Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 3.-4. června 2017

První červnový víkend je na dosah a s ním i mnoho příležitostí, kam vyrazit, co zažít a vidět. V těchto tipech na víkend vybíráme další zajímavé akce, než ty, které se tématicky váží k Mezinárodnímu dni dětí. O těch informujeme v samostatném článku.

První červnový víkend je na dosah a s ním i mnoho příležitostí, kam vyrazit, co zažít a vidět. V těchto tipech na víkend vybíráme další zajímavé akce, než ty, které se tématicky váží k Mezinárodnímu dni dětí. O těch informujeme v samostatném článku.

Praha

V kulturním centru na Praze 3 ve Venuši ve Švehlovce představí mladí umělci Mozartovu komedii Figarova svatba v thrillerovém podání. Představení dávají od pátku do neděle. v pátek a v sobotu můžete také navštívit festival Praha pije víno, který láká na vína bez chemie do Novoměstské radnice. Akce přivede do Prahy již počtvrté nejlepší výrobce autentických vín. I letos budete moct ochutnat vína od 70 vinařů z mnoha zemí.

Sobotu a neděli můžete prožít ve společnosti Katy Perry v Café Grévin Praha. Každou hodinu zazpívá jedna z mnoha interpretek nejoblíbenější zpěvaččiny hity a spolu s tanečníky předvede svou show. 

Na neděli je v Nové budově Národního muzea připravena akce pro ty, kteří se zajímají o mineralogii. Čeká je zde určovací beseda při přátelské posezení s odborníky i amatérskými mineralogy. 

Středočeský kraj

Horkýže Slíže, Hana Zagorová, kapela Jelen, ATMO music a další protagonisti vystoupí v sobotu na 19. ročníku open air festivalu Okoř se šťávou 2017.  V zámku Dobřichovice se v pátek a v sobotu můžete přijít podívat na představení Noc na Karlštějně s Václavem Vydrou v roli císaře.

Celodenní nedělní akce Letnice připomene ve skanzenu v Kouřimi dnes již zapomenuté lidové obyčeje, jako bylo otvírání studánek nebo obchůzky královniček. součástí bude i hudba, tanec a lidové občerstvení.

Kouřim

Jihočeský kraj

Program věnovaný lidovým zvykům spojených s květinami a bylinami v období Letnic vás čeká během Muzejní noci v rodném domě Adalberta Stiftera v Horní Plané. Jeden z největších půlmaratonů v České republice, Mattoni 1/2Maraton, se běží tuto sobotu v Českých Budějovicích.

Plzeňský kraj

Metalfest Open Air 2017 zve do Plzně všechny příznivce tvrdé hudby na jeden z prvních letních festivalů. Od pátku do neděle ho bude hostit Lochotínský amfiteátr. A kdo má raději rock, tak ten je zván na nádvoří hradu Rábí, kde se v sobotu koná Ruinfestu. Do třetice všech akcí v Plzeňském kraji zveme na Rokycanské pivní slavnosti, které se konají v sobotu, kde můžete ochutnat piva z různých pivovarů.

Ústecký kraj

Rádiem řízené modely předvedou modeláři z celé ČR i ze zahraničí na Modelářském leteckém dni. V areálu RC Modelparku v Suchém u Modlan na Teplicku budou k vidění modely civilní, vojenské, akrobatické a sportovní, s pohony elektromotory, spalovacími motory i turbinami. Prim mezi nimi budou mít obří makety skutečných letadel, včetně replik historických větroňů.

Tradiční prezentační, soutěžní a prodejní výstava vín z Čech a Moravy Litoměřický hrozen zve všechny milovníky vína tuto sobotu do Litoměřic.

Pardubický kraj

Největší přehlídka historických letadel na území České republiky, Aviatická pouť v Pardubicích se koná oba víkendové dny a bude se opravdu na co dívat. Městské muzeum a galerie Polička zve na Muzejní noc spojenou s večerním putováním nočním městem s prohlídkou.

Aviatická pouť

Královéhradecký kraj

Závod horských kol BIKERO CYKLOMARATON je připraven v neděli v Hradci Králové. Na výběr je 60 km hlavní dlouhý závod a 30 km krátký závod, ale také závody pro děti. V rámci výstavy Královédvorští včelaři proběhne v sobotu v Městském muzeu ve Dvoře Králové nad Labem Muzejní noc inspirovaná včelařstvím.

Olomoucký kraj

Na Svátcích města Olomouc vás letos čekají tereziánské slavnosti, spojené s 300. výročím narození Marie Terezie. Těšit se můžete na tradiční historické oslavy města, průvod ke cti sv. Pavlíny, koncerty, divadla, řemeslný jarmark, hry a výtvarné dílny pro děti.

Svátcích města Olomouc

BEST-FEST summer 2017 je další ročník rodinného hudebního festivalu v obci Rouské u Hranic na Moravě, který se koná v sobotu.

Zlínský kraj

Festivalový půlmaraton je unikátní sportovní akce, která letos již podruhé zpestří doprovodný program tradičního zlínského filmového festivalu. Jedinečný běh odstartuje v sobotu v 16:00 hodin na náměstí Míru ve Zlíně.

A ve Zlíně ještě zůstaneme i s tipem na další akci, kterou je 4. ročník soutěže amatérských týmů ve vaření kotlíkového guláše. Celkem 10 družstev se v sobotu utká o zlatou varečku a titul gulášového krále města Zlín.

Jihomoravský kraj

Zpěvák Michal Hrůza se svojí Kapelou Hrůzy vystoupí v rámci turné Hrůza na zámku tuto sobotu na zámku Sychrov. Součástí večerního programu bude také divadelní představení herce Tomáše Měcháčka. 

A pokud patříte k milovníkům psů, tak vás možná osloví závody ve všestrannosti psů, které se konají v Blansku tuto sobotu.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Expozicí Naši Němci s Janem Vondrou…

18.04.2024 - 18.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Komentovaná prohlídka expozice Naši Němci s důrazem na literární díla zde prezentovaná. Co spojuje díla Oráč a Smrt,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete