Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 29. 11. – 1. 12. 2013: Rozsvěcení vánočních stromů, adventní trhy a soutěž o nejlepší bramborový salát

S nadcházejícím víkendem oslavíme první advent a k této příležitosti se po celé republice bude konat spoustu tematických akcí, jako je rozsvěcení vánočních stromů, adventní trhy nebo hudební vystoupení. Kromě toho se můžete zúčastnit soutěže o nejlepší bramborový salát Helmann´s cup, nebo obohatit svůj šatník designovými kousky z dalšího holešovického Fashion marketu.

Fotogalerie k článku

S nadcházejícím víkendem oslavíme první advent a k této příležitosti se po celé republice bude konat spoustu tematických akcí, jako je rozsvěcení vánočních stromů, adventní trhy nebo hudební vystoupení. Kromě toho se můžete zúčastnit soutěže o nejlepší bramborový salát Helmann´s cup, nebo obohatit svůj šatník designovými kousky z dalšího holešovického Fashion marketu.

O víkendu začíná advent
Po celé zemi se o víkendu rozsvítí vánoční stromy

Praha

O prvním adventním víkendu se uskuteční již sedmý díl trhu nezávislé módy, šperků a designu Holešovice Fashion Market. Největší český trh nezávislé módy se tentokrát rozroste do tří dnů a poběží od pátku do neděle a zaplní čtyři haly holešovické tržnice. Na výběrovém trhu představí svou tvorbu přes 140 návrhářů, designérů a lokálních tvůrců. Již v sobotu se na Staroměstském náměstí slavnostně rozsvítí Vánoční strom a zároveň odstartují vánoční trhy. Letos bude tato akce mít skutečně pohádkový nádech, neboť bohatě nazdobený dvacetimetrový smrk rozsvítí nejznámější česká Popelka – Libuše Šafránková. Také v pražské zoologické zahradě se v neděli rozsvítí vánoční strom, přijďte se podívat, jak vypadá vánočně vyzdobená ZOO. Odpoledne bude zakončeno lampionovým průvodem po zahradě a v jeho průběhu se také můžete zapojit do tvoření ve speciálních adventních dílnách. O víkendu se také můžete projet mikulášskými vlaky.

Středočeský kraj

V Kolíně se bude vánoční strom rozsvěcet již v pátek, a to na Karlově náměstí. Tomu bude předcházet vánoční trh, který začne již v 9 hodin a následovat bude kulturní program, kde si budete moci prohlédnout betlém a zkusit některý z tradičních vánočních zvyků. Do Hálkova divadla v Berouně se v pátek vypravte na na slavnou one man show Caveman, o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví. V sobotu se v Mratíně bude již tradičně konat Hellman´s Cup o Mistra České republiky v přípravě bramborového salátu. Celý Hellmann´s Cup bude doprovázen také staročeským jarmarkem. Hostem akce bude známý kuchař Jiří Babica. V neděli se můžete zajít podívat na rozsvěcení vánočního stromkuBerouně na Husově náměstí, kterému bude předcházet Adventní koncert letos s Pavlem Vítkem, Markétou Konvičkovou a domácím sborem Bonbon. Přesně v 17:00 se zvukem kostelních zvonů se rozsvítí vánoční strom.

Další akce v kraji - zde

Jihočeský kraj

Housův mlýn v Táboře bude tento víkend hostit již 12. ročník Festivalu bojovníků. Těšit se můžete na soutěže choreografií, přítomni budou bojovníci, šermíři, gladiátoři, mušketýři, landsknechti, kejklíři, lučištníci, kavalíři a také krásné dámy. Od pátku do neděle budou probíhat přednášky a prezentace šermířských škol. Bohatý doprovodný program bude například v podobě historických her pro děti i dospělé, soutěže v lukostřelbě nebo si budete moci prohlédnout filmovou zbrojnici. Po celý víkend se můžete vypravit na českobudějovické výstaviště na Adventní trhy, kde budete moci zakoupit vánoční výzdobu a dekoraci, dárky a mnoho dalšího. V sobotu se můžete vypravit na náměstí Přemysla Otakara II. na slavnostní rozsvěcení vánočního stromu.

Další akce v kraji - zde

Plzeňský kraj

V sobotu doporučujeme akci na zámku Hradiště v Blovicích s názvem Dobré jídlo dobré pití prodlužuje živobytí. Jedná se o doprovodný program k výstavě "Historické cukrárny". Těšit se můžete na prezentaci a ochutnávky vánočního cukroví, povídání a ukázky na téma "Posvícení – Hnětýnky – Cukrářské dovednosti", tvořivou dílnu a mnoho dalšího. Město Nepomuk a Kulturní a informační centrum zvou v neděli širokou veřejnost na Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí Augustina Němejce. Připraveno bude také adventní tržiště, lidový soubor, středověká hudba a ohňová show. Vánoční strom se rozsvítí také v Plzni.

Další akce v kraji - zde

Karlovarský kraj

Karlovy Vary zažijí už v pátek dlouho očekávanou rockovou podívanou, po dlouhých třech letech vystoupí v tamní KV Areně kapely Tři Sestry a Horkýže Slíže. Turné s názvem Bratia a Sestry Tour navazuje na veleúspěšné turné z roku 2010. V sobotu se v Sokolově uskuteční již 19. ročník Mikulášské jízdy. Na nádvoří hradu Hartenberg a na Cikánském dvoře je pro vás připraven nepřetržitý kulturní program - divadelní vystoupení, stánkový prodej, táborák, hry a soutěže, atd. V neděli si v Chebu nenechte ujít slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

O víkendu zapálíme na adventním věnci první svíci
O víkendu zapálíme na adventním věnci první svíci

Ústecký kraj

Týden Afriky, který se koná každoročně v Drážďanech, se bude letos poprvé konat v ústecké zoologické zahradě. Na programu je ukázka afrických řemesel a zboží, africká hudba a tanec, působivé videoukázky, výstava obrazů africké krajiny, tombola, africké bubny "Ngoma" a kytara od "Todi". V sobotu si nenechte ujít tradiční vítání adventu na kadaňském Mírovém náměstí. I letos bude vše probíhat ve znamení dobré zábavy - těšit se můžete na stánky s lidovými řemesly i zvyky, zajímavý doprovodný program a na závěr také na slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

Další akce v kraji - zde

Liberecký kraj

Na zámek Sychrov vyrazte tento víkend na tradiční adventní trhy. Nebudou chybět stánky s vánoční výzdobou a staročeskými pochoutkami. V průběhu dne můžete také navštívit interiéry zámku s vánoční výzdobou. V neděli si nenechte ujít rozsvěcení vánočního stromu v Jablonci nad Nisou. V rámci programu vystoupí skupina Fireshow JBC s ohňovou show. Těšit se můžete na tradiční zpívání vánočních koled ZUŠ. Na náměstí nebudou chybět ani stánky s  medovinou.

Další akce v kraji - zde

Královéhradecký kraj

V sobotu se na jičínském Žižkovo náměstí uskuteční Valdštejnské vánoční trhy. Těšit se můžete na soutěže pro děti a hlavně na pravou vánoční atmosféru. Na rozsvěcení vánočního stromu se přijďte v neděli podívat do České Skalice. Vystoupí Pěnice ze Skalice. Čekají vás písničky, krátká promluva zástupce města a také malé občerstvení - čaj a vánoční punč. Na závěr bude rozsvícen městský vánoční strom za cinkání zvonečků, které si nezapomeňte vzít s sebou.

Další akce v kraji - zde

Housův mlýn v Táboře bude tento víkend hostit již 12. ročník Festivalu bojovníků
Housův mlýn v Táboře bude tento víkend hostit již 12. ročník Festivalu bojovníků

 

Pardubický kraj

V sobotu si nenechte ujít Vánoční jarmark v Hrochově Týnci. Po celou dobu se můžete těšit na prodej adventních věnců, keramiky, vánočních ozdob, hraček, vánočních drobností, svařáku, punče, medoviny. Atmosféru zpříjemní vánoční hudební a taneční vystoupení. Přijďte se vánočně naladit. Tradiční Barborková slavnost se bude konat tento víkend na státním zámku v Litomyšli. Pro návštěvníky bude připraven řemeslný trh na II. zámeckém nádvoří, který jim nabídne drobnosti a nápady na vánoční dárky. Šikovnější návštěvníci si mohou v teple renesančních síní kongresového zámeckého centra vyrobit dokonce dárky vlastní, a to tradiční technikou patchworku. Celý den budou probíhat také předvánoční prohlídky zámku vyzdobenými interiéry, obohacené o historii adventních zvyklostí a vánočních tradic, které byly spojeny s aristokratickým prostředím.

Další akce v kraji - zde

Kraj Vysočina

V sobotu se v Žírovnici uskuteční akce Vánoce na zámku. Těšit se můžete na výstavu sněhuláků, vánoční kvízy pro děti i dospělé, dětské dílny a navíc bude volně přístupná vánočně vyzdobená expozice zámku i špýcharu. V 17 hodin se slavnostně rozsvítí vánoční strom na Havlíčkově náměstí a následovat bude hudební vystoupení. V neděli si nenechte ujít rozsvícení velkého vánočního stromu a vánoční výzdoby města v Jihlavě.

Další akce v kraji - zde

Olomoucký kraj

Na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově se bude vánoční strom rozsvěcet již tento pátek a připraven je také bohatý doprovodný program. Na úvod zazní fanfáry, pak budou přivítáni hosté, rozsvítíme strom a začne hlavní program s Dádou Patrasovou. V sobotu dorazí do olomoucké ZOO Mikuláš. Vydejte se na cestu po naučné stezce, získejte zpátky pro Mikuláše plášť a nechejte se odvézt poníkem až do jeho tvořivé dílny. Tam můžete vyrábět o sto šest. Přijde vás podpořit i lenochod Bohuš, nebo malá surikata.

Další akce v kraji - zde

 Na zámku Slavkov – Austerlitz si v sobotu připravili oblíbené kostýmované prohlídky s Napoleonem
 Na zámku Slavkov – Austerlitz si v sobotu připravili oblíbené kostýmované prohlídky s Napoleonem

Jihomoravský kraj

Již v pátek se uskuteční slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Brně na náměstí Svobody. Kromě toho vystoupí brněnský profesionální Swing Big band. Na zámku Slavkov – Austerlitz si v sobotu připravili oblíbené kostýmované prohlídky s Napoleonem a to v rámci Vzpomínkových akcí bitvy u Slavkova. Návštěvníci se setkají s postavami, které měly souvislosti s bitvou i se slavkovskými zámeckými pány. Humornou formou přiblíží okamžiky před samotou bitvou i samotného císaře Napoleona po jeho slavném vítězství a seznámí se i s historií slavkovského zámku.

Další akce v kraji - zde

Zlínský kraj

K vánoční atmosféře v Uherském Brodě přispívá již několik let Kateřinský jarmark, který se uskuteční již tento pátek a sobotu. Najdete zde spoustu stánků s rukodělnými výrobky, občerstvením i spoustu dalšího zboží a vánoční atmosféru určitě umocní i pestrý kulturní program. Tradiční vánoční trhy na holešovském náměstí s večerním rozsvícením vánočního stromu se uskuteční tuto sobotu. Letos je nově připraveno jako součást vánočních trhů také slavnostní otevření zámeckého nádvoří! Valašské Klobouky přivítají tuto sobotu kapelu Čechomor, která zde vystoupí s programem "To nejlepší z vánočního Čechomoru".

Další akce v kraji - zde

Moravskoslezský kraj

V sobotu si nenechte ujít slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí Míru v Bruntálu. Letos bude zdobit centrum města jedle stříbrná z Nezvalovy ulice. Připraven je vánoční jarmark a pestrý program pro děti i dospělé. V neděli si nenechte ujít speciální otevření hradu Hukvaldy u příležitosti Ondřejské pouti. Tradiční občerstvení: čaj, vařonka, párky a jiné zajištěno.

Další akce v kraji - zde

 

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete