Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 28.-29. května 2016

Po celé republice bude tento víkend probíhat řada různorodých akcí, takže si na své přijde snad každý. Nejvíce akcí však bude patřit Dni dětí a tradičním Muzejním nocím.

Po celé republice bude tento víkend probíhat řada různorodých akcí, takže si na své přijde snad každý. Nejvíce akcí však bude patřit Dni dětí a tradičním Muzejním nocím.

Praha

V Praze se opět můžete těšit na Prague Food Festival, prestižní 3denní gastronomický svátek. Vybrané lahůdky můžete ochutnat v unikátním prostředí Královských zahrad na Pražském hradě. Od pátku do neděle bude probíhat festival hudby a divadla Mezi ploty, který patří již k pražským festivalovým legendám. 

Prague Food Festival

Národní zemědělské muzeum zve na víkend rodiny s dětmi na zábavnou soutěžní hru zaměřenou na zdravou výživu a správné zacházení s potravinami, nazvanou Za tajemstvím potravin. České muzeum hudby zve na procházku nazvanou Poznejte hudební Malou Stranu, kde se nejen děti dovědí o významných českých hudebních skladatelích, ale i muzeu jako takovém.

Festival rumunských tradic v Praze bude probíhat v neděli v Národopisném muzeu Národního muzea. Návštěvníci se mohou těšit na rumunskou hudbu, tanec a scénky rumunského folkloru. Nebudou chybět dílny lidových řemesel, akce pro děti, ochutnávky rumunských dobrot apod.

Středočeský kraj

Na jednu z mnoha Muzejních nocí v kraji, Vás můžeme pozvat do Hornického skanzenu dolu Mayrau ve Vinařicích. Akce se koná v sobotu a můžete se těšit na divadlo, kovářskou dílnu a samozřejmě noční prohlídky.

Bohatým sobotním programem otevře své brány nové sezóně Vojenské technické muzeum v Lešanech. Součástí budou samozřejmě ukázky vojenské techniky.

Na mnoha místech budou připraveny akce také k blízkému Dni dětí. Jednu takovou si můžete užít na zámku Berchtold. Den dětí můžete oslavit i v rámci nedělního programu festivalu Krásná louka. Zde se od soboty do neděle představí známé české kapely a osobnosti.

Jihočeský kraj

Od pátku do soboty bude v malebném Českém Krumlově probíhat Rallye Český Krumlov, jedna z nejlepších automobilových soutěží u nás. Český Krumlov můžete navštívit i o Muzejní noci, která se v sobotu koná v Muzeu fotoatelieru Seidel.

Rallye Český Krumlov

Spoustu zajímavých divadelních představení můžete vidět na festivalu experimentálního divadla Šrámkův Písek. Navštívit je můžete od pátku do neděle.

Plzeňský kraj

Pokud bydlíte přímo v Plzni, mohl by Vás zaujmout nevšední program, který nese název Evropský den sousedů a bude se konat po celé Plzni od pátku do neděle. Pokud patříte k milovníkům veteránů, pak Vás možná zláká 3. sraz socialistických vozidel, který se koná v kempu Hnačov u Klatov

Rabijáda na hradě Rabí je akce připravená ke Dni dětí na hradě Rábí. Program se ponese v duchu filmu Ať žijí duchové.

Karlovarský kraj

Country a folk festival Sokolovský dostavník potěší jistě všechny příznivce těchto žánrů. Festival se koná od pátku do soboty a můžete se na něm těšit na známé folkové i country zpěváky a kapely. 

Jarní slunoHrad 2016, to je název akce, která se koná na zřícenině hradu Hauenštejn u Krásného Lesa. Těšit se zde můžete na kytarová vystoupení, akusticky alternativní produkce, neobvyklý folk, ohnivé a čarovné show či africké rytmy etno hudby.

Ústecký kraj

Z bohaté nabídky víkendových akcí v kraji vybíráme Večerní jízdy kočárem, které jsou připraveny od pátku do soboty v Zooparku Chomutov. Centrum Pivovar Děčín připravilo na sobotu Indiánskou vesničku, kde uvidíte indiánská týpý, ukázky originálních indiánských hraček, zbraní, indiánská taneční škola pro nejmenší, válečnický pokřik a malování na obličej a další.

Indiánskou vesničku

 

Pro ty, kteří rádi ochutnávají zajímavá piva, máme pozvánku na mostecké Pivní slavnosti, kde bude k ochutnání více jak 20 piv z 8 minipivovarů.

Liberecký kraj

Navštívit můžete den otevřených dveří v Mokřadech Jablonné. Připraven bude pohádkový narozeninový program. První ročník unikátního Festivalu Proměny proběhne poslední květnovou sobotu v zaniklé obci Jabloneček v Geoparku Ralsko, tak jej běžte podpořit svou účastí. Těšit se můžete na interaktivní workshopy zaměřené na land-art a fotografii, hudební vystoupení, tvořivé dílny pro děti a mnohé další.

Královéhradecký kraj

Jičíně si nenechte od pátku do neděle ujít známé Valdštejnské slavnosti, které svým programem připomínají slavného vévodu Albrechta z Valdštejna. Svého druhu unikátní akce Boučkova Jaroměř je již tradiční přehlídka loutkových divadel. Na své si zde přijdou nejen děti, ale i dospělí.

V sobotu můžete navštívit i netradiční festival punkové hudby East Way Punk Fest, který slibuje nekomerční hudbu a svébytnou zábavu. 

Pardubický kraj

Multižánrový festival, Poličské Rockoupání, nabízí kombinaci hudebních vystoupení, recitací, tance a dalšího. Festival se koná v areálu koupaliště od pátku do soboty. Na letišti v Pardubicích se oba víkendové dny koná Aviatická pouť. Návštěvníky čeká velkoprostorové divadlo na zemi i ve vzduchu.

Aviatická pouť

Za zmínku stojí i netradiční jarmark, který můžete navštívit v sobotu na náměstí v Chrudimi, Pravěký jarmark

Jihomoravský kraj

Pokud se vydáte o víkendu do Valtic, můžete se těšit na Slavnosti růžového vína, tentokrát budou spojené s oslavami Dne dětí. Den dětí se bude v sobotu slavit také na zámku Blansko, které budou spojeny s historickým jarmarkem a ukázkami řemesel. Slavnosti Vodního království je název sobotní akce, která se koná v areálu Masarykova muzea v Hodoníně. Všechny zde čeká spousta zábavy a her.

Slavnosti Vodního království

Zlínský kraj

V Kroměříži bude od pátku do neděle probíhat Moravia Food Festival, gastronomický festival, kde se představí to nejlepší z gastronomie a hotelnictví. Slavná Jízda králů ve Vlčnově je unikátní slovácká slavnost, která se dostala a na seznam UNESCO. Nenechte si ji ujít ani letos od pátku do neděle. V sobotu ve Zlíně vystoupí kapela Čechomor v rámci Zlín film Festivalu.

Olomoucký kraj

V Přerově si nenechte ujít Přerovský festival dračích lodí. Do téhož města zavítá také svátek sousedů. Na zámek Čechy pod Kosířem se můžete vydat se svým psím kamarádem. Konají se zde totiž v neděli psí závody.

Moravskoslezský kraj

Srnčí stezkou na hradě Sovinec je název sokolnické a lesnické slavnosti, která je připravena nacelý víkend. Na neděli si Hvězdárna a planetárium Johana Palisy v Ostravě připravila program ke Dni dětí. Kromě prohlídky všech expozic se můžete těšit i na pohádky pro děti a další.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete