Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 5.-6. ledna 2019

Vítáme vás v novém roce 2019 a stejně jako v tom předešlém vám nabízíme alespoň pár tipů na nadcházející víkend.

Fotogalerie k článku

Vítáme vás v novém roce 2019 a stejně jako v tom předešlém vám nabízíme alespoň pár tipů na nadcházející víkend.

Praha

Vydejte se do Nové budovy Národního muzea na noční komentované prohlídky přírodovědecké expozice Archa Noemova, kde v přítmí a za zvuků navozujících atmosféru noční divočiny vám představíme fascinující a rozmanitý svět obratlovců. První lednový víkend můžete také vyrazit za sportem na dětský a mládežnický mezinárodní florbalový turnaj Prague Floorball Cup, který se koná již potřetí. Dan Bárta & Illustratosphere vystoupí spolu s Komorní filharmonií Pardubice tuto sobotu v Praze. Mimořádné prohlídky výstavy Zapomenuté příběhy můžete si užít i tento víkend v muzeu Kouzlo starých časů.

Středočeský kraj

Mělnické kulturní centrum – MEKUC zve na sobotní tříkrálový koncert Velkého dechového orchestru MKD Mělník, jehož tématem bude thriller o tajemství a skandálech ukrývajících se v hlubinách Města andělů. Pokud se v neděli vydáte do skanzenu v Kouřimi, čeká vás zde Tříkrálová koleda. Během dne se třikrát odehraje Tříkrálová kolední hra, budou se zpívat koledy s Michaelem Pospíšilem. V rámci dílen si návštěvníci vyzkouší vyrobit betlémskou hvězdu ze slámy a drátěnou kometu, tříkrálovou korunu nebo a jesličky a mnohé další.

Pardubický kraj

V sobotu a v neděli máte poslední možnost navštívit výstavu věnovanou osmičkovým výročím spojeným s městem Ústí nad Orlicí, která se nazývá Oustecké osmičky. Na výstavě se tak můžete seznámit s osmičkovými roky v dějinách města, které sahají několik století za rok 1918 a končí rokem 2008.

Královéhradecký kraj

Zveme vás také na Dračí čarodějné pohádkové prohlídky na hrad a zámek Staré Hrady. Na Vaši návštěvu se těší na čtyřicet druhů draků a dráčků, dračích princů a rytířů. Na osobní audienci Vás v Dračí královské komnatě přijme i sám Dračí král, Jeho Veličenstvo Rozumbraďák XVI. Pokud patříte mezi obdivovatele Járy Cimrmana, tak si nenechte ujít sobotní otevření jeho pláže, které se koná ve Starém Bydžově nedaleko Hradce Králové. Nebudou chybět lehátka, slunečníky, osušky a lidé v plavkách.

Jihomoravský kraj

V brněnském VIDA centru můžete navštívit novou výstavu nazvanou KUK. Díky ní můžete nahlédnout do světa menšího než atom. Seznámíte se s výzkumy a přístroji předního vědeckého pracoviště. Zjistíte víc o elektronových mikroskopech, svařování laserem nebo pozorování chlazených levitujících nanočástic. Nebo můžete navštívit Technické muzeum v Brně, kde probíhá výstava Pozor zákruta. Ta je věnovaná autům značek Škoda, Tatra, Žiguli, Trabant.

Ke svému závěru se blíží také výstava Umění loutky na Špilberku v Brně, kde můžete vidět historické české loutky včetně Spejbla a Hurvínka ze sbírky manželů Pavla a Marie Jiráskových.

Olomoucký kraj

V sobotu se můžete vypravit na tradiční novoroční výstup na hrad Helfštýn. Hrad se otevře už v osm hodin ráno a zpřístupněný bude do třetí odpoledne. Všichni příchozí budou mít jednotné vstupné – 20 Kč.

Zlínský kraj

První víkend v tomto roce můžete se také vydat na Stezku lovců mamutů v Boršicích. V průběhu kilometrové vycházky boršickým lesíkem Chrástka, vyznačujícím se rozmanitým terénem, se při komentované prohlídce a z jedenácti informačních panelů se sedmdesáti obrazy českého malíře Libora Baláka, dozvíte o době proslulých lovců mamutů, patřících do kultury zvané moravský gravettien. Ve Zlíně tento víkend také končí výstava s názvem Nechci tě ztratit, kde si prohlédnete soubory fotografií čtyř autorů - prof. Jindřicha Štreita a tří jeho studentů z opavské univerzity, Ivany Šestákové, Petry Ocelkové a Dominika Bachůrka. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete