Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 29.-30. října

Tento víkend se můžete těšit na typicky podzimní dušičkové a halloweenské akce spojené s dlabáním dýní, lampionovými průvody apod. Samozřejmě přinášíme i akce jiného druhu.

Tento víkend se můžete těšit na typicky podzimní dušičkové a halloweenské akce spojené s dlabáním dýní, lampionovými průvody apod. Samozřejmě přinášíme i akce jiného druhu.

Praha

Do zoo můžete v sobotu přijít oslavit Mezinárodní den gibonů. Pokud patříte mezi milovníky polévek a gulášů, pak pro Vás bude připravena zajímavá gurmánská akce na smíchovské náplavce - Polívkování. Budete zde moci ochutnat polévky mnoha národů a zemí.

Polívkobraní

V sobotu je pro děti a jejich rodiče připraven dušičkový večer na Libeňském zámku. Na všechny čekají tvořivé dílny, prohlídky zámku v doprovodu pohádkových bytostí a dušičková atmosféra.

V neděli se můžete vydat do obory Hvězda, kde MČ Praha 6 připravila akci Duše a dušičky aneb Halloween ve Hvězdě. Z bohatého programu si jistě vybere každý, nebudou chybět rukodělné dílny, čarovná stezka s tajemným pokladem, strašidelná stezka, soutěže a další doprovodný program na pódiu, divadlo pro děti nebo fireshow.

Středočeský kraj

Hrad, muzeum a skanzen Červený Újezd zve na lampionový průvod, který se koná na tomto novodobém hradě v sobotu. Halloween a lampiónový průvod se chystá také na zámku Berchtold. V sobotu zde bude k vidění módní přehlídka strašidelných kostýmů, zatančíte si Strašidelné disco,  a po lampionovém průvodu bude vyhlášena nejkrásnější dýně a maska. 

Červený Újezd

Jihočeský kraj

Zoo Tábor Větrovy připravil helloweenský program na sobotní večer, kdy je připraven lampionový průvod. Hry pro děti však budou celý den. V Horní Plané se můžete ještě zajet podívat na výlov rybníka Olšiny, který je zařazen na sobotu. Nebude chybět ukázka živých ryb, prodej ryb a rybích specialit, program pro děti.

Karlovarský kraj

V sobotu se koná Starochebská zabijačka na hradě Seeberg Poustka, která slibuje atmosféru jak před sto lety. A pokud jste dosud nestihli žádný výlov rybníka, pak zveme na sobotní výlov rybníka Betlém poblíž Teplé.

Ústecký kraj

V Ústeckém kraji najdete také několik dušičkových akcí. Ta v Děčíně je spojená s lampionovým průvodem a stezkou odvahy.

Pardubický kraj

Na hradě Svojanov se v sobotu můžete těšit na samotného Záviše z Falkenštejna, který zde bude vyprávět příběh tajemných duší hradu. Vydejte se za svojanovskými stíny

hradě Svojanov

Královéhradecký kraj

Do Špindlerova Mlýna se můžete zajet podívat na medové slavnosti, jejichž třetí ročník se koná v sobotu. Čeká vás tradiční lidový jarmark, program pro děti i dospělé, ale také všudypřítomné barevné padající listí, vůně medoviny a sladkého medu nebo přehlídka tradičních řemesel.

Podzimní Arakain Dymytry Tour 2016 tuto sobotu zavítá do Solnice u Rychnova nad Kněžnou.

Olomoucký kraj

Halloween a strašidelné odpoledne pro děti bude v sobotu připravené pro děti na zámku Plumlov. V sobotu se koná také chovatelská burza pro širokou veřejnost Aquatera Olomouc. Vydat se na ni můžete na výstaviště FLORA Olomouc. Najdet zde akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata nebo chovatelské potřeby. Halloween si můžete s dětmi přijít užít do městského parku v Uničově, do Olomouce nebo na zámek Úsov.

Zlínský kraj

V Uherském Hradišti můžete od pátku do neděle navštívit zajímavou výstavu nazvanou Jede vláček kolejáček, kde uvidíte řadu železničních modelů, ale čekají na vás i videa nebo přednášky. Halloween v zoo Lešná vás provede strašidelnou zoo, kde budou kromě zvířátek k vidění čarodějnice, duchové, kostlivci, ale nebude chybět ani dětská halloweenská komentovaná prohlídka, premiérová strašidelná procházka a odměna za halloweenský kostým.

Jihomoravský kraj

Zveme vás také na nedělní programy ve VIDA!, tentokrát na téma Barevný podzim. Akce se koná v neděli v Brně. Možná se vydáte na pochod podzimním lesem poblíž Brna. Rodiče s dětmi si zde užijí večerní les s dobrodružstvím a malým občerstvením.

Inspiraci na módní sezónu podzim/zima 2016 můžete o víkendu načerpat v Olympii Brno na Olympia Fashion Show.

Moravskoslezský kraj

 

Hofmistrova závěť je název netradiční prohlídky hradních zákoutí hradu Sovinec. Hrad tak tento víkend slavnostně ukončí sezonu.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete