Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 4. – 5. března

Fotogalerie k článku

Praha 

Přijeďte se podívat do Prahy na 17. ročník Pragueshorts Film Festivalu, který se uskuteční od 1. do 5. března 2023 v pražských kinech Kino Světozor, Bio Oko, kino Pilotů a Kino Aero a 5. - 18. března 2023 na online platformě KVIFF.TV. Program festivalu tvoří: Mezinárodní soutěž krátkých hraných filmů a 3D animací do 30 minut, Národní soutěž krátkých hraných filmů do 20 minut, Soutěž Labo – soutěž experimentálních krátkých filmů do 30 minut. Nesoutěžní informativní filmové přehlídky, retrospektivy, portréty, pocty a jiné doprovodné akce. Délka jednotlivých filmů v nesoutěžních informativních sekcích nepřekročí délku 30 minut.

 

Středočeský kraj

Vezměte děti na pohádkové odpoledne do Mělníka. Čeká je tam Pohádka o koloběhu vody a přírody. Kam se to ti dva zase dostali! Stačilo jen, aby se Hurvínek trochu nastydl, Mánička mu předčítala z pohádkové knížky, a už to celé začalo. Ocitli se totiž v zemi plné žíznivých květin, kde vládla protivná princezna Gerbera. Ještě se ani nestačili rozkoukat, a už jim uvěznila Žeryčka! Jak si s tím oba poradili, to v pohádce o koloběhu vody v přírodě sami uvidíte.

 

Vysočina 

sobotu se v Třebíči uskuteční oslava nejveselejšího židovského svátku – Purim. Připraveny jsou keramické dílničky se Světlanou Řezankovou pro děti a také tematické prohlídky v domu Seligmanna Bauera. 

 

Jihočeský kraj

Udělejte si s rodinou krásný den v Zoo Tábor. V sobotu se můžete těšit na Den asijských zvířat. Víte, kolik zubů má tygr ussurijský? A které asijské zvíře žere kraby? Přijďte si s dětmi zahrát naší zahradní hru.

 

Plzeňský kraj

Plzeň a pivo? To jde dohromady. Pivovar Gambrinus tuto sobotu pořádá prohlídky svých prostorů. Poznejte, jak se pivo vaří v pivovaru Gambrinus. Dozvíte se zajímavosti z historie i současnosti pivovaru Gambrinusu, zjistíte více o surovinách, které se pro pivo Gambrinus používají, a také o jeho varním procesu. Navštívíte také unikátní prostor historické otevřené spilky a uvidíte i cylindrokónické tanky, ve kterých pivo zraje. Na prohlídce se také můžete po celou dobu těšit na bohatou degustaci piv Gambrinus

 

Karlovarský kraj

Jedinečná výstava malířky Dany Gubalové s názvem Malování s láskou – mé druhé já Vás jistě uchvátí. Výstava se koná v Muzeu . Vernisáž obohacena hrou na klavír v podání Alexandry Benešové.

 

Ústecký kraj

Pokud se chcete v sobotu pobavit, zajeďte si do Teplic na jedinečnou show, která nás vezme na zábavný výlet do života známé herečky! Vtipné příhody, kariérní vzestupy i osobní přešlapy namíchané v jeden konverzační koktejl, který budou servírovat matka Eva Holubová a její dcera Karolína. Můžete se zasmát od srdce, je-li libo i slzu uronit a určitě se můžete zamyslet nad životem a jeho nečekanými zatáčkami. Večer zpestří vystoupení známého hudebního hosta, který sám neuteče pichlavým otázkám dam Holubových.

 

Liberecký kraj

Zavzpomínat na dětství a udělat dětem hezký den můžete návštěvou Výstavy panenek a kočárků v Turnově. Na výstavě jsou k vidění převážně charakteristické panenky nazývané "šklebík". Jedná se o největší sbírku těchto panenek v České republice, které byly vyrobeny v limitovaných sériích v 90. letech ve Španělsku. Tyto panenky vyjadřují emoce dětí a lidí. Dalšími exponáty této soukromé sbírky jsou porcelánové panenky, panenky z 50. let minulého století, historické kočárky, realistické panenky od různých světových autorek. K vidění je i například lady Diana, princezna Kate nebo císařovna Sissi.

 

Královéhradecký kraj

Jste srdečně zváni na Masopustní veselí v Trutnově, který proběhne spolu s masopustními hody na terase u nás ve Woodu. Své produkty přivezou holandské sýry a Krkonošská zabíjačka! Těšit se můžeme na jitrnice, jelita, tlačenku, klobásy, slaninu, sýry a další!

 

Pardubický kraj

Jedinečná show, která nás vezme na zábavný výlet do života známé herečky, se uskuteční tuto neděliPardubicích. Vtipné příhody, kariérní vzestupy i osobní přešlapy namíchané v jeden konverzační koktejl, který budou servírovat matka Eva Holubová a její dcera Karolína. Můžete se zasmát od srdce, je-li libo i slzu uronit a určitě se můžete zamyslet nad životem a jeho nečekanými zatáčkami. Večer zpestří vystoupení známého hudebního hosta, který sám neuteče pichlavým otázkám dam Holubových.

 

Jihomoravský kraj

Pokud nepohrdnete dobrým vínem, navštivte v sobotu město Kobylí a jejich Regionální výstavu mladých vín od malopěstitelů až po velkovýrobce, která probíhá v příjemném prostředí zrekonstruované sokolovny od 10.00 hod. Výstava začíná předáním cen vítězným vinařům. U dobrého vínka můžete při poslechu cimbálky ochutnat různé regionální speciality.

 

Zlínský kraj

Ve městě Kroměříž si určitě tento víkend nenechte ujít Festival zdraví. Na FESTIVALU ZDRAVÍ Vám nabídnou vystavovatelé své služby a zboží, jen těžko dostupné v běžných prodejnách. Najdete zde léčivé kameny, oblečení, masážní pomůcky, bylinné produkty, přírodní přípravky, ezoterické obrazy a mandaly, knihy, kosmetiku a spoustu dalších produktů, které udělají radost Vám nebo formou dárku vašim blízkým.

 

Olomoucký kraj 

Přijeďte se podívat na Jarní trhyLošticích. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Moravskoslezský kraj

Všechny knihomoly a "knihomily" zveme na čtvrtý ročník knižního festivalu Ostrava, který se uskuteční 3. - 4. března 2023! V rámci bohatého doprovodného programu se můžete těšit na tematické besedy a přednášky na dvou scénách; autorská čtení, autogramiády, křty nových knih a setkání s nejčtenějšími českými autory; workshopy, tvůrčí dílny a herní zónu; odpočinkovou "chill out" zónu s kavárnou, soutěže a tematické výstavy.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete