Statistika našeho portálu

  • 102 254 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 3. – 4. prosince

Fotogalerie k článku

Praha

Vezměte své děti o víkendu do Obchodního centra Šestka, kde si mohou užít akci Předvánoční tvoření pro děti s Mikulášem. Krátké a leckdy chmurné dny vybízejí buď se zachumlat pod peřinu, nebo zajít někam do tepla za zábavou. V Obchodním centru Šestka připravili tvořivé dílničky pro děti s vánoční tematikou. Proběhnou o víkendu 3. až 4. prosince od 11:00 do 17:00. V neděli se dokonce objeví Mikuláš s košíkem plným odměn.

Na vánoční tvoření vás zveme i do kavárny InKafe, které bude i pro děti tak pro dospělé. Budou se vyrábět adventní věnce, svícny na stoly a mnoho dalšího, vše z přírodních materiálů.

Vezměte své děti do Manifesta Anděl na parádní tématické dopoledne plné zábavy, která se ponese v mikulášském duchu s živou hudbou. Animátorka Simona si pro vaše ratolesti připravila různé aktivity u kterých se rozhodně nebudou nudit.

 

Středočeský kraj 

Začátek prosince: to znamená jediné – Vánoční trhy! A ne ledajaké. Přijeďte se podívat tento víkend na vánoční trhy v Lysé nad Labem, které si za dobu své existence (v roce 2022 se uskuteční již 27. ročník), vybudovaly pověst jedněch z nejlepších předvánočních prodejních akcí v republice. Otevřeno je vždy od pátku do neděle od 9 do 17 hodin, vstup na vánoční trhy je zdarma.

Sobotu můžete strávit také na zámku Nelahozeves. Připraven je bohatý zábavný program, rukodělné dílny, stánky s originálními vánočními dárky, speciální prohlídky zámku, kulinářské speciality a výborné svařené víno z Chateau Lobkowicz Roudnice.

 

Vysočina

Není nic kouzelnějšího než strávit vánoční víkend na zámku Žďár nad Sázavou. Kouzelná atmosféra, vánoční dílny, originální dárky, vůně a chutě Vánoc nebo živá hudba. Přijďte si vychutnat vše, co milujete na Vánocích! Nebude chybět ani oblíbený MINT Market s více než dvaceti tvůrci a designéry s autorskou módou, originálními šperky, bio kosmetikou, papírenským zbožím, hračkami i delikatesami. Předvánoční atmosféru dokreslí také vánoční prohlídky zámku.

 

Jihočeský kraj

MINT MARKET putuje po celé republice a nyní se o víkendu zastaví i v Českých Budějovicích. Stane se totiž součástí prvního ročníku prodejní výstavy Vánoce na Výstavišti, která se uskuteční ve dnech 1. - 4. prosince 2022 na Výstavišti České Budějovice v pavilonu T1 a na přilehlých venkovních plochách. Součástí bude po celou dobu výstavy i pestrý kulturní doprovodný program, koncerty, divadla pro děti a další. Kromě toho bude ve vedlejší hale T2 zároveň probíhat Burger Street Festival. Tak se stavte a vyřiďte na MINTu vánoční dárky na jednom místě! Vstup je zdarma.

 

Plzeňský kraj

MINT MARKET také zastaví v Plzni. Přijeďte se na něj podívat! Předvánoční MINT Market Plzeň se bude konat uvnitř ve vytápěné Autobusové hale v areálu DEPO2015 o víkendu 3. a 4. prosince ve spolupráci s akcí Plzeň Design Week a BOOKfest! Představí se tu více než 50 českých a slovenských designérů s pestrou nabídkou módních outfitů, šperků a kosmetiky a celý víkend bude našlapaný skvělým doprovodným programem. Vstup je zdarma a bez bariér.

 

Karlovarský kraj

Hrad Hartenberg vás srdečně zve tuto sobotu na 28. ročník Mikulášské jízdy. Kulturní program bude probíhat na Pohádkovém dvoře nad hradem. Na nádvoří hradu a nádraží můžete navštívit peklo. Na hradě bude letos komornější atmosféra. Balíčky dostávají děti na Pohádkovém dvoře u Mikuláše. Nebude chybět ani bohatý program pro děti jako Divadélko Kahánek, Kujme Pikle Band & Levoruký Eda nebo Páni s labutí a parožím – šerm. Večer zakončí ohnivá show.

 

Ústecký kraj

Město Ústí nad Labem si pro vás přichystalo Předvánoční setkání v muzeu, jehož součástí bude tvořivá dílna, prezentace výrobků s vánoční tematikou a další doprovodný program. Akce se koná od 10:00 do 16:00. Vstupné je 50 Kč.

 

Liberecký kraj

Vánoční atmosféra zavítá i do České Lípy, kde se můžete účastnit vánočních trhů a akcí s nimi spojených. Pro návštěvníky budou připraveny rukodělné výrobky, chutné občerstvení a také báječný doprovodný program. Vystoupení mateřinek i základních škol, živý betlém, vánoční koncerty, adventní autorské čtení či tradiční mikulášská nadílka, zkrátka program na každý den. Tohle všechno najdete od pátku 2. 12. do úterý 6. 12. v prostoru ambitu a přilehlého loretánského dvora.

 

Královéhradecký kraj

Již tuto sobotu máte jedinečnou šanci zažít Čertovský středověký program s krampusákama v Krčmě Dětenice. Večer od 19:00 – 22:00 hodin je v krčmě nachystán čertovský masakr s čerty. Čertovské řádění, spousta ohně a zápachu pekla. Přijďte se pobavit a trochu i bát. Rezervace nutná.

 

Pardubický kraj

Přijeďte se podívat na zámecké návrší v Litomyšli a oslavte druhou andělskou adventní neděli. Čeká vás adventní dílna pro děti i rodiče, se svým vystoupením se vám představí sbor paní a dívek, Vojtěch Novák s kapelou, či divadelní představení Čert a Káča. Můžete také navštívit zámecké sklepení v moci pekelné. O adventu se na Litomyšlské zámecké návrší slétají andělé. Svůj domov našli v místním nově zrekonstruovaném chrámu, kde návštěvníka provádějí Ježíšovým příběhem a o Vánocích stráží desítky betlémů. Z Andělské vyhlídky pak shlížejí na program Andělských adventních nedělí. Ten je plný koncertů, pohádek, světel, ohňů a provoněný gurmánskými specialitami z probíhajícího trhu.

 

Jihomoravský kraj

Přijeďte tuto sobotu do Brna na akci Adventní Víno z blízka. Je to ideální příležitost kde ochutnat, vybrat a nakoupit skvostná moravská vína od 12 vinařů v atraktivních prostorách Augustiniánského kláštera na Starém Brně. Zimní Víno z blízka vás přivede do atraktivních prostor Augustiniánského kláštera na Starém Brně. Zážitek můžete doplnit i návštěvou Muzea J. Gregora Mendela, Muzea starobrněnského opatství nebo exkluzivní komentovanou prohlídkou baziliky Nanebevzetí Panny Marie a klášterní knihovny.

 

Zlínský kraj

Na Vánoce se připravuje i město Kroměříž. I v letošním roce se můžete o víkendu těšit na pestrý vánoční program pro celou rodinu. Na akci Andělské Vánoce si dopřejete vánoční atmosféru při setkání s přáteli, můžete si sednou s hrnečkem svařeného vína i punče, anebo koupit dárek někomu blízkému. Celý program budou doprovázet ukázky řemesel, betlému a hudební adventní vystoupení. Nebude chybět ani soutěž o nejkrásněji nazdobený stromeček. Budete si moct ozdobit vánoční baňky podle sebe a ochutnat zabijačkové speciality.

 

Olomoucký kraj

Vyrazte v neděli do Mohelnice na Farmářský a řemeslný trh PURITAS. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Moravskoslezský kraj

Přijeďte se podívat na úchvatný koncert do Ostravy. Koncerty letošního 9. ročníku Ostrava zpívá gospel proběhnou o druhém adventním víkendu, tedy 3. a 4. prosince, opět v evangelickém Kristově kostele v Moravské Ostravě, kde projekt před devíti lety odstartoval. Návrat do menšího prostoru kostela znamená mimo jiné, že se do sboru letos vejde "jen” 110 zpěváků a vzhledem k tradičně obrovskému zájmu je pravděpodobné, že všechna místa budou obsazena velmi rychle po spuštění registrace. Organizátoři proto doporučují zájemcům příliš dlouho neváhat. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Mladí budou ladit jazz

30.04.2024 - 30.04.2024
Karlovo náměstí

Přijďte 30. dubna 2024 také oslavit Mezinárodní den jazzu společně s umělci, kteří svůj vyvolený žánr nevnímají jako…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 30. duben

Dnes má svátek Blahoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete