Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 28.-29. října 2017

Blížící se podzimní víkend se chystá řada zajímavých akcí na oslavu dne vzniku republiky. Vybírat ale můžete také z bezpočtu halloweenských slavností, strašidelných prohlídek a dnů otevřených dveří, které vás zavedou do nepoznaných míst.

Blížící se podzimní víkend se chystá řada zajímavých akcí na oslavu dne vzniku republiky. Vybírat ale můžete také z bezpočtu halloweenských slavností, strašidelných prohlídek a dnů otevřených dveří, které vás zavedou do nepoznaných míst.

Praha

Pokud patříte mezi lezce nebo jejich obdivovatele, pak si nenechte ujít Mistrovství ČR v lezení na obtížnost, kde se představí i naše špička, Adam Ondra.  Mistrovství probíhá od čtvrtka do soboty v Metropoli Zličín. Při příležitosti státního svátku 28. října (Den vzniku samostatného československého státu) se můžete podívat do Kramářovy vily, kde probíhá v sobotu den otevřených dveří

Národní památník na Vítkově pořádá k výročí vzniku republiky varhanní koncert v prostoru Slavnostní síně. V neděli pak je pro vás připraven další koncert v Českém muzeu hudby. Jedná se o scénický koncert nejrychlejšího klavíristy na světě Lubomyra Melynka a Martina Dvořáka.

Vydat se můžete v neděli také na Halloweenský brunch do Creative World, kde vás čekají strašidelné dobroty i tvůrčí dílny. Pozor Creative World se nově přestěhoval do ulice Přívozní 3, Praha 7, kde je také jeho Narozeninový dům.

Středočeský kraj

Den Středočeského kraje oslaví v Českém muzeu stříbra v Kutné Hoře. Sobotní vstup za korunu vás zavede do Tylova domu, Kamenného domu a na Hrádek. 

A zámeckou kuchyní to zavoní je název víkendové mimořádné prohlídky prostor kuchyně na zámku Žleby. Kuchtíci a kuchtičky v historických kostýmech se postarají nejen o doprovodný program, ale i o zajímavý exkurs do každodenního života na zámku v dobách dávno minulých.

Havířské šprýmování přinese do Hornického skanzenu Březové Hory zábavný program pro děti i dospělé, inspirovaný prací, běžným životem i radovánkami březohorských havířů.

Jihočeský kraj

Zábavná soutěžní stanoviště jsou na víkend připravená v Jihočeské zoologické zahradě v Hluboké nad VltavouZoo Tábor v sobotu zase ožije halloweenem, kde si budete moci vydlabat svou dýni, ale také podívat na halloweenská komentovaná krmení. Dny otevřených dveří proběhnou o víkendu také ve vile Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí.

Plzeňský kraj

V Plzni proběhnou v sobotu oslavy vzniku samostatného Československa. Bohatý program slibuje možnost podívat se do celé řady zajímavých míst, muzeí, galerií, historických památek včetně zahrad a některých sportovišť. Bohatý celodenní program zakončí vzpomínkové setkání na náměstí T. G. Masaryka s následným lampionovým průvodem a ohňostrojem.

Od pátku do neděle proběhne v Kašperských Horách nultý ročník filmového festivalu, Filmové Kašperské Hory, jehož tématem je Šumava a Bavorský les na plátně i mimo něj. V sobotu můžete mimořádně navštívit bývalý byt továrníka Huga Semlera v Klatovské ulici č.19 v Plzni, jehož interiér vytvořil světoznámý architekt Adolf Loos.

byt továrníka Huga Semlera

Karlovarský kraj

Vydejte se v neděli do Kyselky po stopách Heinricha Mattoniho, nejprve do obnovovaného areálu někdejších lázní a poté do Mattoni MuzeaHalloweenské Čarování s Draculou je připravené v sobotu v HOPA HOPA Karlovy Vary.

Ústecký kraj

Zoopark Chomutov zve na Strašidelnou zoo s dlabáním dýní, lampionovým průvodem a maškarním rejem. Nenechte si ujít sobotní slavnostní ukončení zámecké sezóny s pohádkovými postavami na zámku v Libochovicích.

Liberecký kraj

U příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu se v liberecké radnici koná den otevřených dveří. V sobotu 28. října můžete svátek oslavit i jízdou historických tramvají po městě Liberci.

historických tramvají

Pardubický kraj

Muzeum barokních soch Chrudim zve na výrobu strašidelné dýně, loutek z dýně, ale i pohádku. Ve Vysokém Mýtě se v sobotu koná bubenický festival, kde uvidíte a uslyšíte skvělé české i zahraniční bubeníky.

Královéhradecký kraj

IV. ročník Medových slavností aneb lidový řemeslný jarmark pod širým nebem se koná v sobotu ve Špindlerově Mlýně. Začátkem května 2017 vydávají Chinaski nové album Není nám do pláče a k této příležitosti se vydávají i na turné. V sobotu koncertují ve Fortuna aréně v Hradci Králové.

Olomoucký kraj

V Olomouckém kraji si halloweenské akce můžete vybrat hned z několika. Vyrazit můžete třeba do Zoo Olomouc, kde se koná Večer duchů, na zámek Plumlov nebo na zámek Úsov.

Zlínský kraj

Ve Zlíně vás čeká nedělní dušičkový koncert v provedení ansámblu Musicorum Aurum. Na programu je dílo G. B. Pertolesiho: Stabat mater. Aquatera Kroměříž, pravidelná chovatelská burza pro širokou veřejnost, která se koná  na výstavišti FLORIA Kroměříž. Na burze naleznete akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata, chovatelské potřeby a mnoho dalšího. Vše za bezkonkurenční ceny.

Jihomoravský kraj

Slovanské hradiště Mikulčice zve na Poctu Rasticovu městu Morava, akci, kde uvidíte ukázky v dobovém táboře Kmenového svazu Styrke, ale také v den státního svátku výstup na vyhlídkovou věž se státní vlajkou ČR a další. Oslavy výročí vzniku republiky se chystají v Břeclavi, Blansku nebo ve Znojmě.

Moravskoslezský kraj

Sovinec

Svět techniky Ostrava zve na Halloween, kde vás čekají Erbenovy dušičky, oživlé postavy Erbenovy kytice, ale také výlet do Wonkovy továrny na čokoládu a další. Slavnostní ukončení sezóny na hradě Sovinec, hofmistrova závěť, se koná tuto sobotu i neděli a přinese celodenní bohatý program.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Lip…

19.04.2024 - 19.04.2024
Lipník nad Bečvou

Farmářský a řemeslný trh - Lipník nad Bečvou

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete