Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 30.4. -1.5.

V neděli nás čeká první máj, lásky čas. Vyražte se svou láskou na výlet, přinášíme jako vždy pár tipů. Kromě toho se také budou pálit čarodějnice, což je oblíbená aktivita u dětí!

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Kingdom Come: Deliverance, Mafia 2 nebo The Elder Scrolls se sejdou v pražském Rudolfinu na unikátním koncertě GAMES. Nadšení gameři i příznivci ne úplně klasické symfonické hudby si mohou vychutnat ikonické melodie ze známých světových i českých her 30. dubna 2022. Oblíbený koncert herní hudby uvádí Filmová filharmonie už potřetí - pokaždé s programovými novinkami.

Za další kulturou můžete vyrazit třeba do divadla. Zábavný kabaret o obyčejném člověku, který jako politický fénix vzešel z volebního popela a do roka a do dne spálil vše, čeho se dotknul. Politicky nekorektní loterii roztočí mladí divadelníci a kulturní platforma Artefakt, jež nabízí příležitosti studentům, absolventům múzických umění a čerstvým talentům. Představení bude probíhat ve slovenském jazyce.

Co spálit a co ne? Není možné se splést. Pálí se čarodějnice, zatímco jídlo max. pálí, tj. může být horké nebo pikantní. Přijďte se pořádně posilnit na filipojakubskou noc do restaurace Kamera na Barrandově a potrénovat s dětmi pálení čarodějnic. Ochutnáte tematická jídla, připravená na kouzelném ohni, a spoustu lahůdek, o kterých se vám bude ještě týdny zdát. Mnoho druhlů salátů, ovoce, dezertů, paštik, domácí hamburgery, pečené maso apod. 

Přileťte s dětmi na Čarodějnický rej na Terasy Harfa! Přileťte s dětmi poslední dubnový den na Terasy Harfa a užijte si pravou čarodějnickou zábavu s pálením ohně a opékáním buřtů. Tak vylaďte čarodějnický převlek a doražte v sobotu 30. dubna od 16:00 - 20:00. Čeká vás moderátor a doprovodný program pro děti, oheň a opékání buřtů, soutěže, hry a nebude chybět ani čarodějnická diskotéka.

Čas lásky a tradičního líbání pod rozkvetlými stromy, to je První máj. A právě v tento den se pražská Grébovka již počtvrté promění v ten nejkouzelnější a nejzamilovanější prostor s pestrou škálou aktivit v duchu lásky, krásy a zábavy. DERMACOL LOVE DAY se zaměří především na ženy, které si budou moci užít den plný hýčkání s celou svou rodinou. Návštěvníci se i letos mohou těšit na nejrůznější aktivity (líčení, masáže, hýčkání) a workshopy (kuchařské, sportovní, kadeřnické). Chybět nebudou módní přehlídky, setkání se známými osobnostmi televize Prima v čele s moderátory Evou Perkausovou a Petrem Vágnerem a samozřejmě ani rozkvetlé stromy pro prvomájový polibek.

Středočeský kraj

A vida! Štístko a Poupěnka vás znovu provedou fantastickým světem pohádek v představení Bylo, nebylo. Nejmenším broučkům ukáží, jak dělají zvířátka v písničce A co dělá. Naučíte, že bychom si raději měli čistit zoubky, aby nás nenavštívil Kazizub Auvajs. A dozvíte se, jak to dopadlo s Karkulkou, když se dostala do babiččina domečku v písničce Červená Karkulka 2. A mnoho dalšího, tak vzhůru do fantastického světa pohádek, písniček a tanců se Štístkem a Poupěnkou v úplně novém představení Bylo, nebylo! Představení je pro děti od 2 let.

Na další představení pro děti s názvem S kouzly kolem světa! se v neděli můžete vypravit do středočeské Líbeznice. Prožijte velkou kouzelnickou cestou kolem světa! Poletíte na výlet letadlem a v každé zemi, kde přistaneme, na nás čekají typická a originální kouzla dané země. Děti budou s kouzelníkem Pavlem Kožíškem čarovat přímo na jevišti a také se některá kouzla i naučí! 

Srdečně vás zveme na již XIII. ročník ČESKOBRODSKÉHO FLER JARMARKU, který se koná opět společně s Okruhem Českobrodským (výstava a závod veteránů). Přijďte se inspirovat, pokochat, nakoupit originální autorské výrobky od regionálních i přespolních tvůrců. Nejen pro děti budou připraveny kreativní dílničky.

 

Jihočeský kraj

Zveme malé i velké čarodějnice na tradiční společný rej v Panské zahradě ve Strakonicích. Vítáné jsou především čarodějnice s košťaty i bez, ale i jiná strašidla a příšerky. Občerstvení zajištěno, možnost opékání vuřta. Vstup zdarma!
V rámci programu vás čekají soutěže pro děti o drobné ceny, malování na obličej, ohnivá show, fotokoutek a hlavně zapálení hranice. 
 
Království lesa v sobotu 30. dubna otevře poprvé v tomto roce své brány a přivítá první návštěvníky. Úvodní den bude opravdu slavnostní a plný zajímavého programu. O zahájení se postará Gábina Partyšová, v průběhu dne vystoupí kejklíř Slávek, kouzelník Kubula se psem Edou nebo skupina Rarášci. Připravený je i další doprovodný program, při kterém můžete tvořit, soutěžit či se vzdělávat ve stánku Jihočeské zoologické zahrady Hluboká nad Vltavou.
 
Otevření se také dočkal Zeměráj v jihočeském Kovářově, kam můžete přijít načerpat energii z probouzející se zeměrajské přírody a přivítat jarní období plné života, vůně květů a lásky. Společně s obyvateli raně středověké vesnice si můžete vyrobit obětinky pečené i slaměné a v očistném ohni spálit vše tíživé, nepotřebné a chmurné. K tomu si můžete užít stovku dalších her, úkolů a hlavolamů Zeměráje. 
 

Plzeňský kraj

Další festival vína je tu, kdo je milovníkem tohoto lahodného nápoje, měl by v sobotu vyrazit do Plzně. Fanouškům dobrého vína se na tradičním místě v ulicích Bedřicha Smetany a Kopeckého sady v Plzni představí 24 pečlivě vybraných vinařství z Čech a Moravy. Kromě stálic Českých festivalů vína, jakými jsou např. mutěnické Modré vinařství, čejkovické Vinařství Konečný, poddvorovské Vinařství Gertner či mikulovské Vinařství Rauš se svým nepřehlédnutelným someliérem Lukášem Polišenským, se potkáte i s vinaři, kteří budou v Plzni úplně poprvé. Celková nabídka bude velice pestrá, od lehkých ročníkových vín, přes perlivá a růžová vína, až po mohutná vína z francouzských sudů či vína vyrobená speciálními technologiemi.

 

Ústecký kraj

Oprašte helmy, šlápněte do pedálů a přivítejte v Cyklokempu Loděnice cyklistickou sezónu! Čeká vás animační program pro děti, basketbalová show, nafukovací atrakce, fotokoutek a losování o sportovní ceny. Kromě toho můžete využít také bezplatného servisu kol.

Statutární město Ústí nad Labem vás zve na další z řady komentovaných procházek. Po stopách zaniklých obcí, osad a samot vás v neděli provede ředitel Archivu města Ústí nad Labem a autor úspěšné publikace Mgr. Petr Karlíček, Ph.D.

 

Liberecký kraj

Pojďte si zapálit čarodějnici s královskou rodinou! Zámek Horní Libchava vás zve v sobotu 30.4.2022 na čarodějnice!
Celá akce vypukne bude probíhat v odpoledních hodinách. Během celého dne vás a vaše děti bude provázet doprovodný program, jako je čas strávený v dětské dílně, dětské herně, pohádkové prohlídky zámkem. V 15:15 se můžete těšit na čarodějnickou pohádku a hned poté na zapálení čarodějnice.  Akce se bude konat za každého počasí.

 

Pardubický kraj

O víkendu 30. 4.-1. 5. mimořádně zpřístupňujeme věž zámku Litomyšl v rámci tradiční městské akce Litomyšl - lázně ducha. Poté se věž na delší dobu uzavře kvůli plánované rekonstrukci zámku. Tak neváhejte a zažijte zámecký areál pohledem zde přítomných poštolek. Těšíme se na vaši návštěvu od 9.00 do 16.00 hodin. Vstupenky zakoupíte v pokladně zámku v přízemí arkádového (druhého) nádvoří. Vstup na věž bude v intervalu cca 10 minut, kapacita je 6 osob.

 

Královéhradecký kraj

Jezdí vaše děti rády na kole? Přemýšlíte, že pošlete děti na příměstký tábor? Pak vám víkendový kemp v Hradci Králové, který je určen pro děti i dospělé, určitě udělá radost. Je zkrácenou variantou prázdninových příměstských táborů. Pokud váháte, zda pro vaše děti jsou týdenní cyklo kempy to pravé, dejte jim šanci, ať o tom mohou samy rozhodnout. Nebo si i vy vyzkoušejte na vlastní kůži, co přesně je čeká. Pro ty, kteří dávají přednost kolečkovým bruslím, můžou zvolit spíše  in-line víkend, který bude probíhat ve stejnou dobu. 

Tradiční prvomájový jarmark v Podorlickém skanzenu Krňovice otvírá novou turistickou sezónu. Přijďte se podívat, co je ve skanzenu nového a zároveň využijte možnost si nakoupit řemeslné a rukodělné výrobky. Program bude doplněný o vystoupení folklorních souborů z celých Čech. Bude se péci chleba v tradiční historické peci, který bude možné zakoupit.

 

 Kraj Vysočina

Myslivecký spolek Dobronín vás srdečně zve na svůj tradiční myslivecký ples. Jeho 42. ročník se koná v pátek 29. dubna 2022 od 20h v sále kulturního domu v Dobroníně. K poslechu a tanci zahraje skupina AKORD. Samozřejmostí je bohatá tombola, včetně zvěřiny. Chybět nebude ani myslivecká kuchyně – srnčí guláš.

 

Jihomoravský kraj

Objevte v sobě superhrdinu. Využijte jedinečné příležitosti setkat se tváří v tvář se Spidermenem, Batmanem či Thorem v brněnském VIDA! science centru. Přijďte otestovat své schopnosti a porovnat je s ostatními. Naučíte se ovládat živly využívat sílu přírody. Seznámíte se s magnetickou kapalinou, supravodičem nebo plazmovou koulí. Dotknete se blesku, zkrotíte oheň nebo vyrobíte pavoučí sliz. Určitě také proniknete do tajů zneviditelnění i levitace. V kostýmu superhrdiny máte 50% sleva na vstupné*. 

 

 

Olomoucký kraj

Byli jste někdy na zámku Čechy pod Košířem? Pokud ne, tak je nejvyšší čas to napravit. Sobota 30. dubna bude patřit čarodějnicím a dalším tajemným bytostem, které obsadí zámecké sklepení a park. Přijďte zažít jedinečnou atmosféru Filipojakubské noci na zámku. Čeká vás zábavný program s tematickou dílničkou, baterky a lampiony s sebou!

Láká vás poznat kraj obestřený tajemstvím, protkaný pověstmi a legendami? Libavá – kraj s pohnutou minulostí a živou současností, ale především s překrásnou přírodou… Doražte na nedělní cyklistickou akci. Bílý kámen umožňuje cyklistům, koloběžkářům, ale i pěším turistům poznání zajímavých míst jinak celoročně uzavřeného vojenského prostoru Libavá. 

 

Moravskoslezský kraj

V našem hraničním městě, Českém Těšíně, se můžete o víkendu těšit na nové filmy z Polska, České republiky i Slovenska, které se vám v rámci těšínském festivalu na hranici představí. Jedním z ústředních lákadel filmové přehlídky Kino na hranici je už od jejích počátků prezentace středoevropské kinematografie. Je to nezřídka jediná příležitost, jak zhlédnout filmy natočené našimi sousedy z regionu uprostřed Evropy, což na festival láká velké množství příznivců filmové tvorby.

O víkendu proběhne na hradě Sovinci akce Kmotra smrt - Vojenská historie aneb bojové umění středověku. Na hradě vás o víkendu  budou bavit famózní šermíř, elitní mušketýrský regiment, kejklíř a žonglér. Nebude chybět ani sokolník ze svímy dravci či řemeslo kovářské. 

 

Zlínský kraj

Svátek všech zamilovaných se pomalu blíží a s ním i prvomájová akce Otevírání pastvin a stavění máje, která proběhne v neděli ve skanzenu Rochus. Na programu je například ukázka práce s pasteveckým psem, vystoupení cimbálových muzik a mužského pěveckého sboru Derfla,  tradice od Od svatého Jiří po letnice, zdobení perníčků, povídání o mariánských poutích a Jízdě králů, degustace vína, ukázka lidových řemesel, prohlídka expozic, mini zoo hospodářských zvířat a mnoho dalšího…

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete