Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 4. – 5. ledna 2020

První víkend v roce 2020 vás čeká řada charitativních tříkrálových akcí - tříkrálová sbírka, koncerty, průvody nebo turistické akce.

Fotogalerie k článku

Praha 

V Praze se můžete hned první víkend v novém roce vydat na Průvod tří králů, který je spjat s tradiční tříkrálovou sbírkou. Průvod bude zahájen v neděli v 10:30 na Malostranském náměstí a ukončen na Staroměstském náměstí.

V sobotu se beničtí hasiči chystají na novoroční procházku, na kterou zvou všechny, kteří se chtějí místo ohňostrojů raději projít na čerstvém vzduchu.

Od pátku do neděle se koná čtvrtý ročník mezinárodního mládežnického turnaje Prague Floorball Cup. Letos se ho zúčastní rekordních 250 týmů z Česka, Slovenska, Švédska, Polska, Lotyšska, Německa, Rakouska a Dánska.

Středočeský kraj

Na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi v sobotu přivítají nový rok písničkami, tancem, soutěžemi a ohňostrojem. Velký dechový orchestr MKD Mělník si na sobotu připravil Tříkrálový koncert aneb Za císaře pána. Koncert bude zároveň poctou Jaroslavu Haškovi.

Pokud máte chuť se pořádně projít, pak pro vás je určena Tříkrálová Okoř. Pochod v několika délkách, kde si vybere každý podle své zdatnosti od 13 do 44 km.

Jihočeský kraj

Tříkrálový koncert klavírní koncert Františka Lejska vám zpestří nedělní večer v Českých Budějovicích. Tříkrálový koncert v Táboře bude naopak v podání pěveckého sbor Novita ze Soběslavi. Účastí na něm podpoříte Domácí hospic Jordán.

Plzeňský kraj

Nedělním pochodem na Tři krále podpoříte plzeňskou Tříkrálovou sbírku. Součástí bude živý betlém, mše svatá a koncert.

Liberecký kraj

Také v Liberci v kapli Vzkříšení si můžete poslechnout Tříkrálový koncert, tentokrát v podání gospelu Yetu Jablonec. 

Královéhradecký kraj

Nenechte si ujít ani Tříkrálový koncert v podání Českého komorního orchestru v Hradci Králové, v Kongresovém centru Aldis.

Kraj Vysočina

Pokud jste stále vánočně naladěni a nestihli jste dosud žádný vánoční koncert, tak v neděli máte možnost hned dvakrát. Musica animata zve na nedělní vánoční koncert do Jaroměřice nad Rokynou kde zazní koledy pro sbor a orchestr Johna Ruttera a na závěr výběr z vánočních skladeb české i světové sborové literatury v úpravě Ch. Norwella. Později pak můžete zavítat do Přibyslavic do kostela Narození Panny Marie na koncert téhož sboru.

Zlínský kraj

Kostel Panny Marie Pomocnice křesťanů na Jižních Svazích ve Zlíně bude v neděli hostit Tříkrálový festival., který doprovodí tříkrálovou sbírku. Můžete se těšit na hudební vystoupení, tříkrálovou zabíjačkovou polévku nebo farmářské zabijačkové speciality.

Moravskoslezský kraj

V čele s Kašparem, Baltazarem a Melicharem se v doprovodu koledníků vydá od kostela sv. Jana a Pavla Tříkrálový průvod. Na náměstí Svobody ve Frýdku-Místku bude připraven živý betlém, živá farma, podium se svatou rodinkou či děti zpívající koledy.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete