Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 27. – 29. června 2014: Do ZOO zdarma, Vítání prázdnin či noční Ostrava

Poslední červnový víkend a zároveň první prázdninový bude patřit hlavně všem školou povinným. Nejen pro ně jsme ale vybrali ty nejlepší akce z celé republiky. Více se dozvíte v našem pravidelném článku.

Poslední červnový víkend a zároveň první prázdninový bude patřit hlavně všem školou povinným. Nejen pro ně jsme ale vybrali ty nejlepší akce z celé republiky. Více se dozvíte v našem pravidelném článku.

Praha

V pátek mají tradičně všichni školáci, kteří mají na vysvědčení jedničku z vlastivědy, přírodovědy či biologie vstup do ZOO Praha zdarma. Navíc si zoologická zahrada připravil překvapení – otevření nového indiánského hradu. V sobotu se můžete na Ladronce zúčastnit zábavného odpoledne pro děti Tour de Kids. Děti se zde mohou zasoutěžit o ceny a připraven je samozřejmě bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Za pouhých padesát korun vyrazte v sobotu do letního kina v Karlíně. Od půl desáté se bude promítat nové zpracování nesmrtelného příběhu lásky Angelika.

Středočeský kraj

Již posedmé se v Řevnicích tento víkend představí Hudební festival Porta. Do Lesního divadla se tak opět sjedou významné osobnosti folk a country hudby. Letos to bude například Jaroslav Samson Lenk, Hana a Petr Ulrychovi, Roman Horký a Kamelot, a nebo také netradičně Václav Neckář s Bacily, Lenka Filipová s dcerou Lenny, či Tereza Černochová. Milovníci keltské hudby a poznatků o této unikátní kultuře se tento víkend opět sejdou v Lužné u Rakovníka, která hostí festival Keltování. Nebude chybět bohatý doprovodný program, například se budete moci přiučit pravým keltským tancům.

Jihočeský kraj

Po celý víkend můžete navštívit multižánrový festival Okolo Třeboně, který se v tomto malebném městě bude konat. Zahraje zde spoustu zajímavých kapel, například kapela Kryštof, Bůhví, či Hradišťan a připraven je také bohatý doprovodný program, včetně literárního koutku. Poslední červnový víkend bude jako již každý rok patřit tradičním městským slavnostem Solné zlaté stezky v Prachaticích. Na již 24. ročníku se představí například skupina Mandrage nebo zpěvačka Helena Vondráčková.

Plzeňský kraj

 Zoologická zahrada Plzeň připravila na tuto sobotu akci pro malé i velké návštěvníky. Ten, kdo tento den přinese do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 100 Kč zdarma, nebo slevu v této výši pro dospělého návštěvníka. Rodinný pivovar Chodovar Chodová Planá pořádá tuto sobotu tradiční závod pivovarských družstev v běhu na 600 metrů s dřevěným pivním sudem. Současně s mistrovstvím světa v koulení pivních sudů se v areálu pivovaru konají Chodské slavnosti.

Karlovarský kraj

Všichni jedničkáři a dvojkaři mají v Karlových Varech nárok na zmrzlinu zdarma. Nezapomeňte proto do Varyády přinést vysvědčení a pochutnat si na zasloužené zmrzlině. Tuto sobotu na vás na Horním hradě Hauenštejn čeká Den plný hudby. Na své si přijdou především příznivci stylových veselých kramářských písní, kterým zahraje lázeňské duo Fellner a Helmer. O dost tvrdší porci dostanou návštěvníci hradu od ostrovské heavy metalové kapely Chiomara. Pohodu a klid pak nabídnou kytarové koncerty nazvané Klasika v kapli.

Ústecký kraj

Přijďte o víkendu do ústecké zoologické zahrady oslavit třetí narozeniny samičky medvěda malajského Babu za účasti vzácného hosta – malajského velvyslance. Bude obnovena předváděcí akce Medový strom pro malajské medvědy a Babu dostane dort a dárky. Celé odpoledne proběhne v okolí pavilonu šelem tvůrčí medvědí dílna a pro nejmenší je připraven kvíz o ceny. V sobotu si na zámku Krásný dvůr nenechte ujít letní divadelní představení Montekovic Jůlie. Na nádvoří tohoto krásného státního hradu ho odehraje Divadlo Navenek.

Liberecký kraj

Za vysvědčení se samými jedničkami mají všichni žáci základních a středních škol vstup do liberecké zoologické zahrady zdarma. Akce můžete využít tento pátek a sobotu. Tuto sobotu vás studenti IHI Zittau zvou na 5. ročník mezinárodních řemeslných a farmářských trhů SAMSmarkt. Můžete se těšit na mezinárodní nabídku produktů z Německa, Polska a samozřejmě i České republiky! Celé trhy budou doprovázeny bohatým kulturním programem pro malé i velké.

Královéhradecký kraj

Hudební festival pod širým nebem a nad čirou hladinou, to je DéKá FEST, který se uskuteční tento víkend ve skvělém prostředí Tyršova koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem. Festival nabídne 4 scény, na kterých se běhen dvou dní vystřídá více jak 30 interpretů napříč žánry. Vystoupí hvězdy jako kapely Mig 21, Wohnout, hip-hopový poeta Paulie Garand nebo producent B-Copmlex. Sobota bude v ZOO Dvůr Králové nad Labem patřit antilopě Derbyho. V rámci Dne s antilopou Derbyho se mohou návštěvníci dozvědět mnoho zajímavého o těchto kriticky ohrožených zvířatech, kterých ve volné přírodě zbývá na 170 jedinců. Děti se mohou pomocí facepaintingu a výrobou papírových rohů a uší proměnit v antilopy Derbyho či v jiné zvíře, vybarvit si omalovánky nebo kreslit křídami na chodník.

Pardubický kraj

V sobotu si nenechte ujít Fotofestival na zámku Moravská Třebová. Součástí programu letošního již 15. ročníku jsou kromě řady výstav i fotosoutěže (na zámeckých arkádách proběhne v sobotu dopoledne "Salón na šňůrách") a workshopy s významnými fotografy. V dolním Bezděkově se již popáté koná zábavná akce pro děti i dospělé Pohádkový les. Jako každý rok bude na děti čekat spoustu pohádkových postav a připraven bude bohatý doprovodný program a ceny pro všechny děti.

Kraj Vysočina

Již tento víkend se uskuteční další ročník festivalu Rocková Lipnice. V nabitém programu Open Air Festivalu se letos představí například Mňága a Žďorp, Alkehol, či Arakain. Westernové městečko Šiklův Mlýn zahajuje tento víkend sezónu a všechny srdečně zve. Těšit se můžete na novou velkou zvířecí show, nový Active park a uskuteční se soutěž o nejlepší a nejoriginálnější jméno pro nový bizoní přírůstek. Samozřejmě po celý den budou pro děti i dospělé otevřeny atrakce, jako je elektrický býk, rýžování zlata, lukostřelba, jízda na koni nebo jízda vláčkem Union Pacific.

Olomoucký kraj

V pátek odpoledne přijďte na slavnostní otevření Zážitkového chodníku u Bezručova pramene v Jeseníku. Pro zájemce je připravena komentovaná vycházka po rekonstruovaných pramenech na naučné stezce Vincenze Priessnitze v délce cca 3 km. V neděli si nenechte ujít zábavné odpoledne pro děti, které se uskuteční na hradě Šternberk. Zábavný den je určený všem školákům i předškolákům u příležitosti konce školního roku a začátku letních prázdnin. V areálu hradu a hradního parku bude připraveno mnoho zábavných aktivit pro větší i menší děti.

Jihomoravský kraj

Tento pátek budou v Brně zahájeny vzpomínkové akce ke 100. výročí zahájení 1. světové války "Velká válka v Brně", které v neděli vyvrcholí odhalením pamětní desky řidiči Františka Ferdinanda d´Este na Ústředním hřbitově. Tuto sobotu se milovníci historických automobilů a motocyklů mohou těšit na další (v pořadí již 21.) ročník Oldtimer festivalu, který se uskuteční na zámku Slavkov u Brna. Ten se tak promění v prvorepublikové městečko s čilým ruchem. Již 4. ročník Pivního festu na nádvoří Městského divadla Brno se uskuteční tento pátek a sobotu a tentokrát bude ve znamení středních a malých výrobců zlatavého moku. Průběh Pivního Festu bude zpestřovat zajímavý a zábavný program.

Zlínský kraj

V sobotu navštivte Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Budete zde moct zhlédnout divadelní hru Kena Ludwiga Pod praporem něžných dam v podání souboru Chaos s Valašské Bystřice. V sobotu si nenechte ujít Den plný her a hudebních vystoupení na hradě Buchlov. Těšit se můžete na hry pro děti na nádvoří hradu, country vystoupení, divadelní pohádky pro nejmenší, speciální dětské okruhy, půjčovna kostýmů, grilované a dymníkové speciality a mnoho dalšího.

Moravskoslezský kraj

V pátek od 17 hodin odstartuje v Novém Jičíně velké Vítání prázdnin a amfiteátr na Skalkách tak bude již pátým rokem v den vysvědčení patřit školákům. Město Nový Jičín pro ně připravilo vystoupení Lake Malawi, Dolls in The Factory a Cookies. Nebudou chybět autogramiády, taneční program, akrobatické vystoupení, soutěže, wokshopy a v neposlední řadě dobré jídlo a pití. Poslední červnovou sobotu můžete na ostravské radniční věži netradičně přivítat léto. Její otevírací doba bude prodloužena do 23 hodin, pokud se tedy chcete podívat, jak vypadá Ostrava v noci, máte jedinečnou příležitost.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete