Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 3.-4. února 2018

První únorový víkend bude masopust už v plném proudu ve všech krajích. Ale samozřejmě pro vás máme tipy i na zcela jiné akce, kterých se můžete zúčastnit přímo či jako diváci. kompletní nabídku akcí na tento víkend najdete v našem kalendáři akcí.

První únorový víkend bude masopust už v plném proudu ve všech krajích. Ale samozřejmě pro vás máme tipy i na zcela jiné akce, kterých se můžete zúčastnit přímo či jako diváci. kompletní nabídku akcí na tento víkend najdete v našem kalendáři akcí.

Praha

V sobotu se konají opět Branické ledy, akce pro všechny otužilce a zimní plavce.  Akce je součástí Českého poháru v zimním plavání, kterého se účastní ti nejlepší plavci a otužilci nejen z Čech. Národní zemědělské muzeum a Galerie Scarabeus připravili na sobotu opět tradiční Letenský masopust. Stačí si nasadit masku a přijít se podívat.

Express Yourself by Pole & Me je soutěž v pole dance v Česku primárně zaměřená na show. Přijďte se na ni podívat tuto sobotu do klubu Royal v Praze.

Středočeský kraj

V sobotu vás ve středočeském Jílovém čeká masopustní veselí, při kterém nebude chybět jarmark, ochotníci, výtvarná dílna i masky.  Ve všech sálech Kongresového centra Floret Průhonice se v sobotu koná myslivecký ples.

Jihočeský kraj

Všechny děti, které se od pátku do neděle pochlubí u pokladen Zoo Tábor vysvědčením se samými jedničkami, mají vstup zcela zdarma. V Jihočeském kraji si můžete o víkendu vybrat z řady masopustních akcí. Do našeho výběru určitě zařazujeme Třeboňský masopust, který se v sobotu pokusí o oživení masopustní tradice v tomto městě.

Zveme vás také na sobotní reprezentační ples města Písek, který bude doprovázet moderátorka Tereza Kostková, k poslechu a tanci bude hrát Metroklub Big Band.

Ústecký kraj

V Mikulášovicích se můžete od pátku do neděle zúčastnit tzv. Brtnických ledopádů, akce určené všem zdatným turistům a milovníkům přírody. Součástí je i pěší pochod k Brtnickým ledopádům. V Roudnici nad Labem si pak nenechte ujít sobotní masopustní trhy.

Liberecký kraj

Dlaskův statek

Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova pořádá v sobotu opravdu tradiční masopust. Nebudou chybět tradiční ukázky, jako je pozdravení hospodáře a hospodyně, tanec masek a soutěž o nejlepší masku, masopustní průvod a řada masopustních her.

Zavítat můžete také na tradiční dokský a starosplavský masopust, kde kromě masek nebude chybět občerstvení, zábava a hudební program.

Královéhradecký kraj

V Náchodě se v neděli můžete vydat po stopách zlatokopů na Náchodský Klondike jako praví zlatokopové a zálesáci. Dospělí i děti si vyzkouší chytání bizona, rýžování zlata, střílení z luku a kuše, lovení divokých mustangů a další zajímavé aktivity.

Také do ZOO Dvůr Králové nad Labem mají děti za pěkné vysvědčení vstup jen za 10 KčDeštné v Orlických horách ožije o prvním únorovém víkendu již 34. Orlickým maratonem Vybrat si můžete maratonských 40 km klasicky, či poloviční délku s menším převýšením klasicky i volně.

Pardubický kraj

U příležitosti pololetních prázdnin zve Národní hřebčín Kladruby nad Labem své příznivce na první mimořádné prohlídky letošního roku. Od pátku do neděle bude otevřen areál hřebčína v Kladrubech nad Labem i ve Slatiňanech. Návštěvníci uvidí expozici historických kočárů i hlavní stáje, zámek a další. 
Obec Hamry u Hlinska zve na sobotní masopustní veselí a můžete se těšit na masopustní rej masek, obchůzky nebo závěrečnou "porážku kobyly". Akce je zapsaná na seznamu UNESCO.

Kladruby

Kraj Vysočina

Letos se koná 1. ročník Šikland Winter Race v Šiklově mlýně, kde se potkají všichni nadšenci do čtyřkolek a buggysté. Závod odstartují v sobotu čtyřkolky čtyřhodinovou adrenalinovou tratí. Buggyny pak odjedou dvouhodinový extrémní závod.

Šikland

Zlínský kraj

Za vysvědčení mohou děti do ZOO Lešná zdarma od pátku do neděle. Stačí na pokladně ukázat vysvědčení a vstup mají děti volný. Dokonce ani známky nerozhodují. Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm zve na tradiční masoupust s bohatým programem. Uvidíte zde masopustní obchůzky z různých regionů, nespočet originálních masek, čekají vás soutěže a řada cen.

Další neméně tradiční a oblíbenou akcí je sobotní Lešetínský fašank, jehož součástí bude zabijačka, pochovávání basy, živá hudba a dětská vystoupení.

Jihomoravský kraj

V sobotu se v Ořechově koná Zimní bitva, tentokrát inspirovaná událostmi z roku 1944 u ukrajinského města Kamenec Podolský. Můžete se těšit na více jak 200 účinkujících v historických uniformách, vojenskou techniku, pyrotechnické efekt a další.

Pokud byste rádi navštívili nějaký masopust, tak můžete přijít na ten Hustopečský na Turhandlích

Moravskoslezský kraj

Také ve Štramberku vás čeká tradiční masopustní průvod maškar, hudba, zpěv, zábav. Ten půjde v sobotu z náměstí na hrad Štramberk.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete