Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 6. – 7. ledna

Fotogalerie k článku

Praha

Letošní sezónu opět zahájí Popelka na ledě již tuto sobotu v O2 aréně Praha. Nemine vás velkolepá show s vašimi oblíbenými herci i zpěváky, špičkovými světovými krasobruslaři, nádhernými kostýmy, a hlavně dechberoucím příběhem!

 

Středočeský kraj

Zúčastněte se pohádkové prohlídky zámku Mníšek pod Brdy. Pohádková prohlídka je určena pro děti od tří do devíti let. Komtesa provede děti arkádovou chodbou a zavede je místností připomínajících princeznu Johanku, krále Jakuba a královnu Aničku z pohádky Tajemství staré bambitky 2. V přízemních prostorách zámku. Děti se setkají s drakem, Sněhurkou trpaslíky, princeznou Růženkou, Popelkou a dalšími. V závěru prohlídky si děti prohlédnou sbírku malých princů a princezen. 

 

Vysočina

Divadlo na hlavu v Telči vás srdečně zve na divadelní hru Amant, která se uskuteční tuto sobotu. Veselohra Amant je příběhem o rodičích, dospívajících dětech, hudebních ambicích, střetu generací a starších mužích. Vstupné: 170 Kč.

 

Jihočeský kraj

Oslavte příchod Tří králů v Českém Krumlově. V sobotu se v Krumlově uskuteční tříkrálový průvod se sbírkou a sfouknutí vánočního stromu. Buďte u toho.

 

Plzeňský kraj

Jak už je zvykem, obec Nicov vás zve na uvedení České mše vánoční Jana Jakuba Ryby, tentokrát v podání pěveckého souboru Šumavan z Klatov. Doufáme, že setkání s krásou "Rybovky" v neopakovatelném prostředí nicovského chrámu symbolicky uzavře sváteční vánoční čas.

 

Karlovarský kraj   

Navštivte Dům kultury v Ostrově, kde je připravená tradiční výstava betlémů, obohacená exponáty z rozsáhlé sbírky předního českého sběratele a výrobce betlémů, pana Bohumila Duška a Anny – Kathariny Klauer.

 

Ústecký kraj

Užijte si výstavu Folklor žije, kterou pro vás připravilo Regionální centrum pro tradiční lidovou kulturu v Muzeu Teplice, aby představilo dosud přežívající jevy tradiční lidové kultury na území Ústeckého kraje.

 

Liberecký kraj

Ještě tuto sobotu můžete navštívit výstavu loutek z Naivního divadla v Jablonci nad Nisou. Seznamte se s tvorbou významných scénografů Naivního divadla Liberec. Na výstavě v Domě Scheybalových uvidíte loutky a dekorace z legendárních inscenací, zahrajete si vlastní loutkové divadlo v loutkové herně a můžete zhlédnout i krátký film. 

 

Královéhradecký kraj

Podívejte se tuto sobotu do Hradce Králové na tradiční specializovanou přehlídku cestopisných besed a promítání o "cyklocestování" a cykloturistice. Tato nevšední akce je určena nejen pro všechny "cyklocestovatele", kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě. Těšit se můžeme na plno dobrodružství, sportovní výkony a plno krásných záběrů. Samozřejmostí je fajn nálada.

Pardubický kraj

Nový rok bude v Lanškrouně zahájen novoročním koncertem Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Hudba Hradní stráže a Policie ČR je hrdým nositelem tradice české dechové hudby. Od svého založení v roce 1945 navazuje na dlouhou historii našich vojenských, ale také policejních a četnických hudeb. Tyto orchestry byly vždy pevnou součástí české kultury. Hlavní povinnosti hudby zahrnují hudební doprovod státních ceremonií na Pražském hradě, především státních návštěv a nástupních audiencí velvyslanců.

 

Jihomoravský kraj

Připojte se k XVII. Reprezentačnímu plesu města Moravský Krumlov, který proběhne první lednovou sobotu v Oslově v Rakšicích, na jižním předměstí Moravského Krumlova. Od 20 hod. hraje k tanci i poslechu živá hudba (skupina Hurikán) a chybět nebude ani předtančení studentů Gymnázia Moravský Krumlov. O profesionální taneční vystoupení se postarají Dominik Vodička (vítěz Star Dance) a Eva Krejčířová.

 

Zlínský kraj

Tuto sobotu se v Kroměříži uskuteční chovatelská akce pro širokou veřejnost. Proběhne zde pravidelná chovatelská burza, na které naleznete akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata, chovatelské potřeby a mnoho dalšího. Vše za bezkonkurenční ceny.

 

Olomoucký kraj

První lednová sobota roku 2024 neproběhne jinak než s tradičním výšlapem na hrad Helfštýn. Hrad je 6. 1. výjimečně otevřen od 8 do 15 hodin. Vstupné jednotné 50 Kč.

Přijďte se podívat do muzejní expozice Příroda a dějiny severozápadní Moravy, která je instalována v 11 sálech a prezentuje dějiny šumperského regionu a přírodu Šumperska a Jesenicka. Expozice se může jako první v ČR pochlubit unikátním produktem – zcela automatickým audioprůvodcem GuidePort. Nově je možné si v expozici prohlédnout kolekci soch apoštolů a evangelistů z Králík, která je v kompletní podobě k vidění po více než sto letech.

 

Moravskoslezský kraj

Zúčastněte se tříkrálového průvodu, který se uskuteční v Krnově s velbloudem a dalšími zvířaty a lidmi v dobových kostýmek. Začátek průvodu je ve 14 hodin u kostela sv. Martina. Těšit se můžete na vystoupení dětí, vánoční punč a drobné občerstvení a také na fotografování s velbloudem a se Třemi králi.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete