Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 6.-7- října 2018

Den zvířat připraví zajímavý program ve většině zoologických zahrad u nás. Také se můžete vydat na různé prohlídky - mezi jinými třeba i reprezentačních prostor Pražského hradu nebo sklárny Preciosa Lustry. Věříme, že si najdete zajímavý program na tento víkend.

Den zvířat připraví zajímavý program ve většině zoologických zahrad u nás. Také se můžete vydat na různé prohlídky - mezi jinými třeba i reprezentačních prostor Pražského hradu nebo sklárny Preciosa Lustry. Věříme, že si najdete zajímavý program na tento víkend.

Praha

Mimořádnou akcí bude o víkendu v Praze Den otevřených dveří Pražského hradu. V sobotu se tak běžně nepřístupné reprezentační prostory Hradu otevřou veřejnosti. Mimo jiné bude možné navštívit Španělský sál, Rudolfovu galerii, Trůnní sál a další.

Festival Humbook 2018, tedy festival knih, co hýbou světem je největší young adult festival v Evropě a koná se opět v Praze, tentokrát v Kongresovém centru v sobotu. Mimo jiné se můžete těšit na domácí i zahraniční hvězdy.

Pokud patříte mezi milovníky železnice, pak vás zveme na Den páry na Zlíchově. Ve Výtopně Zlíchov budete v sobotu moci navštívit výstavu parních a motorových lokomotiv, prohlédnout si vystavenou techniku a občerstvit se.

Středočeský kraj

Ornitologickou vycházku s ukázkou odchytu a kroužkování ptactva pořádá v sobotu Regionálního muzea Mělník. Na zámku Štiřín vás v sobotu čeká Den Hanuše Ringhoffera. Během tradičního programu vás parkem provede botanik Václav Větvička.

V sobotu se můžete vypravit také na Jezdecké slavnosti na zámku Kačina v Nových Dvorech. Hubertova jízda na zámku Kačina má svou letitou tradici a tak i letos si připomenete parforsní hony, které měl v oblibě nejen zakladatel zámku, ale i jeho následníci.

Ornitologickou vycházku

Jihočeský kraj

Vodácký klub Suchdol nad Lužnicí zve všechny vodáky na tradiční zamykání Lužnice. Akce začíná v sobotu u Klikovského mostu u vodácké základny. 

Plzeňský kraj 

Papírový patlák aneb sraz milovníků papírových modelů a jejich výroby se koná v prostorách hradu Švihov tuto sobotu. Zveme také na Pilsner Fest, tradiční oslavu plzeňského piva, letos už 172.

Karlovarský kraj

Probublávání: Lázeňská kulturní kúra, malý festival kultury v lázeňském městě Karlovy Vary se koná tuto sobotu na Vřídelní, Tržní a Mlýnské kolonádě. Můžete se těšit na taneční performance na střeše, divadelní intervence, zážitkovou procházku či divadelní pohádku pro děti.

Ústecký kraj

Na zámku Krásný Dvůr se koná Jablečný den. Na programu bude jarmark, divadelní a taneční vystoupení nebo prohlídka zámeckých interiérů. 

Workshop k výstavě Šedé město se Sylvou Francovou se koná v sobotu v Ústí nad Labem. Pomocí fotografií, nůžek, pastelek a spolu s umělkyní Sylvou Francovou si můžete vytvořit vlastní autorskou knihu.

Liberecký kraj

Také letos můžete oslavit Světový den zvířat v liberecké zoo svou návštěvou. Můžete se těšit na aktivity zaměřené na informace z živočišné říše, ukázky zvířecích zajímavostí, představení činnost Záchranné stanice pro handicapované živočichy a útulku pro opuštěná zvířat.

Preciosa

Nenechte si ujít Den otevřených dveří v Preciosa Lustry, kde pod rukama mistrů sklářů vznikají zářivá křišťálová svítidla. Stačí zavítav v sobotu do Kamenického Šenova.

Pardubický kraj

Bramborová sobota ve skanzenu na Veselém kopci láká na tradiční bramborová jídela. Dozvíte se také vše o pěstování, použití i uskladnění brambor. V Linharticích se můžete zúčastnit silniční časovky jednotlivců na 22 km, nebo se přijít podpořit závodníky.

Bramborová sobota

Královéhradecký kraj

A jsou tu opět Svatohubertské slavnosti na hospitalu Kuks. Můžete se těšit na zkoušky a ukázky loveckých psů, hru na lesní roh, slavnostní Svatohubertskou mši v kostele Nejsvětější Trojice, tematickou výstavu a další. Celý den završí ohňostroj nad areálem barokního hospitálu.

Nenechte si ujít nedělní komentovanou prohlídku zámecké raně barokní kaple Nanebevzetí Panny Marie včetně sakristie a kruchty na zámku Náchod.

Kraj Vysočina

Podzimní skláření je akce, která se koná ve sklárně Huť Jakub v Tasicích. Oba víkendové dny bude k vidění foukání a ruční tvarování skla nebo ukázky dalšího zpracování skla - broušení skla, malování skla.

skláření

Jihomoravský kraj

V Jihomoravském kraji nebude nouze o kace spojené s vínem a burčákem. Od pátku do soboty se můžete vypravit na Burčákové slavnosti do Hustopečí. K báječnému burčáku vám zahrají kapely Jelen, Hamlet, The Tap Tap a Walda Gang. Také vás oba víkendové dny čekají ve VIDA! centru v Brně Víkendové labodílny pro rodiny s dětmi nabité elektřinou. 


Světový den zvířat oslaví také v Zoo Brno, kde bude pro děti i jejich rodiče připravena naučná stezka po zoo.

Moravskoslezský kraj

Sněhurka na ledě je název pohádkového muzikálu na ledě s živou hudbou. Představení se koná ve WERK ARENĚ v TřinciSuper Grand Prix profesionálů v latinskoamerických tancích se koná oba víkendové dny v Ostravar aréně v Ostravě.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

MINT Market Nová Zbrojovka 2024 -Br…

19.04.2024 - 21.04.2024
Brno

MINT Market i v Brně objevuje nová místa! Tentokrát se přestěhuje do industriální haly č. 76 v areálu Nové Zbrojovky,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete