, která koncem 19. století přejala jméno zámku.Královský majetekPůvodně býval raně gotickém hradem, který byl vystaven za v…

 

Ústecký kraj

Královské město Kadaň, Kabelová televize Kadaň a kino Hvězda Kadaň pořádají druhý ročník filmového Kadaňského pohádkového festivalu pro děti, tentokrát pod názvem Zažij pohádku jako nikdy předtím. I letos se představí to nejlepší z tvorby produkce FAMU. Na své si ale přijdou i děti, které mají rády klasický Večerníček.

 

Karlovarský kraj

Zveme vás na 2. ročník největší přehlídky vín a delikates před hotelem Thermal, kde se představí čeští i zahraniční vinaři s výběrem tichých i šumivých vín. Chybět nebudou ani delikatesy a bohatý doprovodný program.

 

Královéhradecký kraj

Vyražte na víkendový kemp v Hradci je určen pro děti i dospělé. Je zkrácenou variantou našich prázdninových příměstských táborů. Pokud váháte, zda pro Vaše děti jsou týdenní cyklo kempy to pravé, dejte jim šanci, ať o tom mohou samy rozhodnout. Nebo si i vy vyzkoušejte na vlastní kůži, co přesně je čeká. 

Celosvětová přehlídka kreativity, tvořivosti a inovací Maker Faire přichází i do Rychnova nad Kněžnou! Vyzkoušejte, poznejte a osahejte si nevšední projekty a experimenty z oblastí nových technologií, řemesel, 3D tisku, ale i vyšívání, elektroniky, designu, dronů, modelářství a mnoho dalších. Vstup zdarma!

 

Liberecký kraj:

V Libereckém kraji vás pozveme na Sychrov. tyto dny se zámecký park promění v místo, kde se děti doslova vyřádí při plnění soutěžních úkolů. Za odměnu pak čeká na každého dětského účastníka dárek. Vstup na akci je 100 Kč. 

 

Olomoucký kraj

Vyražte na tradiční Vinné slavnosti v Olomouci. Přehlídka Moravských vinařství, ale i vinařů z Hané a regionálních firem. Vinaři musí prodávat svá vína za sklepní ceny a letošní téma bude Víno a etiketa. Budete mít možnost samy hodnotit nejlepší etiketu tedy vítěze. Součástí je vždy bohatý doprovodný program, kapely, moderované degustace, vinná tombola.

Svátek gurmánů je tu! Prima FRESH festival míří do Olomouce! Letos vám svá menu dovezou i legendy české gastronomie v čele s Café Imperial Zdeňka Pohlreicha! Dorazte si za námi užít pátek 26. 5. a sobotu 27. 5. do areálu Výstaviště Flora v Olomouci.

Jarní MINT Market se vrátí pod koruny stromů do areálu Letního kina Olomouc v sobotu 27. května. Přichystáno bude více než padesát značek z Čech, Slovenska i Ukrajiny, které přivezou nové kolekce, oblíbené kousky i horké novinky.

 

Jihomoravský kraj

Poslední květnovou sobotu zahraje v Brně na festivalu MG04 australský hudebník, producent a skladatel Mick Harvey. Míří k nám v rámci turné, na němž představí materiál ze svého nového sólového alba "Five Ways to Say Goodbye" a z alba duetů s mexickou zpěvačkou Amandou Acevedo. Na této sérii koncertů jej kromě Amandy doprovází také hudebník J. P. Shilo, s nímž se Mick zastavil v rámci klubové šňůry společně se Stevem Shelleym v roce 2019 v Mersey klubu, a také berlínský hudební kolektiv Sometimes With Others

 

Moravskoslezský kraj

Přijďte se na Landek seznámit a pobavit s bytostmi z landeckých pověstí jako je landecká paní, landecký rytíř, ovčák a vodníci. Na několika stanovištích v Landek parku jsme si pro vás připravili speciální úkoly. Když pak všechny jejich úkoly splníte, získáte svůj malý díl z bájného landeckého pokladu.

 

Zlínský kraj

Žijete v souladu s přírodou? Nejsou vám cizí otázky životního prostředí? V tom případě nemůžete chybět na prvním ekologickém festivalu, který se bude konat ve dnech 27. a 28. května na Výstavišti Kroměříž. Tato akce je určena všem, kteří chtějí podporovat udržitelnost a ochranu naší planety.

Zlínský Památník Tomáše Bati zve širokou veřejnost na 4. výročí svého znovuotevření po rekonstrukci, které vychází na sobotu 27. května 2023. K této speciální příležitosti je otevřeno s bezplatným vstupem v čase 10:00 - 16:00. Volné vstupenky si před prohlídkou přijďte vyzvednout do Infopointu Památníku (nám. T. G. Masaryka 2734, Zlín).

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete