Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 27.-28.prosince 2018

Poslední lednový víkend bude jistě ve znamení prezidentských voleb. Ale krom toho se bude po celé republice koná řada báječných akcí, jako jsou třeba masopustní veselice, plesy, koncerty a festivaly.Nebude chybět ani řada sportovních událostí, jako je například Jilemnická 50 nebo Hustopečské skákání, které patří k těm tradičním událostem. Ať už si vyberete z našich tipů na víkend nebo rovnou z kalendáře akcí, přejeme vám krásný víkend.

Poslední lednový víkend bude jistě ve znamení prezidentských voleb. Ale kromě toho se bude po celé republice koná řada báječných akcí, jako jsou třeba masopustní veselice, plesy, koncerty a festivaly.

Nebude chybět ani řada sportovních událostí, jako je například Jilemnická 50 nebo Hustopečské skákání, které patří k těm tradičním událostem. Ať už si vyberete z našich tipů na víkend nebo rovnou z kalendáře akcí, přejeme vám krásný víkend.

Praha

Festival ledových soch můžete navštívit i v Praze. Od pátku do neděle bude probíhat v Galerii Harfa. Atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality můžete v rámci akce Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu tuto sobotu v Národním zemědělském muzeu.

Galerii Harfa

A samozřejmě nemůžeme zapomenout ani pozvánku na tradiční masopustní akci v Toulcově dvořeMasopust držíme, nic se nevadíme pospolu. Koná se tuto sobotu a program bude opravdu bohatý.

Středočeský kraj

Monínec bude tuto neděli patřit jízdám na Funline trati i závodům na lyžích a snowboardu. Venku proběhne dětský lyžařský a snowboardový slalom na čas a závod na Funline trati. Chybět však nebude ani bezplatná výuka lyžování, snowboardingu a freestyle snowboardingu.

Monínec

Masopust s pravou zabijačkou vás čeká také v Máslovicích. Kromě zabijačky nebude chybět ani dechová hudba, rej masek a soutěž v pojídání jitrnic.

Jihočeský kraj

Střelnický minibeer fest je festival velkých piv z malých pivovarů. Startuje v pátek ve spolkovém domě Střelnice v Táboře a potrvá do soboty.

Plzeňský kraj

Také v Plzni můžete zažít pravou zabijačku. V areálu Plzeňského Prazdroje se koná tuto sobotu. Chybět nebude muzika, dobré pivo a hlavně zabijačkové speciality. V Olympii Plzeň vás čeká výlet do různých koutů světa. Festival kultur a tradičních jídel vám umožní ochutnat největší lahůdky z exotických zemí.

Karlovarský kraj

Své děti můžete o víkendu vzít na maškarní karneval třeba do Chodova, Sokolova nebo Chebu

Ústecký kraj

Masopustní veselí se rozproudí v sobotu v Zubrnicích a v zubrnickém skanzenu. Čeká vás také tradiční masopustní pečení s Aničkou nebo výroba masek. Trh plný farmářských výrobků, zabijačkových specialit a ochutnávka regionálních potravin můžete navštívit v sobotu v Mostě.

Liberecký kraj

Tuto sobotu a neděli startuje Jilemnická 50, legendární běžecký závod v Jilemnici, který navazuje na tradici Hančových memoriálů. Pokud patříte mezi milovníky běžkování, tak si tuto akci určitě užijete ať už jako divák nebo jako závodník. 

Jilemnícká 50

Druhou velkou sportovní událostí je sobotní Ještědská brusle. Ta je historicky nejstarší krasobruslařskou soutěží pořádanou v Liberci. A pokud byste raději dali přednost kulturní akci, pak vás zveme na ples města Jablonec nad Nisou. Koná se v sobotu a bude ho moderovat Jakub Prachař a jako host vystoupí Ilona Csáková.

Královéhradecký kraj

V Malé Úpě se konají historické závody rohaček a letos jde již o třetí ročník. V Pecce se v sobotu také koná netradiční závod, závodu v běhu na historických lyžích. Navíc si zde celý den můžete pochutnat na zabijačkových specialitách.

Pardubický kraj

Svatební trendy si můžete prohlédnout na svatebním veletrhu v Pardubicích, který začíná už v pátek a potrvá do soboty. V prostorách muzea v přírodě na Veselém Kopci u Hlinska se v sobotu uskuteční první program letošního roku – Masopust. Můžete se těšit na tradiční obyčej, který je od roku 2010 součástí světového kulturního dědictví UNESCO. 

Svatební veletrh

Kraj Vysočina

City Park Jihlava zve na Festival volného času, kde uvidíte a kde si vyzkoušíte breakdance, parkour, ping pong nebo taneční flash mob.

Olomoucký kraj

Zveme příznivce folkloru, tance, lidové hudby a krojů na Velký krojový bál na Hané, který se koná v sobotu v Kulturním domě v Kralicích na Hané. V Galerii Šantovka v Olomouci si v sobotu dají sraz všichni Cosplayeři. koná se zde totiž největší přehlídka kostýmů fiktivních postav, do kterých se oblékají jejich nadšenci.

Zlínský kraj

Ve sportovní hale Euronics ve Zlíně vás od pátku do neděle čeká čokoládový festival, kde budete moci ochutnat různé druhy čokolád, naučit se vařit s čokoládou a další. Ve Velkých Karlovicích se tuto sobotu pojede Karlovarská 50, tradiční běžkařský závod. Vybrat si můžete z tratí na 10, 25 či rovnou 50 kilometrů klasicky.

Ve Zlíně se můžete vypravit na Valašský bál, který v sobotu roztančí Kongresový sál.

Jihomoravský kraj

Od čtvrtka do soboty opět probíhá High Jump Grand Prix Hustopečské skákání, mezinárodní halový mítink ve skoku do výšky. Na moravskou zabijačku můžete zajít do Lednice a ochutnat tam zabijačkové speciality. Hvězdárna a planetárium Brno zve na sobotní vesmírný karneval. Čeká vát zde spíš netradiční karnevalová zábava plná soutěží, jako je například vesmírná chůze, pošli Slunce, vysávání černé díry, tombola s bláznivými cenami a soutěž o "nej" masku.

Zajímavé akce v okolí

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Mikuláš Pokorný Trio 2024 - Praha

23.04.2024 - 23.04.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Seskupení hudebníků, kteří se v poslední době zapsali…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete