Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 29.-30. září 2018

Už víte, jak prožijete poslední zářijový víkend? Kam se vypravit, co dělat a vidět vám možná pomohou naše tipy na víkend. A pokud jsme se netrefili přesně do vašeho vkusu, tak vybírejte v celém našem Kalendáři akcí.

Už víte, jak prožijete poslední zářijový víkend? Kam se vypravit, co dělat a vidět vám možná pomohou naše tipy na víkend. A pokud jsme se netrefili přesně do vašeho vkusu, tak vybírejte v celém našem Kalendáři akcí.

Praha

V Praze na Vyšehradě se koná zajímavý festival VEGEFEST, který není zaměřen jen na vegetariánské stravování, ale celkově na udržitelný a soběstačný životní styl. Přijďte se inspirovat.

vegefest

Při příležitosti oslav 90 let od založení si Městská knihovna v Praze připravila na sobotu Den otevřených dveří. Navštívit můžete Ústřední knihovnu, Galerii HMP, divadélko Říše loutek, zajít na komentovanou prohlídku v Rezidenci primátora a v 15.30 do malého sálu na projekci filmu Cesta do fantazie.

V neděli můžete u Karlova mostu podpořit skifaře Tomáše Chalupu při jeho snaze o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Pokusí se o něj zdoláním trasy Praha – Hamburg o délce neuvěřitelných 850 km.

Středočeský kraj

Ve Staré Boleslavi se chystá od čtvrtka do neděle Národní svatováclavská pouť. Tato tradiční pouť přivede do města řadu poutníků. Ve Zbraslavicích se můžete zúčastnit bodovacího cyklistického závodu dvojic podle turistické mapy. Letos je poprvé zařazena kategorie i pro dvojice s dětmi pod 15 let a pro závodníky na elektrokolech.

V neposlední řadě vás zveme na Karlštejnské vinobraní, kde se v podhradí i na nádvoří můžete těšit na pištce, trubače, hudebníky a rytířská klání, která doprovodí koštování všeho druhu. a přijede i Karel IV.

Jihočeský kraj

Svatováclavské slavnosti se budou konat i v Třeboni. Na všechny čeká dobré jídlo a pití, doprovodný program a spousta zábavy. V neděli si nenechte ujít kastelánské prohlídky zámku Hluboká, které vás zavedou do soukromých apartmánů posledních generací hlubocko-krumlovské větve schwarzenberského rodu.

Plzeňský kraj 

V Nebílovech u Plzně vás čekají Slavnosti jablek. Pro návštěvníky je připravena nabídka všeho dobrého ze sadů, soutěž o nejlepší sladký jablečný moučník, výstava staré i nové zemědělské techniky, živá zvířata, řemeslné trhy, soutěže a naučná stezka pro děti nebo jízda na koni.

V Plzni se koná Víkend otevřených ateliérů vám umožní nahlédnout do plzeňských ateliérů, galerií, výtvarných škol a dalších míst, kde umění vzniká nebo se vystavuje. A nejen to, výtvarné techniky si budete moci sami vyzkoušet.

ateliérů

Karlovarský kraj

V sobotu můžete v Karlových Varech ochutnat knedlíky všeho druhu na akci zvané Karlovarský knedlík fest. Mimo to na vás čekají kapely, zabijačka, koláče, preclíky, Becherovka a pivo Karel IV.

Liberecký kraj

Svatohubertská slavnost na hradě Valdštejn láká na sobotní myslivecký program. K vidění cvičení dravci, ukázky vábniček, přehlídka loveckých psů aj. Součástí bude Svatohubertská mše, vyhlášení vítězů dětské výtvarné soutěže a pasování na myslivce.

Pardubický kraj

Pokud se o víkendu vydáte na hrad Svojanov, budete mít pocit, že jste se vrátili o 100 let zpátky do časů 1. republiky. Uvidíte, jak to chodilo v době, kdy poslední dny starého Rakouska byly už sečtené? Na hradním nádvoří najdete poštu s C.K. pohlednicemi. Fotograf vám zhotoví secesní fotografie. Zazní valčíky a písně z flašinetu.

republiky

Královéhradecký kraj

V Královéhradeckém kraji se chystá řada drakiád, které můžete navštívit třeba ve Špindlerově Mlýně u dolní a horní stanice lanovky nebo na letišti Trutnov Volanov.

Kraj Vysočina

V Bystřici nad Pernštejnem se koná už 6. ročník Slavností brambor, kde vás po oba dny čekají regionální farmářské produkty, slavnostní bramborové menu, kuchařská show, ukázka bramborových odrůd s ochutnávkou, výstava kresleného bramborového humoru, dětská olympiádu, divadlo a další.

A pokud byste se raději šli podívat na výlov rybníka, pak vás zveme do Nevcehle nebo do Dolní Vilímče

Olomoucký kraj

Na hradě Úsov se na vás v sobotu těší Bílá paní a strašidla. Návštěvníci se vydají do nejstarších dochovaných prostor hradu za Bílou paní. Součástí prohlídky bude mimořádně otevřený i hradní ochoz a věže, kde Bílá paní přebývá. 

Zlínský kraj

Ve Velkých Karlovicích se koná soutěž o nejlepší valašský sýr. Na soutěži se objeví regionální výrobci a poměří své síly. Návštěvníci budou moci vzorky nejen ochutnat, ale také si vyzkoušet, jak správně kombinovat sýr y s víny.

sýr

Šlapání hroznů dívčí nohou, je název akce spojené s vinařskou olympiádou ve šlapání hroznů. Akce se koná oba víkendové dny v Boršicích

Azurový den ve Zlíně je sportovní den pro celou rodinu. Děti se mohou těšit na Tančení s Honzou Onderem, kreativní dílny, netradiční sportovní aktivity, ale také lanové centrum nebo na si vyzkoušet virtuální realitu. Vystoupí také zpěvačka Tonya Graves.

Jihomoravský kraj

Na Slovácku se v sobotu můžete zúčastnit sklizně plodů vzácného stromu oskeruše. Kromě sklizně si také mžete zakoupit stromek oskerouše, ochutnat pokrmy a nápoje z tohoto skvělého ovoce. V sobotu si mohou děti v doprovodu rodičů vyzkoušet své rybářské umění a vylovit si vlastního kapra z rybníka hradu Bítov. Hradní kaprobraní bude doprovázet ochutnávka pochoutek šlechtického stavu, včetně ryb a nebude chybět ani ukázka historického šermu.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete