Statistika našeho portálu

  • 102 281 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 28. – 29. ledna

Fotogalerie k článku

Praha 

Pokud rádi tvoříte a objevujete nové techniky, zastavte se tuto sobotu od 10:00 do 17:00 v OC Šestka v pražské Ruzyni. Můžete si vyrobit něco ze skla. Kreativní dílnu s výrobou skleněných korálků a figurek pro vás chystá umělkyně Jitka Havlíčková, která se věnuje sklu více než 20 let.

 

Středočeský kraj

Jste srdečně zváni na tradiční Jílovský masopust, který se letos uskuteční v sobotu 28. ledna od 9:00 na jílovském náměstí. Můžete si poslechnout dechovou hudbu, podívat se na průvod masek, nebo navštívit vepřové hody.

Na masopustní slavnosti se také můžete vypravit do Haloun nebo Suchdola

 

Vysočina 

Pokud rádi houbaříte, ale teď na to podle vás není vhodné období, určitě navštivte tento víkend město Telč, kde je pro vás přichystána zajímavá a přínosná výstava Houby v zimě. Na výstavě zimních hub s certifikovanou mykoložkou Irynou Kliestovou můžete využít její mykologickou poradnu nebo si zakoupit koření či sušené houby. Budete mít možnost vidět na vlastní oči jedlé a nejedlé čerstvé houby, které rostou v zimě. Ukážeme Vám, kde hledat tyto houby, rozlišovat je a řekneme si něco o jejich využití.

 

Jihočeský kraj

Zúčastněte se exkurze do hráze a vodní elektrárny Lipno. Do podzemí Lipna, 160 metrů pod hladinu přehrady a do útrob unikátní vodní elektrárny, se mohou zájemci podívat během nadcházejících pěti víkendů. Návštěva je zdarma, ale je nutná rezervace předem. Jedné exkurze se může účastnit max. 8 osob a musí být starší 15 let. Prohlídka trvá 90 minut.

 

Plzeňský kraj

O víkendu budete mít jedinečnou možnost navštívit hrad Kašperk s kastelánem. Vydejte se společně s kastelánem za hradby zimního gotického hradu, otevřete mysl poznání a prozkoumejte i místa, kam se na památce běžně nedostanete. Délka prohlídky je cca 1,5 hodiny.

 

Karlovarský kraj

Zimní prohlídky nabízí i zámek Valeč. Přijeďte se o víkendu podívat na barokní zámek Valeč na úpatí Doupovských hor, který je letos opět otevřený návštěvníkům i v zimě. Spolu se vstupenkou si v Informačním centru Prádelna můžete půjčit průvodcovský text a s ním si sami procházet zámek libovolně dlouhou dobu.

 

Ústecký kraj

Zúčastněte se tuto sobotu 25. Zimní bitvyPodbořanech od 15 hodin za Městským koupalištěm.. Uvidíte zde po dlouhé odmlce, velkolepou bitvu skupin historického šermu, dobové tržiště a budete moct ochutnat nespočet dobrot na místě připravovaných.

 

Liberecký kraj

Víkend si můžete také zpříjemnit návštěvou Botanické zahrady v Liberci, která, vědoma si vzácnosti zeleně a květů v zimním období, se v zimním období chlubí svými tropickými rostlinami, zejména orchidejemi. Jejich sbírka je nejrozsáhlejší v České republice. Nejen orchideje, ale i jiné vzácné rostliny můžete v zahradě obdivovat.

 

Královéhradecký kraj

Tuto sobotu jste zváni na koncert Monkey Business do Pece pod Sněžkou. Pop a funk máme, sníh a sjezdovky snad taky budou. KlonDike music club vás zve do největšího kulturního centra českých hor. Letošní program bude nezapomenutelný, protože KlonDike slaví 10. výročí a tak se těšte na program nabitý koncerty a akcemi, které tu ještě nebyly. K lyžím si tedy nezapomeňte zabalit i vstupenky na koncert.

víkendu zavítejte do Jičína na pohádkovou zábavu pro děti i dospěléNa hradě se usídlili draci – pojďte s námi do pohádky zachránit princeznu Laskonku, najděte zaklínadlo a pohádková odměna vás nemine. Na dospěláky čeká ochutnávka pravé starohradské medoviny. Uvidíte, jak slavily Vánoce naše prababičky, dozvíte se něco o historii hradu a nakonec Vás přijme na audienci samotný dračí král, Jeho Veličenstvo Rozumbraďák XVI.

 

Pardubický kraj

Pardubicích bude tento týden Svatební veletrh, tradičně se uskuteční v budově ČSOB Pojišťovny na Masarykově náměstí v Pardubicích, kde budou připravena tři patra plná vystavovatelů. Vystavovatelé osobně poradí se svatbou od A do Z, nabídnou své služby, produkty a nejnovější trendy ve svém oboru. Svatební salóny nejen z Pardubic předvedou šaty pro nevěstu, ženicha, svatební maminky i tatínky, které budou v průběhu obou dní k vidění i na módních přehlídkách. Mezi vystavovateli se opět představí několik zlatnických dílen, jejichž lesknoucí šperky osloví určitě i ty nezadané, které může inspirovat blížící se Valentýn k zásnubám. Cukrářky nikdy nezklamou svou ukázkou trendů ve zdobení dortů a nabídkou mini zákusků. Vizážistky poradí nejen nevěstám, jak pečovat o pleť před svatebním líčením a jak si upravit neposedné vlasy tak, aby účes vydržel celý den. Pohodlnou a krásnou obuv je třeba pořídit a prošlápnout co nejdříve, aby v nich člověk celou svatbu ustál, i na to máme odborníky.

 

Jihomoravský kraj

Milovníci vína, jste srdečně zváni na Zimní festival vína Němčičky – Otevřené sklepy. Spolek Vinaři Němčičky zve všechny na zimní otevřené sklepy v Němčičkách s večerní (Ne)vinnou after párty v kulturním domě s nejlepším DJ jižní Moravy. Vinné sklepy budou otevřeny 28.1. od 10:00 hod. do 19:00 hodin, vychutnáte si skvělá vína od němčičských vinařů a k chuti přijdou vhod i tradiční zimní místní pochutiny. Nebude chybět ani soutěž o nejlepší svařák.

 

Zlínský kraj

sobotu se v Kroměříži uskuteční prodejní výstava brouků a motýlů. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost na vlastní oči spatřit dokonalou kombinaci barev, úchvatné bizarní tvary, nejmenší a největší druhy brouků, motýlů a ostatního hmyzu a to vše na entomologickém dnu a výstavě.

 

Olomoucký kraj

neděliOlomouci proběhne chovatelská burza Aquatera pro širokou veřejnost na výstavišti Flora. Na burze naleznete akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata, chovatelské potřeby a mnoho dalšího. Vstupné 50 Kč.

 

Moravskoslezský kraj

ostravském kině Vesmír proběhne v neděli koncert pro děti i rodiče v "Dost problémové sezóně". Uvidíte zde po dlouhé odmlce, velkolepou bitvu skupin historického šermu, dobové tržiště a budete moct ochutnat nespočet dobrot na místě připravovaných.

Zajímavé akce v okolí

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Kmotra SMRT 2024 - Jiříkov

04.05.2024 - 08.05.2024
Sovinec

Dobývání hradu Sovinec.

Bezpečně v online světě – Lanterna …

05.05.2024 - 07.05.2024
Spa hotel Lanterna

Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Nejen na tyto otázky vám…

Madagaskar s vůní vanilky a potu 20…

06.05.2024 - 06.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Přednáška

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 6. květen

Dnes má svátek Radoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete