Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 30. - 31. července

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Pragovka Gallery vás zde na další ArtBazaar, který proběhne v sobotu 30. 7. od 10:00 do 18:00, a to i v případě nepřízně počasí. Akce s názvem Sotva to zaschlo a už to můžeš mít  vám zprostředkuje jedinečné signované kousky do vašich depozitářů. Na ArtBazaaru si můžete zakoupit originální umění od rezidentů Pragovky, ale i kousky od dalších vybraných umělců. Kromě toho vás čeká bohatý doprovodný program, nebude chybět dětský workshop nebo divadlo. 

 

Středočeský kraj

Líbí se vám hra na harmoniku? Spolek přátel Mirka Jiřišty v sobotu pořádá 4. Sjezd harmonikářů na Roztěži u Kutné Hory. Vystoupí zde stoupí řada vynikajících interpretů muzikantů, kteří ovládají precizně své nástroje při skvělých písničkách, které pohladí duše posluchačů, např. Jiří Hampl z Dubicka, duo Pecka Kavalír a s nimi zpěvačka Lenka Kondášová a další. 

 

Jihočeský kraj

Pouze do 4. srpna máte v Českých Budějovicích možnost vidět letní site–specific projekt, který připravuje tvůrčí tým Divadla Continuo. Projekt má název AGORA, inscenace, která v rámci projektu vznikne, bude veřejně uvedena v prostoru nevyužívaného nákladového depa vlakového nádraží v Českých Budějovicích.

Přijďte se pobavit a užít krásný den v kempu Staňkov, kde v sobotu proběhne hudební festival spojený s edukační částí, která bude zaměřena na významné osobnosti či významné události obce. Seznámíte se s historií i současností obce Staňkov a v neposlední řadě se můžete těšit na vystoupení předních country, bluegrassových a rockových kapel. Samozřejmě dobré jídlo a pití nebude chybět.

 

Plzeňský kraj

V neděli 31. července se na zámek Kozel sjedou výrobci originálních řemeslných produktů a prodejci dobrého jídla a potravin z blízka i z daleka, aby pro vás připravili Letní jarmark. Koupit si tu budete moci věci krásné i praktické, dobré i zdravé. A na své si přijdou i děti, pro něž budou připravena nejrůznější lákadla a zábava jako třeba dobový řetízkový kolotoč, lukostřelba a tvořivé dílničky.

 

Karlovarský kraj

U Karlových Varů máte jedinečnou příležitost užít si 14. ročník jedinečného plážového festivalu Rock iN Roll, který představí program i pro dětské rockery! Můžete se těšit na legendární kapelu Krucipüsk, jednoho z nejlepších kytaristů ve střední Evropě Michala Pavlíčka s úžasnou zpěvačkou Monikou Načevou, ska/reggae pohodu od kapely Fast Food Orchestra, skupinu Th!s v režii Vojty Kotka, symfonicko-metalový projekt Sandonorico a v neposlední řadě místní The Sidewaves! Na Kaolin stage se budou střídat Dj FeFe a Dj Swing Garden za doprovodu houslí Tomáše Havlínka. Dětský program ovládnou Kujme pikle band s Edou Bartůškem a spousta další zábavy na RiR dětem!

 

Ústecký kraj

O víkendu nás také čeká vrchol závodní sezóny v ČR. Na mosteckém autodromu se o víkendu 29.-31. července bude konat Mistrovství světa Superbiků 2022. Přijďte fandit Oliveru Königovi - jedinému českému jezdci v královské třídě WorldSBK! Uvidíte v akci špičkové týmy a jezdce značek Kawasaki, Yamaha, Ducati, Honda a BMW.

 

Liberecký kraj

V Libereckém kraji pro vás máme hned dva zajímavé tipy. Pokud přemýšlíte, co podniknout s dětmi, doporučíme vám například oblíbené netradiční noční prohlídky hradu Valdštejn v Turnově. Akce bude probíhat s doprovodným programem zaměřeným tentokrát na rod Markvarticů, který založil město Turnov a hrad Valdštejn. Nezapomeňte si přibalit baterku na cestu zpět!

V Liberci samozřejmě nemůžeme vynechat oblíbený hudební festival Benátská! s Impulsem 2022. Akce proběhne ve sportovním areálu Vesec v Liberci. Na programu budou zajímaví interpreti jako Palo Habera, Mirai, Arakain, Olympic, Chinaski, Pokáč a další. 

 

Královéhradecký kraj

Nenechte si ujít jedinečné hrané noční prohlídky hradu Potštejn, které proběhnou v sobotu hned ve třech časech (21.00, 22.00 a 23.00). Vezměte baterky a vypravte se za dobrodružstvím.Občerstvení na místě otevřeno. Více informací v detailu akce. 

V roce 2022 proběhne již 19. ročník tradičního triatlonového klání. Závod v Hradci Králové a jeho blízkém okolí je určený pro širokou sportující veřejnost, amatéry i profesionály. Účastníci mohou poměřit síly v krátkém "hobby” závodu či dlouhém "hlavním” závodu, pro nejmenší jsou připraveny dětské duatlonové závody (běh/kolo).

 

 Kraj Vysočina

Židovská kultura k Třebíči neodmyslitelně patří, je zde zakořeněna od dávných dob. Historie židovské komunity, jejich tradice i zvyky se dlouho prolínaly dějinami našeho města. Ač byla za druhé světové války tato linie násilně přerušena a téměř vymizela, daří se ji dnes díky festivalu židovské kultury Šamajim, oslavám jednotlivých svátků a dalším akcím stále udržovat a hlavně připomínat. Festival je místem, kde se můžete mnoho dozvědět o židovské kultuře. Je ale především místem setkávání skvělých muzikantů, výtečných umělců, zajímavých osobností a především vás, našich návštěvníků a mnohaletých festivalových přátel.  

O posledním červencovém víkendu se na hradě Kámen uskuteční komentované prohlídky areálu hradu se zaměřením na jeho stavebně historický vývoj. Návštěvníci se na nich dozvědí, ve kterých místech stával hradní pivovar, kde se nalezla kostra údajně zazděné šlechtičny a mnoho dalších historických souvislostí.

 

Jihomoravský kraj

Navštivte kouzelnou krajinu Moravského Toskánska, které potěší nejen oko, ale i váš čich a chuť. Šardičtí vinaři zvou všechny příznivce dobrého vína k návštěvě svých sklepů. Akce se koná v sobotu po celý den. Bude připraveno téměř 250 vzorků vín jak hoby vinařů, tak profesionálních producentů vín, v celkem 17 sklepech. Každý nabídne to nejlepší co má, pohoštění ve sklepech samozřejmostí. Kromě toho vás čeká také doprovodný program - zpívání mužských sborů přímo ve sklepech, večerní posezení u  cimbálu v restauraci u Alberta, ve sportovním arálu TJ Baník Šardice. 

 

 Zlínský kraj

Na léto je pro vás v rámci programu Živý Zlín přichystáno sedmero hudebních zážitků! Již tradiční Hudební neděle se letos uskuteční v parku Komenského. Začíná se vždy v 16.30. Přijďte si s námi užít letní průřez hudebními žánry, styly i kapelami, které zaručují skvělou atmosféru! Vstup je zdarma.

 

Olomoucký kraj

Tradiční sklizeň obilí nabídne Hanácké muzeum v přírodě v Příkazích na Olomoucku. Během poslední červencové soboty se v Hanáckém muzeu uskuteční celodenní akce nazvaná Hanácké žně. Návštěvníci uvidí nejen samotnou sklizeň a výmlat obilí, ale mohou si sami vyzkoušet sečení speciální kosou na obilí – luňákem, uvázat vlastní snop nebo vymlátit obilí cepem. K vidění budou také dobové stroje, které hospodářům sloužily při zpracování obilí, včetně funkční historické mlátičky nebo stroje na čištění obilí, takzvaného fukaru. Chybět nebude ani muzika, hanácké písničky návštěvníkům připomene Hanácký mužský sbor Rovina a během celého dne bude připravena ochutnávka krajových specialit.

 

Moravskoslezský kraj

Chtěli byste poznat Sovinec za třicetileté války? Pak doražte o víkendu na akci Za čest krále, kdy vás po celou dobu budou bavit elitní mušketýři, kejklíři a divadelníci, šermíři a sokolníci. Nebude chybět ani řemeslo kovářské, Svíčkařské,Pregéřské či hrnčířské. Samozřejmostí je prohlídka hradu s průvodcem či vstum na hradní věž.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

JAROVÍN Znojmo 2024

03.05.2024 - 03.05.2024
Znojmo

NEJVĚTŠÍ DEGUSTACE FRIZZANTE A RŮŽOVÝCH VÍN V ČESKÉ REPUBLICE. AKCE SE KONÁ V PŘEDVEČER PŘEDSTAVENÍ NOVÝCH VÍN VOC…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete