Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 30. září - 1. října 2017

Před námi je přelomový víkend, který by podle všech předpovědí měl nabídnout hezké a teplé počasí. Proto do našich tipů na víkend zařazujeme i náměty na akce konající se venku a v přírodě.

Před námi je přelomový víkend, který by podle všech předpovědí měl nabídnout hezké a teplé počasí. Proto do našich tipů na víkend zařazujeme i náměty na akce konající se venku a v přírodě.

Praha

V parku Ladronka bude v sobotu startovat další ze série Run tour, tak si tuto jedinečnou příležitost k pohybu nenechte ujít. Ve Starém Purkrabství na Vyšehradě se oba víkendové dny koná Vegefest. Největším lákadlem je samozřejmě nabídka vegetariánských, veganských i vitariánských pokrmů, ale nebude chybět i další zajímavý program. V parku Na Pankráci se v sobotu uskuteční akce ke Světovému dni zvířat. Tu pořádá Nadace na ochranu zvířat a připravila bohatý program, zaměřený na soužití a vzájemný vztah lidí a zvířat.

Středočeský kraj

Svatováclavské slavnosti

Svatováclavské slavnosti můžete navštívit na několika místech Středočeského kraje. Například v Kutné Hoře se můžete těšit na divadelní a hudební vystoupení nebo v Českém Brodě, kde se bude jednat o střelecké klání. Soutěžit ve střelbě z historických kuší budou střelci z celé České republiky, jakož i střelci ze zahraničí. Bohatý a různorodý program nabídne i víkendové Křivoklání na Křivoklátě. Těšit se můžete na konání šermířských soubojů, turnajových klání, velkolepého rytířského průvodu, dobové hudby, divadla, zbrojnice, dětské stezky, tržiště a dalšího.

Plzeňský kraj

Škoda FIT půlmaraton Plzeň startuje ve městě tuto neděli. Zařazeny budou i dětské běhy a rodinný běh, takže si na své přijde opravdu každý. Mezinárodní den ochrany zvířat si připomenou i v plzeňské zoo. Pro návštěvníky bude připraven zajímavý program, včetně soutěžní procházky přes tři světadíly.

Na hradě Kašperk můžete zažít historii všemy smysly. Jedná se o bohatý komponovaný program z cyklu oživené historie, kde se mimo jiné vydáte na speciální prohlídku s kastelánem, uvidíte, jak se peče chleba, uvidíte divadlo a další.

Karlovarský kraj

Karlovarský Knedlík Fest je tradiční karlovarský festival, kde budete moci ochutnat knedlíky všeho druhu, pivo Karel IV. a další pochoutky. V Karlových Varech a Mariánských Lázních se koná v sobotu den železnice, kde nebude chybět ani jízda zvláštního vlaku s parní lokomotivou.

Liberecký kraj

V Semilech poběží od pátku do neděle Fokus fest, festival plný filmu, přednášek, debat a workshopů. Na zámek Hrubá Skála v Českém ráji jistě rádi vyrazí všichni nadšenci do horolezectví. Koná se zde totiž od pátku do neděle horolezecký festival, kde nebudou chybět ani besedy se zajímavými osobnostmi i z jiných odvětví extrémních sportů.

Pardubický kraj

Tuto neděli na Kunětické Hoře si nenechte si ujít vystoupení trubačů s výkladem o parforsních honech a vzniku slavných koňských dostihů u příležitosti 127. ročníku Velké pardubické. 

Zlatá přilba

Zlatá přilba města Pardubic je motocyklový závod na ploché dráze. V současnosti je nejstarším pravidelně pořádaným závodem tohoto druhu na světě. Vy jej můžete navštívit od pátku do neděle na stadionu v Pardubicích.

Královéhradecký kraj

Slack festival na hradě Kost představí o víkendu stovku účastníků z celého koutu světa, kteří předvedou své dovednosti na slack lajnách. Sobotní Maloúpská vařečka představí krkonošské speciality a bude se také soutěžit o nejlepší krkonošskou polévku. 

Kraj Vysočina

Tradiční bramborářský kraj zve v sobotu do Bystřice nad Pernštejnem, kde se konají tradiční slavnosti brambor. Ochutnáte zde bramborové delikatesy, bramborové pivo, projedete se na koni nebo v traktoru, shlédnete soutěž jedlíků či kuchařskou show.

Na zámku Žďár nad Sázavou vás zase čeká den dýní a s tím spojené aktivity. Připraveny budou kreativní dílny, dýňové pochoutky, ale i inspirativní podzimní výzdoba. Den zvířat oslaví také v ZOO Jihlava. Pro návštěvníky bude připraveno setkání s americkými zvířaty, indiánské vyrábění, americké hrátky nebo soutěžní výstava.

den dýní

Olomoucký kraj

Den zvířat v ZOO Olomouc bude věnovaný podzimní vědomostní stezce a návštěvníci se zde doví řadu zajímavých informací. V téže zoo oslaví také víkend rozhleden, kde na návštěvníku bude čekat 10 kvízových otázek na 10 mezipatrech po cestě na vrchol celý víkend následující.

Moravskoslezský kraj

 

Past na medvěda je název celodenní historické akce na hradě Sovinec, kde nebude chybět šermířský program, ukázky sokolnictví a další. V sobotu je pro všechny milovníky geocachingu připravena netradiční dobročinná a zároveň geocacherská akce v malebném okolí nejvyššího vrcholu Beskyd Lysé hory. Stačí navštívit dobročinný geocaching v NAPILE Ostravice.

Jihomoravský kraj

Oba víkendové dny můžete navštívit novou výstavu mechanických loutek a strojků a zároveň si užít i tvořivé dílny, kde si můžete například vyrobit mechanickou ruku nebo proniknout do tajů ozubených koleček. stačí v sobotu navštívit park VIDA v Brně. Zveme vás také na svatováclavské hody do Dolních Bojanovic, které začínají v neděli a trvají do pondělí. V Zoo Brno oslaví Světový den seniorů. Připravena budou komentovaná krmení zvířat nebo jízda vláčkem.

park VIDA

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Expozicí Naši Němci s Janem Vondrou…

18.04.2024 - 18.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Komentovaná prohlídka expozice Naši Němci s důrazem na literární díla zde prezentovaná. Co spojuje díla Oráč a Smrt,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete