Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 29. – 31. srpna: Hradozámecká noc, poslední večerní prohlídky ZOO a Veletrh pravěké kultury

Poslední srpnový víkend je nabitý akcemi s prázdninovou tematikou. Výběr těch nejlepší najdete opět v našem článku.

Poslední srpnový víkend je nabitý akcemi s prázdninovou tematikou. Výběr těch nejlepší najdete opět v našem článku.

Praha

Od pátku do neděle se na náměstí Jiřího z Poděbrad uskuteční ojedinělá akce Hobby fest, která má za cíl prezentovat služby a výrobky místních podnikatelů. K vidění bude různorodý sortiment zboží, jako kuchyňské potřeby, nábytek, zdravotní matrace, chovatelské potřeby, květiny, skleníky, solární panely a mnoho dalšího. Nebude chybět ani speciální program pro děti. V pátek a sobotu večer se přijďte podívat, co dělají zvířata v pražské zoo po zavírací době. ZOO Praha totiž pořádá tradiční večerní prohlídky pro veřejnost. V sobotu se na Smíchovské straně náplavky u Hořejšího nábřeží uskuteční Street food Festival. Bude se připravovat a prodávat jídlo ve speciálně upravených automobilech ("food truck") a originálních stáncích.

Středočeský kraj

V pátek večer se na Konopišti uskuteční ojedinělí koncert. Vystoupí zde americká zpěvačka Suzi Quatro a spolu s ní její český protějšek Věra Špinarová. V sobotu se na mnoha místech v republice bude konat Hradozámecká noc. Ve středočeském kraji můžete navštívit například Sázavský klášter, kde na vás čeká pestrý celodenní program, včetně klášterních dílen, pak například můžete zažít Pyžamkové bloudění na zámku Radim a na hradě Český Šternberk můžete zažít barokní atmosféru.

Jihočeský kraj

Tento víkend proběhne v Českém Krumlově veletrh pravěké a středověké kultury s názvem "KRUMBENOWE - kupecká osada". V pivovarské zahradě Eggenberg v centru Krumlova vyroste víkendové tržiště a dílny, kde odborní lektoři v roli obchodníků a řemeslníků v dobovém ošacení předvedou prastaré dovednosti našich předků z období paleolitu a mezolitu, mladší doby kamenné, doby bronzové a železné i raného středověku. Jako každý rok, tak i letos město Jindřichův Hradec připravuje pro děti všech věkových skupiny veselé rozloučení s prázdninami v městském parku. V sobotu se tak děti mohou těšit na různé soutěže, disciplíny, hry, sportovní aktivity a mnoho dalšího.

Plzeňský kraj

V areálu Štruncových sadů v Plzni se tuto sobotu budou konat Dožínkové slavnosti. Připraven bude bohatý program plný her a dárků, vyrábět se bude domácí limonáda a grily rozvoní rybí pochoutky z Rybářství Kolář na Vysočině. Hradozámecká noc se tuto sobotu bude konat také v jihočeském kraji. Na hradě Švihov můžete zažít noční oživené prohlídky, hrad Rabí si připravil večerní kostýmované prohlídky a ve Velhraticích odehrají představení pro malé i velké.

Karlovarský kraj

V sobotu a neděli se na chebském letišti bude konat Letecký den. Oba dny budou zaplněné atraktivním leteckým i pozemním programem. V rámci akce Hradozámecká noc se na zámku Bečov nad Teplou uskuteční netradiční prohlídky. Tajemství bečovského sklepení – tematické přednášky o pivovarnictví v Bečově nad Teplou a hrané prohlídky

Ústecký kraj

Poslední večerní prohlídky děčínské zoologické zahrady se uskuteční tento pátek od 19 hodin. Oblíbená prázdninová aktivita nabídne program zvlášť pro malé a pro dospěláky, aby se každý mohli bavit po svém. Tento víkend budou děti moct strávit noc na zámku v Benešově nad Ploučnicí. Bude pro ně připraven bohatý program a nebude chybět ani noční prohlídka zámku a jeho okolí.

Liberecký kraj

Ještě v pátek máte možnost v Hrádku nad Nisou zhlédnout filmy pod noční oblohou. Bude zde totiž kotvit kinematograf bratří Čadíků, který promítá za dobrovolné vstupné. Tradiční večerní prohlídka ZOO Liberec se uskuteční v pátek v době od 19 do 22 hodin. Na návštěvníky čeká řada zastavení, komentované koupání slonic, slavnostní cvičení a krmení lachtanů hřivnatých apod. Trasa po zoo je pro akci speciálně upravena, prochází se částečně i zázemím zoo (zvířecí kuchyně).

Královéhradecký kraj

V Rychnově nad Kněžnou se tento víkend uskuteční Dividílkování aneb Divadelní jarmark. Těšit se můžete na zajímavá divadelní představení, můžete zažít středověkou atmosféru s aktuálním nádechem při pestrých kejklích rozmanitých umělců, povozit se na historickém kolotoči, zajezdit si na bujarých koních či zažít pravou atmosféru jarmarečních slavností. Přijďte se tento víkend do Pravěké vesnice Všestary podívat na pravěk vlastníma očima. Pořádají se zde Dny živé archeologie, tentokrát zaměřené na zemědělství.

Pardubický kraj

Tento víkend se v Hlinsku uskuteční Adámkovy folklorní slavnosti. Celé dění je zasazeno do nádherného, zrevitalizovaného prostředí místní části Betlém, která je součástí Souboru lidových staveb Vysočina. V sobotu a v neděli se koná jarmark lidových výrobků spojený s ukázkami jejich výroby. Součástí jarmarku jsou i dílny pro děti, kde si mohou namalovat svoji panenku nebo vyrobit šperk. Na zámku v Moravské Třebové se tuto sobotu uskuteční Moravskotřebovské kejklování. Čeká na vás tradiční festival věnovaný historii. Bohatý program plný historických soubojů, tradičních řemesel, dobové hudby a dalších zajímavých vystoupení.

Kraj Vysočina

Tento pátek se uskuteční noční prohlídky na hradě Roštejn. Pověsti a rodinné příběhy vypráví Františka Slavatová a je třeba upozornit, že prohlídky nejsou vhodné pro bojácné děti. V jihlavské zoologické zahradě se tento víkend uskuteční festival Střípky Afriky aneb malá africká konference. Můžete se těšit na zajímavé přednášky, workshopy a výstavy.

Olomoucký kraj

Na zámku Tovačov pokračuje Tovačovské kulturní léto. V pátek se zde uskuteční Noční čtení pro děti. V rámci Dnů evropského dědictví nabídne hrad Bouzov tuto sobotu kromě obvyklých tras "Hrad se představuje" a  "Hrad Bouzov" také kostýmované zpívané prohlídky "Hrad plný písniček". jako host vystoupí zpěvák Daniel Hůlka, který nám přijede zazpívat v rytířském sále a zakončí tak zpívané prohlídky.

Jihomoravský kraj

Na hradě Veveří se sobotu uskuteční jedenáctý ročník mezinárodního turnaje v pétanque O pohár města Brna – Vars Cup. Turnaj, kterého se pravidelně účastní kolem šedesáti týmů ze všech koutů Evropy, je zasazen do malebného prostředí hradu a přilehlé brněnské přehrady. Diváci neplatí žádný vstup a je pro ně připraveno kvalitní zázemí s možností občerstvení. V sobotu bude v brněnské zoologické zahradě slavnostně otevřena nová expozice pro klokany. Těšit se můžete nejen na kontakt s klokany, ale i na show na skákacích botách.

Zlínský kraj

Na sobotu si Valašské muzeum v přírodě připravilo pořad s mysliveckou tematikou. Připraven je bohatý kulturní program Československé myslivecké jednoty. V rámci Hradozámecké noci se na hradě Cimburk uskuteční večerní a noční prohlídky osvětleným hradem. Můžete se také těšit na fireshow, alchymistickou dílnu v hradním sklepení, výstavu hradních strašidel a posezení u táboráku.

Moravskoslezský kraj

V pátek a sobotu si nenechte ujít Strašidelný hrad Starý Jičín. Budete se moct zúčastnit večerní prohlídky hradní zříceniny pod vedením kata a seznámit se tak více s místními hradními strašidly. Po celý večer bude otevřena hradní věž s prodejnou suvenýrů i hospůdka, ve které si můžete dát malé občerstvení. Statutární město Frýdek-Místek vás tento víkend srdečně zve na zábavu s historickou tématikou již tradičně v podobě Frýdeckých historických slavností. Konat se budou v parku Pod zámkem a nabídnou bohatý kulturní program, ve formě pouličního divadla, šermu, historického jarmarku, šermířských a komediantských představení.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete