Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 4. - 5. srpna 2018

Pokud se nechystáte o víkendu pouze k vodě, tak pro vás máme několik tipů na víkend. Inspirovat se můžete také přímo v našem Kalendáři akcí, kde najdete vše přehledně podle regionů a samozřejmě data. Přejeme víkend plný zážitků.

Pokud se nechystáte o víkendu pouze k vodě, tak pro vás máme několik tipů na víkend. Inspirovat se můžete také přímo v našem Kalendáři akcí, kde najdete vše přehledně podle regionů a samozřejmě data. Přejeme víkend plný zážitků.

Praha

Slavnostní zakončení závodu Handy cyklo maratonu6. ročníku největšího cyklistického podniku s aktivním zapojením zdravotně postižených sportovců v Česku, proběhne tuto sobotu na Kampě. Můžete se těšit na vystoupení Těžkýho pokondra, bubenickou show, dětský program i občerstvení.

A pokud už vyrazíte někam k vodě, tak třeba Aquacentrum Šutka pro vás má připravený program s filmem Úžasňákovi 2. Kromě bohatého programu si děti mohou užít spoustu zábavy nejen v padesátimetrovém krytém bazénu, ale především v aquaparku, kde na ně čekají 2 tobogány, skluzavky, divoká řeka, vodopád a mnoho dalšího.

Na tuto sobotu si restaurace Žofín Garden připravila nevšední kuchařskou show – tuňákobraní. Na zahrádce restaurace Žofín Garden, ve stínu stromů, tak můžete ochutnat tyto lahodné ryby a jiné speciality.

tuňákobraní

Středočeský kraj

V Mělníku vás čeká v sobotu historická bitva mělnických rytířů. V prostoru Hořínského parku vystoupí zažijete sobotní odpoledne plné rytířů, bojovníků, válečníků, lapků, loupežníků, ale i magie a tajemných překvapení. Skanzen v Kouřimi zve na Řemeslné pohádkové léto, kde v sobotu představí Otakar Franěk výrobu tradičních dřevěných hraček.

historická bitva mělnických rytířů

Jihočeský kraj

V Jihočeském kraji si nenechte ujít festival České hrady, který tento pátek a sobotu zavítá na hrad Rožmberk nad Vltavou. V neděli si nenechte ujít netradiční prohlídky hradu a zámku Jindřichův Hradec, kde se vrátíte do roku 1618. Uvidíte téměř 50 herců v dobových kostýmech, tajné schůzky šlechty, zazní výstřely z dobových zbraní a na jejím konci se ocitnete na počátku třicetileté války.

Plzeňský kraj

O víkendu se na Kašperku nudit nebudete. Můžete vyrazit na hrad Kašperk na představení Rozmarné léto, kdy ve čtvrtek, pátek i sobotu vystoupí divadelní spolek Kašpar. Na divadelní speciál navazuje každoroční Kašperskohorská pouťová zábava a veselí – ve městě bude rušno od 4. do 6. srpna. Také na hradě Potštejn vás v sobotu čekají netradiční noční hrané prohlídky. Patříte-li mezi milovníky dixielandu, pak vyrazte o víkendu do Plzně. Na zahradě Měšťanské besedy se totiž koná již třetí ročník úspěšného Mezinárodního dixielandového festivalu

Rozmarné léto

Ústecký kraj

Valdštejnské slavnosti v Lovosicích se konají tuto sobotu. Velkolepá slavnost, kde na historické scéně uvidíte slavnostní průvod vedený Adamem z Valdštejna s chotí, historickou dělostřelbu, šermířská vystoupení, akrobacii na laně, hudbu a další. V Mlékojedech v prostředí zatopené pískovny se v sobotu sejdou milovníci veteránů na 4. ročníku oblíbeného srazu veteránů a youngtimerů.

srazu veteránů

Liberecký kraj

Hudební festival Keltská noc v Harrachově začíná už tento čtvrtek a potrvá až do soboty. V prostoru skokanského areálu vystoupí Tři sestry, Wohnout, Vypsaná fixa, Sto Zvířat, Krkonošská dechovka a další. Zámek Hrubý Rohozec si na víkend připravil prohlídky interiérů, při nichž kostýmovaní průvodci sehrají několik scének ze života dřívějších majitelů.

Pardubický kraj

Přehlídku dechové hudby hostí v sobotu obec Strašov u Přelouče. Zahrají zde dechové hudby - Strašická Pohodovka, "domácí" Pernštejnka, Krajanka Václava Hlaváčka a moravská DH Žadovjáci. V neděli v rámci festivalu Poličské kulturní léto se vaše děti mohou těšit na divadélko. Čeká je písničkové vyprávění pana mlynáře a paní mlynářky o jednom pohádkovém dění blízko jejich mlýna.

Královéhradecký kraj

Sraz amerických automobilů a motocyklů ve Vrchlabí, to je víkendová akce Krkonoše Amerikou. Městská slavnost Porciunkule v Hostinném startuje už tento pátek a potrvá až do neděle. Mezi jinými vystoupí Monkey Business, Ready Kirken nebo zakázanÝovoce. V neděli zase celé náměstí roztančí Pekař a Arakain.

Kraj Vysočina

Druhý ročník Přísekohraní si nenechte ujít v Příseku, resp. v Muzeu autíček. Vrátí vás do let minulých, kdy frčela céčka a šlapací autíčka. Těšit se můžete na tvořivé dílny, herny, divadelní představení, šlapací autíčka, fotokoutek, malování na obličej a další. Vyvrcholením akce bude pokus o překonání rekordu s nejdelším řetězem z céček v ČR.

Jihomoravský kraj

Velká cena Brna - Grand Prix České republiky startuje již tento pátek a potrvá celý víkend. Nenechte si ujít jednu z největších sportovních akcí, kam se každoročně vydává na 200 tisíc motocyklových fanoušků. Na Vranovské přehradě se i letos koná Přehrady fest, dvoudenní hudební festival pro celou rodinu. Také zámek Boskovice bude hostiti hudebního festivalu v krásných kulisách zámeckého parku - Boskofest.

Moravskoslezský kraj

Hudební festival Ladná Čeladná, který se speciálně zaměřuje na dětské návštěvníky, si můžete užít od pátku do soboty v ČeladnéFestival přináší rozmanitý program pro děti – divadelní představení ostravské Staré arény, populární večerníčky z dílny České televize, čtení pohádek, workshopy, dílničky a dětskou zónu s trampolínou, stolními hrami či malováním na obličej. Hvězdami festivalu letos budou Aneta Langerová a David Koller.

Kováři na státním zámku Hradec nad Moravicí vystoupí tento víkend a předvedou své řemeslo, které si budou moci vyzkoušet i návštěvníci. Ústředním tématem letošního ročníku je "Za vším hledej ženu". 

Traktoriáda  Guntramovice v Budišově nad Budišovkou zve na netradiční show, kde se ve dvou kategoriích předvedou sériové traktory + vlek - dvoukolka, čtyřkolka nebo malotraktory + vlek.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Čeho že se Drobek bojí? - divadlo D…

16.04.2024 - 16.04.2024
Klub Leitnerova…

Inscenace, kde děti ovlivňují děj. Určeno pro děti 3 +.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.04.2024 - 16.04.2024
Mohelnice

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Přednáška: Z hlubin oceánu na Azors…

16.04.2024 - 16.04.2024
Dům kultury Milevsko

Vydejte se s námi za krásami Azorských ostrovů.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 16. duben

Dnes má svátek Irena

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete