Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 3.-4. března 2018

První březnový víkend ještě můžete vyrazit na řadu karnevalů a masopustních akcí. My pro vás ale vybíráme především akce jiného zaměření, ze kterých si můžete vybrat akci na tento víkend, nebo se podívat přímo do našeho Kalendáře akcí.

První březnový víkend ještě můžete vyrazit na řadu karnevalů a masopustních akcí. My pro vás ale vybíráme především akce jiného zaměření, ze kterých si můžete vybrat akci na tento víkend, nebo se podívat přímo do našeho Kalendáře akcí.

Praha

Tuto sobotu se projedou horská kola po nákupním centru Arkády na akci zvané Arkády Downmall. Těšit se můžete nejen na měřený rychlostní závod, ale také na freestyle exhibici těch nejlepších v MTB a BMX. V neděli proběhne opět mineralogická určovací beseda v Nové budově Národního muzea, kde se amatérští nadšenci mohou potkat s odborníky.

Downmall

Zažijte Japonsko všemi smysly! je jedinečný festival, který vám tuto krásnou a zajímavou zemi přiblíží ukázkami a workshopy z různých oblastí. Mimo jiné návštěvníky festivalu čeká tradiční i novodobé japonské divadlo i hudba, zajímavé workshopy, ochutnávky, etiketa odívání kimona, ukázka kaligrafie nebo výroba tradičních panenek. Festival se koná v Národním domě na Vinohradech.

Středočeský kraj

Severská filmová zima, festival severské kinematografie, se koná od pátku do soboty v HostiviciMuzeum T. G. Masaryka v Lánech pořádá Den s T.G.M., kde během celého dne můžete v muzeu potkávat prvorepublikové četníky a legionáře, setkat se s T. G. Masarykem a jeho sekretářkou nebo ochutnat oblíbená jídla našeho prvního prezidenta. Celý den pak vyvrcholí koncertem.

Jihočeský kraj

V Jankově oslaví tento víkend výročí bitvy u Jankova historickou vojenskou akcí, kde nebudou chybět vojáci v dobové zbroji, ukázka jejich výcviku, prohlídka vojenského tábora a samozřejmě také bitva samotná a vzpomínka na padlé.

Ve Strakonicích se v sobotu uskuteční Festival ProTibet 2018.  Na festivalu budete mít možnost vidět celou řadu inspirativních filmů, poslechnout si zajímavé přednášky o podpoře tibetských dětí a zúčastnit se mnoha workshopů. A navíc vás může těšit, že výtěžek z akce půjde na podporu tibetských dětí.

Karlovarský kraj

Michal Hrůza a kapela hrůzy vystoupí v sobotu v Karlových Varech v rámci turné k nové desce "Sám se sebou".

Královéhradecký kraj

Krkonošská 70, náročný běžecký závod pětičlenných družstev, vybíhá tuto sobotu na trať vedoucí ze Špindlerova Mlýna, přes Hromovku, Pražskou boudu, Struhadla až ke Svatému Petru, kde končí.

Krkonošská 70

Pardubický kraj

Muzeum perníku a pohádek  V Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou u Pardubic zahájí v sobotu novou. Při té příležitosti oslaví ježibaba své 15. úřední narozeniny. Uvidíte samozřejmě spoustu také krásných perníků, mistrovsky zdobených i vytlačovaných do dřevěných forem.

Kraj Vysočina

V Třebíči, městě s židovskými památka mi a tradicemi, oslaví tuto neděli nejveselejší židovský svátek Purim neboli Svátek losů. Součástí bude pohádka pro děti, povídání s rabínem o víně nebo košt košer vín. Vše se koná v Zadní synagoze. 

Zlínský kraj

Na Zlínském zámku se v sobotu koná zámecká zabijačka plná lahůdek k ochutnání. Všichni se mohu také zúčastnit soutěže v plnění a špejlování jitrnic na čas,  uvidí návštěvy historických postav, které v minulosti žily na Zlínském zámku a nebude chybět ani hudební program.

Olomoucký kraj

Výstava For Model 2018 je k vidění na výstavišti Flora Olomouc. Návštěvníci uvidí expozici modelů a cenných sběratelských kousků, širokou škálu hraček a sběratelských předmětů, ale také interaktivní výstavu, kde si budou moci vše vyzkoušet.

Jihomoravský kraj

2. ročník plesu VIDA! science centra je v Brně připraven na tuto sobotu. Tento druhý ročník plesu mezi exponáty bude laděný do stylu steampunku aneb vědeckofantastického 19. století. Ve Štukových sálech Louckého kláštera ve Znojmě vás zase čeká ochutnávka znovínských vín a akci vám zpříjemní ještě cimbálová muzika.

Na jižní Moravě vás o víkendu také čekají slavnosti moravského uzeného, které se konají oba víkendové dny na hradě Veveří. Uvidíte zde řeznickou a uzenářskou show a nebudou chybět ani soutěže pro dospělé i děti.

Moravskoslezský kraj

Od pátku do neděle se koná v Ostravě 8. ostravský knižní veletrh, kde se představí knižní produkce a nakladatelé všech žánrů. Nebudou samozřejmě chybět ani autogramiády. Do Zimního stadionu v Novém Jičíně se můžete v neděli vydat za karnevalem na ledě. Děti i jejich rodiče zde čeká pohádkové bruslení v maskách a brusle budou na místě k zapůjčení. 

veletrh

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete