Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 5. – 6. listopadu

Fotogalerie k článku

Praha

Vědci a vědkyně, nenechte si ujít akci, která bude probíhat od 31.10. – 6.11. a ponese název Týden vědy a techniky Akademie věd ČR. Jedná se o vědecký festival, který zahrnuje přednášky, výstavy, akce na pracovištích, dokumentární filmy, workshopy a mnohé další aktivity napříč celou republikou i všemi vědeckými obory. Festival je určen jak studentům středních škol, pro které připravujeme především přednášky a exkurze v dopoledních hodinách, tak široké veřejnosti, na kterou cílí program v odpoledních a večerních časech.

 

Středočeský kraj

Ponořte se tuto neděli do světa kouzel a magie v obci Líbeznice. Originální a naprosto jedinečné představení iluzionisty Pavla Kožíška plné neuvěřitelných kouzel a perfektní zábavy nejen pro děti. Pojďte si hrát na kouzelníky jako Harry Potter a naučíte se mimo jiné také sami kouzlit! Účinkuje: Pavel Kožíšek, Hana Mašlíková/ Martina Poulíčková. Vstupné je 189 Kč.

 

Vysočina

Sníte o krásné svatbě? Potom rozhodně musíte zavítat do Havlíčkova Brodu, kde jste srdečně zváni na 2. ročník právě připravovaného Svatebního veletrhu Vysočina, který proběhne 4. a 5. listopadu v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě. Vezměte s sebou své rodiče, blízké a kamarády, kteří jsou též vítáni stejně jako ti, kteří se zajímají o svatební veselí profesně. Čeká Vás bohatý program, včetně módních přehlídek svatebních šatů pro nevěsty, ženichy a svatebčany. Pro snoubence bude připravena i soutěž o svatební cestu v hodnotě 15.000,- Kč. 

Máte rádi trochu adrenalinu a napětí? Vyrazte na ohnivou a světelnou bubenickou show v Třebíči. Tuto sobotu se můžete těšit na vystoupení skupiny RockFire Show z Řehořova se svojí ohnivou rockovou show neodolatelné kombinace ohně a rocku, která vám vezme dech. Show nechybí energická choreografie s prvky parkouru, párové akrobacie a pyrotechnickými efekty. Dále pak vystoupení třebíčské skupiny Magnis – kombinace energie ohnivého živlu, silového pojetí žonglování, ladného tance a dynamické hudby v synchronizovaných choreografiích vytváří skutečný umělecký zážitek. A na závěr jedinečné vystoupení skupiny Lumox Fireshow z Velkého Meziříčí se svojí ohňovou show. V průběhu programu zažijete něco opravdu speciálního v podání brněnské skupiny Ritmo Factory se dvěma vstupy světelné bubenické show. Světelné pásy přímo na bubnech, světelné tyče na scéně společně se speciální choreografií, kostýmy a dalšími efekty.

 

Jihočeský kraj

Již tuto neděli jste srdečně zváni do Českých Budějovic na velkolepé vystoupení LORDS OF THE SOUND, které se vrací do České republiky s novým programem "The Music of Hans Zimmer". Úspěšné koncerty orchestru LORDS OF THE SOUND v kombinaci s nejlepšími skladbami Hanse Zimmera vás vtáhnou do nezapomenutelného zážitku podzimního večera, kouzelné pohádkové atmosféry plné krásy symfonického zvuku oblíbených skladeb, rockové kapely, zářivých vizuálních efektů, silných vokálních partů sólistů a sboru, energie a nespoutané pozitivní síly celé skupiny!

 

Plzeňský kraj

Přijďte si tuto sobotu poslechnout dobrou muziku na Večírek zahraničním kapelám v Plzni. Poslední koncert na své toure napříč Evropou zahrají avantgardně free jazzový Kurws a improvizační noise punk duo Zdrój z Polska! A protože je akce v sobotu a neradi necháváme zahraniční umělce jen tak bez dozoru, lineup doplní a celý večírek v Andělu odpálí místní milovníci tabáku a špíny z garáží Lonely Shredder And The Heavy Smokers!

 

Karlovarský kraj

Velkolepé filmové skladby Hanse Zimmera zná snad každý. A co si je poslechnout naživo? LORDS OF THE SOUND se vrací do České republiky s novým programem "The Music of Hans Zimmer", který přestaví ve městě Karlovy Vary 4. a 5. 11. Úspěšné koncerty orchestru LORDS OF THE SOUND v kombinaci s nejlepšími skladbami Hanse Zimmera vás vtáhnou do nezapomenutelného zážitku podzimního večera, kouzelné pohádkové atmosféry plné krásy symfonického zvuku oblíbených skladeb, rockové kapely, zářivých vizuálních efektů, silných vokálních partů sólistů a sboru, energie a nespoutané pozitivní síly celé skupiny!

 

Ústecký kraj

Nechte se unášet filmovými skladbami od známého a jedinečného skladatele Hanse Zimmera. 5. 11. se LORDS OF THE SOUND vrací do České republiky s novým programem "The Music of Hans Zimmer", na který můžete vyrazit do Ústí nad Labem. Úspěšné koncerty orchestru LORDS OF THE SOUND v kombinaci s nejlepšími skladbami Hanse Zimmera vás vtáhnou do nezapomenutelného zážitku podzimního večera, kouzelné pohádkové atmosféry plné krásy symfonického zvuku oblíbených skladeb, rockové kapely, zářivých vizuálních efektů, silných vokálních partů sólistů a sboru, energie a nespoutané pozitivní síly celé skupiny!

 

Liberecký kraj

Tuto sobotu můžete s dětmi vyrazit do Harrachova, kde se koná workshop malování pod dozorem Lukase Heye. Jedná se o workshop malování s rodilými mluvčími. Od 13:30 mohou pustit uzdu své kreativitě děti 7 let a mladší a od 15:30 zase děti 8 let a starší. 

 

Královéhradecký kraj

Strašidelný zážitek si můžete odnést tuto sobotupevnosti Josefov. Od 17:00 je pro návštěvníky přichystána prohlídka s hrou s názvem Drákulova cesta 2022. Večer Vás v Josefově čekají vzácné návštěvy s tajemnou minulostí! Kteří mrtví se ukáží tentokrát a co si pro vás vymysleli za nástrahy musíte již zjistit sami.

 

Pardubický kraj

Kdo by neznal město Pardubice a jeho vášeň pro jezdectví. Přijďte tuto sobotu nasát sportovní atmosféru na akci Rozlučková všestrannost, která udělá tečku za letošní jezdeckou sportovní sezónou. Vypsáno je sedm soutěží a také Oblastní mistrovství Východočeské oblasti ČJF družstev. Hodnocen bude i Senior Cup ve všestrannosti pro jezdce od 40 let a Veteran Cup ve všestrannosti pro jezdce od 50 let. To si rozhodně nenechte ujít.

 

 

Jihomoravský kraj

Fanoušci hudební skupiny Lucie neváhejte a nakupte si lístky na sobotní koncert v Brně. Skupina Lucie po 20 letech zahraje s filharmonií a naváže na projekt Lucie v opeře. Kapela vyráží v kompletní sestavě na halové turné, na němž odehraje své hity i nové písně v dosud neslyšených aranžích Českým lvem oceněného Kryštofa Marka a s doprovodem Filharmonie Hradec Králové. Podmanivé spojení zvuku rockové kapely a symfonického tělesa umocní scénografie podtržená světelnou show.

 

Zlínský kraj

sobotu za kulturou? 5.11. divadlo Royal Classical Ballet z Moldavska představí v 5 městech v České republice nejslavnější balet na světě – Labutí jezero a jedna ze zastávek je právě město Zlín. Zhlédněte nejslavnější baletní představení na celém světě. Příběh lásky prince Siegfrieda a princezny Odetty, která je přeměněna na bílou labuť zlým čarodějem Rudovousem. Princ Siegfried se snaží zabránit kouzlu a v neuvěřitelném boji mezi dobrem a zlem nakonec zvítězí dobro. To vše, v podání skvělých umělců v kombinaci s barevnými dekoracemi a úžasnými kostýmy.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost na vlastní oči spatřit dokonalou kombinaci barev, úchvatné bizarní tvary, nejmenší a největší druhy brouků, motýlů a ostatního hmyzu a to vše na entomologickém dnu a výstavě. Hala B v Kroměříži se stane první listopadovou sobotu místem mezinárodního setkání profesionálních a amatérských sběratelů, badatelů a milovníků hmyzu. Na programu bude výměna, prodej a koupě brouků, motýlů, strašilek, pavouků a ostatních bezobratlých živočichů. Nebude chybět ani odborná literatura včetně entomologických potřeb.

 

Olomoucký kraj

Neděli si také můžete zpestřit návštěvou mohelnických farmářských a řemeslných trhů Puritas. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Moravskoslezský kraj

Pozdní oslavy Halloweenu si pro vás připravila zvířátka z ostravské zoologické zahrady. V sobotu 5.11. bude pro návštěvníky připraven pestrý zábavní program. Od 11:00 hodin si budete moct vydlabat svou dýni a v 16:30 hodin bude zahájen lampionový průvod, který bude zakončen u hřbitova vyhubených zvířat. Pokud máte doma přebytečné výpěstky, které by chutnaly zvířátkům, můžete je přinést s sebou. Zoologická zahrada bude otevřena do 18:00 hodin.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete