Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 5.-6. srpna 2017

Další prázdninový víkend je před námi, a proto jsou tu i naše tipy na něj. Opět nechybí letní festivaly, sportovní akce, ale také akce na hradech a zámcích nebo prostě pod širým nebem. Užijte si prázdniny.

Další prázdninový víkend je před námi, a proto jsou tu i naše tipy na něj. Opět nechybí letní festivaly, sportovní akce, ale také akce na hradech a zámcích nebo prostě pod širým nebem. Užijte si prázdniny.

Praha

Za americkými specialitami tentokrát nemusíte cestovat do zámoří, stačí, když v sobotu vyrazíte do Botanické zahrady v Troji na American food day. Nejen že, ochutnáte lákavé dobroty z americké kuchyně, ale můžete se těšit i na hudební doprovodný program. A pokud vám bude v sobotu horko, vyrazte do Aquacentra Šutka na odpoledne spojené s filmem Velká oříšková loupež 2. Všechny čeká zajímavý program a skvělé osvěžení.

A pokud o víkendu zůstanete v hlavním městě, tak můžete využít jedinečný prázdninový kinobus, který od pátku do neděle promítá na Proseku v parku Přátelství.

Středočeský kraj

Od pátku do neděle se v Týnci nad Sázavou konají městské slavnosti zvané Týnecký střep. Návštěvníky čekají ukázky šermířských soubojů, projížďky na lodičkách, vodní atrakce, divadelní představení, žongléřské kousky, sokolník, poníci, kolotoč, dobová hudba i tržiště nebo dílny pro děti.

V pátek a v sobotu se můžete vydat za adrenalinovým zážitkem na High Jump 2017. V lomu v Hříměždicích se koná 18. ročník otevřeného mistrovství České republiky v extrémních skocích do vody ve volné přírodě. Historické slavnosti ve Zruči nad Sázavou přinesou sobotní program v duchu renesance do zámeckého parku.

High Jump

Jihočeský kraj

Pokud se v pátek a v sobotu vydáte na hrad Rožmberk nad Vltavou, určitě si nenecháte ujít festival České hrady.cz, kde uslyšíte řadu známých kapel a sólistů. V ulicích města Tábor zase budete od pátku do neděle moci potkat komedianty všeho druhu, neboť se zde koná 7. ročník mezinárodního festivalu pouličního divadla. Nebude chybět cirkusové umění, klauni, pantomima, loutky, pohybové divadlo, interaktivní představení, dílny a hudba.

Plzeňský kraj

Kašperskohorská pouť - Pouť Panny Marie Sněžné, to je jedna z akcí, které se konají toto léto v Kašperských Horách. Poutní procesí, staročeský jarmark, pouťové atrakce čakají na všechny, kteří tuto akcí navštíví.

Největší západočeský taneční open air nedaleko centra města Plzeň nese název Bolevák music festival a koná se v sobotu na hrázi Boleveckého rybníku.

Karlovarský kraj

Divadlo pro děti zavítá na hrad Loket, kde se v sobotu představí Sváťovo divadlo s představením Máša a tři medvědi a divadlo Anička a letadýlko s představením Vivi tady nebydlí. Na zámku Valeč se od čtvrtka do soboty koná festival Povaleč, plný hudby, divadla a dalších aktivit.

Liberecký kraj

Zajímavou akcí, kterou můžeme doporučit, je festival jurt, který se koná v Brništi tuto sobotu. Bude plný přednášek, workshop, výstav v jurtách, regionálních výrobků a dalšího. Nebude chybět ani zábavný program pro děti, ohňová show nebo promítání v mobilním planetáriu.

jurty

Oba víkendové dny můžete navštívit také Šermířské rozvernosti na zámku Bezděz. Tentokrát budou o velkém nepřátelství Peregrina Puše a Mikuláše z Potštejna.

Královéhradecký kraj

Porciunkule je název žánrově rozmanité akce, která se koná od pátku do neděle v Hostinném. Pozvání přijala řada známých kapel, takže se návštěvníci mají na co těšit.

A pokud ještě nemáte program na páteční nebo sobotní večer, tak vás možná zaujmou noční prohlídky hradu Kost, kde se vrátíte zpět do 16. století.

Kost

Pardubický kraj

Další z tradičních letních festivalů, Studnice Fest, láká v pátek a v sobotu do lesního areálu Cihelka na okraji Hlinska. Těšit se můžete na kapelu Buty, Lenku Dusilovou a další. O víkendu se můžete vypravit třeba na krásný hrad Svojanov, kde se koná divadelní pouť, tedy festival divadla pro malé i velké.

Kraj Vysočina

Multikulturní festival Sázavafest nemusíme asi příliš představovat. Letošní 17. ročník přinese do zámeckého lesoparku ve Světlé nad Sázavou skvělý program, ze kterého si vybere opravdu každý. Kinematograf bratří Čadíků zavítá o víkendu do Pelhřimova a bude promítat filmy jako je Teorie tygra nebo pohádka Řachanda.

Olomoucký kraj

Na hradě Bouzov se o víkendu koná Bouzovský mumraj, akce kde si návštěvníci užijí dílny a šermířská vystoupení nebo si budou moci vyzkoušet historické kostýmy. V odpoledním turnaji budou v letošním roce zápasit rytíři na koních.

Jihomoravský kraj

Velká cena Brna (Grand prix) České republiky silničních motocyklů je největší akcí, která se od pátku do neděle chystá na jižní Moravě.

Velká cena Brna

Naopak Znojmo o víkendu zaplní milovníci okurek v různých podobách. Slavnosti okurek nabídnou ale i řemeslný jarmark, trhy se zeleninou, flašinetáře, atrakce nebo dětská představení.

Moravskoslezský kraj

Ladná Čeladná je hudební festival s dětskou scénou, který se odehraje 4. a 5. srpna v areálu Základní školy Čeladná. Letos se návštěvníci mohou těšit na druhou scénu, na níž se budou střídat divadelní představení s koncerty.

Rytíři svatého Grálu zavítají na Zámek Hradec nad Moravicí, si užijete rytíře v soubojích, tance gotické a renesanční, velké turnajové klání nebo divadelní představení.

Na Slezskoostravském hradě i letos můžete navštívit některé z představení Letních shakespearovských slavností. V neděli a v pondělín to bude Král Lear v podání Jana Třísky.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete