Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 29. února - 1. března 2020

Přelomový víkend mezi únorem a březnem nabídne zajímavé festivaly, z nichž můžeme jmenovat například Mene Tekel v Praze nebo Knižní festival v Ostravě. Nebude chybět ani masopustní veselí nebo plesy.

Fotogalerie k článku

Praha 

V Praze jste zváni na mezinárodní festival proti totalitě, zlu a násilí, pro paměť národa Mene Tekel. Ten bude probíhat až do neděle na několika místech v Praze, kde v rámci projekcí, výstav a seminářů seznámí návštěvníky s unikátními dobovými dokumenty a očitými svědectvími.

Zajímají vás silné příběhy, opulentní záběry Himalájí a kutchské pouště, skutečný život ve městě i na venkově, unikátní indické tradice a zvyky? Pokud ano, pak vás zveme na první ročník přehlídky nezávislého indického filmu India.

Přátelé koní a historie jsou zváni na zahájení jezdecké sezóny 2020, které proběhne v sobotu v podobě Horymírovy sváteční jízdy

V neděli můžete zavítat do Roxy na Planet Fest, festival věnovaný ohleduplnému životnímu stylu. Zero Waste, Veganství a Eco budou dominovat různým přednáškám, workshopům, stánkům i občerstvením.

Středočeský kraj

Hornické muzeum Příbram pořádá v prostředí historických báňských objektů tuto sobotu tradiční masopustní průvod a lidovou veselici

V Berouně si můžete v sobotu zatančit na městském bále, který se ponese v muzikálovém rytmu. Kostýmy ze světových i českých muzikálů vítány.

Jihočeský kraj

Na masopust se vydejte do Chrášťan, kde vás čeká průvod masek obcí a následné posezení v místní hospodě.

Plzeňský kraj

Pokud patříte k milovníkům piva, pak vám můžeme nabídnout pivně-kulturní festival Brewstock, který se koná v pátek a v sobotu v Plzni. Těšit se můžete na prezentace pivovarů, diskuze se sládky/majiteli a premiéry nejnovějších piv.

Ústecký kraj

Na bohatý program, masopustní jarmark a soutěž o nejlepší koláč zvou pořadatelé Jirkovského masopustu, který chystá na sobotu do Jirkova. Samozřejmě nebudou chybět ani zabijačkové dobroty.

Liberecký kraj

Na masopust v Libereckém kraji vás zveme třeba do Kamenického Šenova, který bude spojen s posezením s hudbou a prodejem zabíjačkového pohoštění, nebo do Kryštofova Údolí. A pokud byste raději vyrazili někam za zábavou na ples, tak si můžete vybrat mezi charitativním plesem Šance zvířatům v Liberci a erotickým plesem v České Lípě.

Královéhradecký kraj

Pokud fandíte boxu, pak si nenechte ujít galavečer amatérského a profesionálního boxu, který se koná v sobotu v krásných prostorách PETROF Gallery v Hradci Králové. Svátek českého piva a polských klobás, k jejichž konzumaci vám zahraje kapela Klapeto, se koná v sobotu v Adršpachu. Na místě budete moci ochutnat na 15 druhů českých piv.

Pardubický kraj

Večerníkový karneval v Pardubicích zve všechny děti na karneval s tancem, soutěžemi a rejem masek. Nebo můžete vzít vaše děti na kouzelnické vystoupení Wendy a Elišky, které je jasným důkazem, že nekouzlí jen muži.

Moravskoslezský kraj

Do Ostravy na Výstaviště Černá louka vás možná zavede Knižní festival. Představí se na něm to nejzajímavější z české knižní produkce všech žánrů. Součástí budou také tematické besedy a přednášky na čtyřech scénách - autorská čtení, autogramiády, křty nových knih a setkání s nejčtenějšími českými autory.

Masopustní veselí zavítá také na Slezskoostravský hrad, kde budou k vidění ukázky lidových zvyků, rej masopustních masek, lidové písničky a spousta dobrého jídla.

Olomoucký kraj

Římané v Olomouci je název akce, kde ochutnáte římskou kuchyni, vyzkoušíte si zbroj a poznáte život římských legionářů. to a ještě mnohem víc se dozvíte na interaktivní výstavě skupiny historického šermu Roma Victor Legio XIII Gemina Augusta a Pevnosti poznání.

V Přerově se koná v sobotu Sportovní ples, kde si můžete zatančit a pobavit se.

Jihomoravský kraj

Největší uzenářsko-vinařská show se koná tento víkend na hradě Veveří v Brně. Na Slavnostech moravského uzeného si pochutnáte nejen na této voňavé lahůdce, ale také vinaři otevřou své nejlepší lahve. V sobotu se koná velký brněnský swingový večer v Sono Centru za účasti Jana Smigmatora, orchestru Felixe Slováčka a jeho hostů.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete