Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 30-31. října

Konec října je tu a po Česku se o víkendu bude konat řada halloweenských akcí. Ti, kdo se rádi bojí, by určitě neměli zůstat doma. Připravili jsme pro vás tipy na ty nejlepší akce, které se po republice tento víkend konají.

Fotogalerie k článku

PRAHA

 

Pro odvážné se děti a jejich rodiče se v pražské oboře Hvězda koná zábavné a strašidelné odpoledne. V předpolí obory Hvězda bude umístěn stánek, kde děti obdrží soutěžní kartičky a potřebné náležitosti, aby si mohly vyrobit svůj vlastní lampión. Po hlavní cestě směrem k Letohrádku bude rozmístěno celkem 7 dobrodružných tematických stanovišť, kde děti za splněný úkol dostanou razítko do hrací karty. Součástí akce je sedm workshopů, kde si návštěvníci mohou vydlabat dýni, vyrobit strašidlo, ozdobit perníček nebo dotvořit strašidelnou masku. Po setmění se pak odvážlivci mohou vadat ještě na strašidelnou stezku.

Zajímá vás čarodejnictví? Nahlédněte do kapitoly naší historie, kterou nenajdete v dějepisu! Dokázaly zmařit úrodu, připravit krávu o mléko, ba dokonce přivolat hromy, blesky. Čarodějnice, strigy, čarodějky – ženám, a dokonce i mužům, kteří vynikali z průměru, se v dávných dobách přisoudil status těchto magických bytostí. Jak ale vznikl kult čarodějnictví? To a mnohem více se dozvíte v poutavé přednášce uznávané etnoložky a historičky, Kataríny Nádaské v městské knihovně.

Odpoledne plné zábavy, pohybu a dovádění čeká na děti v profesionálních dětských tělocvičnách Monkey´s Gym v pražské Galerii Harfa a OC Šestka, kde se nejmenší mohou těšit na diskotéku s opičkou Lolou.  

 

Středočeský kraj

 

Přijďte oslavit konec zámecké sezóny na zámek Kačina slavnostním Zámeckým čajovánímKrásu empírové architektury si vychutnáte s šálkem dobrého čaje z kačinské bylinkové zahrádky. Připraven je i další doprovodný program, dílničky pro děti či dobroty ze zámecké kuchyně. 

 

Vysočina

 

Ve Žďáru nad Sázavou vás čeká obvyklá podzimní zábava - Den dýní. Letos se koná již pátý ročník dne, který patří kreativním dýňovým dílnám, dýňovým pochoutkám a inspirativní podzimní výzdobě. Těšit se navíc můžete na večerní světýlkovou cestu pro děti. 

 

Plzeňský kraj

 

O víkendu se v Kašperských horách můžete těšit na filmový festival. V kašperskohorském kině se bude konat další ročník filmového festivalu a představí řadu filmů souvisejících se Šumavou. Z široké nabídky si vyberou jak dospělí, tak i děti.  Ve foyer kina bude připraveno promítání dětských filmů a pro dětské diváky animační dílna. 

 

Ústecký kraj

 

V zooparku Chomutov vás v sobotu čeká strašidelná atmosféra plná podzimní poezie - dlabání dýní, pitoreskní masky, veselá muzika, malování na obličej, lampionový průvod. Přijďte na strašidelnou zoo.  Dýně vydlabaná s největší dávkou fantazie a nejoriginálnější maska obdrží hodnotné ceny. Vrcholem programu bude závěrečná ohnivá show.

 

Liberecký kraj

 

Znáte zámek Horní Lichbava? V sobotu ho navštíví strašidla. Těšit se můžete na pohádku v 15:15, doprovázenou pohádkovými prohlídkami zámku. Nebudou chybět ani strašidelné prohlídky sklepení. Po celou dobu trvání akce bude probíhat doprovodný program (malování na obličej, stezka s úkoly, strašidelná diskotéka, střelnice a od 18 hodin stezka odvahy). K dispozici bude také dětská dílna i občerstvení. Zabavíte se tedy u nás klidně celé odpoledne. 

 

Královéhradecký kraj

 

Ještě tento víkend máte na to navšítívit Týden duchů ve Dvoře Králové. Užijete si safari ve strašidelné atmosféře. Během jejich Týdne duchů můžete v safari parku dlabat tykve podle své fantazie, vložit do nich přinesenou nebo u nás zakoupenou čajovou svíčku a takto rozzářený výtvor umístit kamkoli po areálu. 

 

Moravskoslezský kraj

 

Velký Svět Techniky se zase promění v magickou školu čar a kouzel, kterou ovládli zlí Smrtijedi. Zkušení kouzelníci vás naučí obranu proti černé magii, setkáte se tváří v tvář mozkomorům! A při příchodu vás uvítají magickým lektvarem... přijďte se pobavit na Halloween do areálu Dolních Vítkovic. Malý Svět Techniky U6 v sobotu ovládnou ti nejděsivější filmoví padouši. Nebude chybět např. gothamský zločinec Joker či krvelačný Drákula. Každý návštěvník bude mít možnost se rozhodnout, zda se přidá na stranu zla, nebo dobra. Ti, kteří dokáží překonat svůj strach, a splní úkoly, nakonec získají odměnu. 

 

Jihomoravský kraj

 

V nelehkých dobách je důležité pomáhat jeden druhému. V Brně se bude v sobotu večer konat benefiční koncert na podporu Nadačního fondu Vrba. Ten pomáhá ovdovělým rodinám s dětmi. Večerem vás provedou herci z Městského divadla Brno.

A v Brně ještě zůstaneme. Přijďte společně s Královstvím hraček Bambule podpořit regionální umělce a užít si zábavu podle svých představ. Uvidíte Sandru Riedlovou a její Zimní pohádku, zazpíváte a zatančíte si s hudebním programem Fantigo v podání Ivany Odehnalové a pak se s Jiřím Hadašem a jeho Kouzelným karnevalem vydáte na cestu kolem světa. 

 

Olomoucký kraj 

 

Na zámek v Čechách pod Kosířem se vrací oblíbené strašidelné prohlídkyPokud se rádi bojíte a láká Vás tajuplná atmosféra svíčkami osvětleného zámku, neměli byste vynechat strašidelné prohlídky zámku v Čechách pod Kosířem, které se odehrají v pátek a sobotu od 18 do 21 hodin. Nezapomeň si prohlídku předem rezervovat.

Další akce vhodná pro rodiny s dětmi se koná v obci Úsov nedaleko Šumperka. V sobotu obsadí Úsov zámecká strašidla, aby oslavila Halloween. Návštěvníky čekají prohlídky podzemních prostor a mnoho dalších atrakcí pro děti i dospělé.

 

Zlínský kraj

 

Pokud chcete strávit víkend trochu aktivněji, zveme vás na 5. ročník běžeckého závodu Otrokovické svahy, který se uskuteční v sobotu v Otrokovicích na Baťově. Na závodníky čekají tratě od délky 400m pro ty nejmenší až po tratě 5km a 10km pro zdatnější. Vítězové jednotlivých kategorií se pak mohou těšit na zajímavé ceny. 

 

 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete