Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 29. – 30. října

Fotogalerie k článku

Praha

Přijďte se tuto sobotu podívat na Tak trochu jinou prohlídku. Herci divadla Minor vás provedou prostory Novoměstské radnice tak trochu jiným způsobem. Uvidíte historicky zajímavé prostory, ale klasickou prohlídku rozhodně nečekejte! Abyste se dostali do cíle, budete muset zapojit šedou kůru mozkovou. Představení je 90 min dlouhé a vstupné je pro děti 100 Kč, pro dospělé 150 Kč.

sobotu jste zváni na festival udržitelnostimetropoli Zličín. Poslední říjnový víkend si Metropole Zličín pro své návštěvníky přichystala další zajímavé a poučné akce v rámci Festivalu udržitelnosti, který probíhá celý měsíc. Jeho cílem je návštěvníky informovat a inspirovat k větší šetrnosti k životnímu prostředí. Sobota 29.10. se ponese v duchu cirkulární módy a udržitelnosti. Představí se společnost Potex, která se zabývá sběrem, tříděním a následnou distribucí použitého, ale stále nositelného textilu neziskovým organizacím, které pomáhají jednotlivcům i rodinám v nouzi. Tento ekologicko-charitativní projekt mohou účastníci festivalu znát hlavně díky oranžovým kontejnerům, do kterých mohou své nepotřebné oblečení odkládat a posílat ho dál, aby pomohlo ještě někomu dalšímu. Tvůrčí workshop se zaměří na to, jak denim a starou džínovinu upcyklovat do stylových náušnic nebo dekorační předmětů.

Strašidelná atmosféra, příšerky, duchové a dýně, kam se podíváte. Vydejte se oslavit Halloween do Botanické zahrady v Tróji. Přímo na místě si budete moci zakoupit dýně a vydlabat si do nich hrůzostrašné obličeje. Pro děti budou do setmění připraveny soutěže a záludné úkoly. V 18.00 vyjde tradiční průvod s rozsvícenými dýněmi. Tentokrát se vše bude odehrávat v Horní zahradě v blízkosti Světa sukulentů. Na tvoření si vezměte raději oblečení, které je možné si umazat, lžíci a nůž na dlabání.

 

Středočeský kraj

Halloween už se blíží a kde jinde ho oslavit než v Chodouni v Levandulovém údolí ve Středočeském kraji. Čeká na vás strašidelná stezka, dílny s maskou a dýněmi a také skvělé drinky a péče pro duši. Program bude doprovázen hudební vložkou. Na talíři najdete podzimní tykve, plody chodouňských sadů v báječných koláčích a dezertech, horkou i studenou čokoládu ve specialitách s levandulí a dalšími bylinami i ovocem.

 

Vysočina

Tento víkend můžete zavítat do Jihlavy na 26. Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava. MFDF Ji.hlava patří mezi festivaly, jejichž vítězné snímky jsou posuzovány pro Ceny americké filmové akademie a Evropských filmových cen. Od roku 2021 nabízí Ji.hlava ústřední soutěžní sekci Opus Bonum, která je složena až z 18 celovečerních filmů uvedených ve světové, mezinárodní či evropské premiéře. Kromě hlavní Ceny pro nejlepší film ocení porotci i nejlepší kameru, střih, nebo zvuk, stejně jako vyzdvihnou výjimečné formáty, například nejlepší filmovou esej. Porota udělí také cenu nejvýraznějšímu debutu i filmu z regionu střední a východní Evropy.

Oblíbený dýňový den na zámecké terase ve Žďáru nad Sázavou tentokrát doplníme také jablky v různých podobách i skupenstvích. Těšte se na dýňové i jablečné pochoutky nebo tvoření s dýněmi a jablky. Vyvrcholením letošního Dne dýní bude magická večerní světýlková dílna… V případě deště se akce koná v zámeckém Konventu na II. nádvoří.

 

Jihočeský kraj

Město Protivín zve všechny nadšence do Halloweenu na svou akci Halloween v Království času. V nádherných prostorách secesní vily z roku 1907 najdete hernu pro menší děti a originální prolézačku s motivem kukačkových hodin. Pro návštěvníky je připravena strašidelná stezka odvahy, tematické tvořivé dílny a soutěže.

 

Plzeňský kraj

Halloweenský víkend můžete s dětmi oslavit také ve Farmaparku U Toma v Ledcích u Plzně. Připravena bude Halloweenská stezka, která je pro všechny návštěvníky zdarma. Nebude chybět malování na obličej, dlabání a zdobení dýní a lampionový průvod. A ještě jedno překvapení – každý návštěvník v kostýmu má pytlíček s krmením pro zvířátka zdarma!

 

Karlovarský kraj

Pro milovníky filmů a zimních sportů přichystal zámek Kynžvart akci s názvem Snow film fest. Je připraveno celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow-kitingu a dalších zimních radovánkách. Vstupenka stojí 60 Kč. Akce začne v neděli od 17:00 – 21:10 hodin.

 

Ústecký kraj

Co si takhle užít Halloweenský sobotní večer trochu jinak. Zoopark města Chomutov si pro návštěvníky přichystal strašidelnou podívanou. Program je tradičně soustředěný do areálu dětské zoo, začíná v 16 hodin. Na místě budou k prodeji dýně různých velikosti, příchozí si je budou moci na místě vydlabat a vyřezat dle svých představ. Pomůcky na úpravy dýní, tedy nožíky, lžíce a další, by si ale návštěvníci měli přinést vlastní. "Nejhezčí dýně, stejně jako třeba nejlepší masku, pak samozřejmě odměníme v rámci jedné z našich soutěží," doplňuje k tomu ředitelka zooparku Věra Fryčová. Večer plný svíček a halloweenských dýní zakončí ohnivá show. 

 

Liberecký kraj

Oblastní galerie Liberec si na poslední říjnový víkend připravila akci Design Days Reichenberg 2022.  K vidění a zakoupení budou bytové doplňky, knihy, originální šperky, móda, rostliny, dětské hračky a mnoho dalšího. Těšit se můžete na několik desítek designérů a malých designových studií nejen z Liberecka.

 

Královéhradecký kraj

Vezměte děti do krásné přírody Krkonoš a oslavte společně s nimi Halloweenský víkend na Stezce. Všechny děti, které přijdou v Halloweenském kostýmu budou mít vstup na Stezku zdarma. Navíc dostanou i strašidelně dobrou odměnu v naší restauraci.

 

Pardubický kraj

Blíží se Halloween a jak jinak ho oslavit než v Pekle. Město Litomyšl srdečně všechny zve na sobotní Halloween plný strašidel, kouzelných nápojů a halloweenského menu v Bowling baru Peklo. Nebude chybět ani zombie obsluha. Začátek vždy od 17:00 hodin.

 

Jihomoravský kraj

Oslavte Halloween ve velkém ve valtickém podzemí! Čeká na vás strašidelný večer s dýněmi a tajemné zážitky v unikátním labyrintu historických vinných sklepů vinařství Annovino Lednice. Nenechte si ujít jedinečný zážitek již tuto sobotu.

 

Zlínský kraj

Rozhodně si tento víkend nenechte ujít Šperkařský festival a rukodělné trhy v Kroměříži. Návštěvníci se mohou těšit na unikátní prodejní výstavu šperků, kovové a skleněné bižuterie, zirkonia, drahých kamenů a minerálů. Nebudou chybět ani kreativní výrobky a ukázky zapomenutých řemesel. Na děti i dospělé čekají tvořivé dílničky jako výroba šperků a mandal, kreslení, ukázky ubrouskových technik, malování na obličej atd. Budete moci zakoupit z velkého množství materiálů pro kreativní tvorbu jako bavlněnou přízi, korálky a komponenty, galanterii, umělecké štětce a fixy, korálky a komponenty, floristický materiál.

 

Olomoucký kraj

Bojíte se rádi? Neváhejte tento víkend navštívit zámek Čechy pod Kosířem, který si pro vás připravil Strašidelné prohlídky zámku. V sobotu se můžete těšit kromě prohlídek na přadleny na zámku a dílničky na Hanácké ambasádě. Vstupné na strašidelné prohlídky: 180 Kč/dospělí, 120 Kč/snížené (děti nad 6 let, studenti, senioři nad 65 let, ZTP), 0 Kč/děti do 6 let (nutné nahlásit při rezervaci!)

 

Moravskoslezský kraj

Zúčastněte se o víkendu slavností spojených s ukončením sezóny s názvem Past na medvěda v unikátních prostorech a okolí hradu Sovinec v Jiříkově. po dobu celé akce Vás budou mít tu čest pobavit a rozesmát: akrobat a kejklíř Slávek Nečunajev, vyhlášené Jihočeské profesionální pohádkové divadlo JÁ TO JSEM, významná šermířská a divadelní společnost DIVADLO BEZ STŘECHY. Víťa Marčík junior odehraje oblíbené Eliščiny pohádky a nebude chybět ani sokolník, kovářské a kožařské řemeslo, pregéř či výroba svíček.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Expozicí Naši Němci s Janem Vondrou…

18.04.2024 - 18.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Komentovaná prohlídka expozice Naši Němci s důrazem na literární díla zde prezentovaná. Co spojuje díla Oráč a Smrt,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete