Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 29.-30. července 2017

Přinášíme vám další prázdninovou inspiraci na nadcházející víkend. Navštívit můžete některý z typicky letních festivalů - hudebních, divadelních nebo gastronomických. A nechybí ani nabídka sportovních akcí. Tak krásný víkend!

Přinášíme vám další prázdninovou inspiraci na nadcházející víkend. Navštívit můžete některý z typicky letních festivalů - hudebních, divadelních nebo gastronomických. A nechybí ani nabídka sportovních akcí. Tak krásný víkend!

Praha

PragoVespa 2017 je největším srazem majitelů a příznivců italských skútrů Vespa u nás. Akce se koná od pátku do neděle v areálu Camp Džbán v Praze a bude doplněná o dporovodný program, včetně koncertů. 

Na první polovinu prázdnin si pro vás muzeum voskových figurín Grévin připravilo spoustu živé muziky a zábavy. Každý červencový víkend v odpoledních hodinách se Café Grévin rozezní živou hudbou.

Grévin

Středočeský kraj

Na farmě Bláto u Uhlířských Janovic můžete v sobotu ochutnat tradiční maorskou večeři Hangi, popovídat si o novozélandském dobrodružství s hercem Jaroslavem Duškem, dát si s ním sklenku novozélandského vína a zatančit maorský tanec Haka. 

Jihočeský kraj

Od pátku do neděle se můžete zúčastnit Suchdolského divadelního léta, tedy divadelního festivalu, který se letos koná již po desáté v Suchdole nad Lužnicí. Mezinárodní den tygrů oslaví v Zoo Tábor v sobotu. Při té příležitosti bude připraveno komentované krmení tygra ussurijského nebo hry pro děti s tygří tématikou.

V neděli zavítá na Housův mlýn u Tábora opět keltský svátek Lunghnasad spojený s rituálem ohně a vody. 

Lunghnasad

Plzeňský kraj

České hrady, festival hudby mnoha žánrů, zavítá v pátek a v sobotu na hrad Švihov. Pokud vyrazíte v sobotu se svými dětmi na zámek Zbiroh, tak vás tam čeká pohádková cesta, neboť v zámeckém parku na ně budou čekat pohádkové postavy.

Ústecký kraj

Den plný sportovních, kulturních i gastronomických zážitků je připraven v areálu mosteckého autodromu na sobotu. Návštěvníci se mohou těšit na závody série DMV GTC pro cestovní vozy i GT speciály na velkém okruhu, ale i na závody minibiků a další.

V sobotu se také koná Zahradní slavnost na zámku Stekník. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení skupiny historického šermu, dobových tanečnic, sokolníka a dalších účinkující v doprovodném programu. Přístupné budou také zámecké pokoje.

Královéhradecký kraj

Krakonošův cyklomaraton je tradiční cyklistický závod, který startuje tuto sobotu v Trutnově. Na závodníky čekají dvě hlavní trasy v délce 98 a 145 km. Možná se necháte zlákat na noční prohlídky hradu Potštejn, které jsou výjimečné tím, že jsou hrané.

Kraj Vysočina

Vypravit se můžete také na festival Pod Zelenou horou ve Žďár nad Sázavou, kde v pátek a v sobotu vystoupí řada známých hudebních skupin, mezi jinými i Monkey Business. Hudbu folkového žánru si můžete přijít poslechnout do Dalešického pivovaru, kde zahraje Robert Křesťan a Druhá tráva

Westernové městečko Šiklův mlýn láká návštěvníky na divadelní představení v amfiteátru, tzv. Letohrádky.

Olomoucký kraj

Zlaté Hory zvou na festival Zlaté dny, kde od pátku do soboty vystoupí hudební skupiny a zpěváci a celý festival zakončí slavnostní ohňostroj. Kinematograf bratří Čadíků zavítá tentokrát do Přerova. Nenechte si proto ujít víkendové promítání českých filmů pod noční oblohou.

Jihomoravský kraj

Vinařská benátská noc proběhne v sobotu v Sedleci. Po celý den zde budou nabízeny grilované speciality a vína, včetně ledových a slámových. Posezení U Trabanta je název zajímavé sobotní akce v Brně, kde si můžete zapůjčit koloběžky, opékat buřty a prohlédnout si místní retromuzeum.

Moravskoslezský kraj

Macbeth

Štěrkovna Open Music představuje největší a nejstarší rockový festival na Opavsku, na který se můžete vypravit i letos. Koná se od pátku do soboty a nabídne to nejlepší z české a slovenské rockové hudební produkce. Letní Shakespearovské slavnosti v Ostravě uvedou tradiční představení Macbeth v netradiční podobě v podání Macbeth Mirror z Indie.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete