Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 6.-7.ledna 2018

Před námi je svátek Tří králů, který přinese po celé republice řadu charitativních akcí. Pokud i vy se chcete zapojit nebo jinak aktivně prožít blížící se víkend, tak přinášíme pár tipů.

Před námi je svátek Tří králů, který přinese po celé republice řadu charitativních akcí. Pokud i vy se chcete zapojit nebo jinak aktivně prožít blížící se víkend, tak přinášíme pár tipů.

Praha

Floorball

Od pátku bude v Praze probíhat mezinárodní mládežnický turnaj Prague Floorball Cup, kde se utká více než 100 týmů ze všech koutů České republiky i ze zahraničí. Tuto sobotu se v Praze také chystá závěrečný koncert Dětského mezinárodního festivalu, který je vyvrcholením a defilé nejlepších účastníků soutěže mladých umělců.

Original Vintage Orchestra, swingová špička v České republice, odstartuje začátek roku nedělním velkolepým koncertem v klubu Lávka.

Středočeský kraj

Ve Středočeském kraji, stejně jako v řadě dalších, probíhá tříkrálová charitativní sbírka. Přispět můžete tuto sobotu například v Kutné Hoře, kde bude zahájena požehnáním pro koledníky v kostele sv. Jakuba v katedrále v Sedlci.

V sobotu pak ve skanzenu v Kouřimi můžete zažít tradiční obchůzky s tříkrálovou kolední hrou. dále se můžete těšit na povídání o vánočních a novoročních lidových obyčejích, hru na fanfrnoch, zimní přástky a řadu další výtvarných ukázek. Město Kolín a Farní charita Kolín zve na sobotní tříkrálové zastavení v Kolíně. Čeká vás příchod tří králů, požehnání, tříkrálový příběh, ale také hudební doprovod a občerstvení. Výtěžek akce půjde na výstavbu Komunitního centra charity v Kolíně na Zálabí.

Kouřim

Jihočeský kraj

Také v Českém Krumlově přijdou v sobotu na náměstí Svornosti do Českého Krumlova tři králové. Zároveň dojde ke sfouknutí vánočního stromu a symbolickému ukončení adventu.

Liberecký kraj

V Liberci zahájí tuto sobotu plesovou sezonu plesem primátora, čímž navazuje na obnovenou tradici primátorských plesů už třetím ročníkem. Tradiční zimní pochod chrastavské šlápoty vyráží na trasy různé délky tuto sobotu z Chrastavy u Liberce

Královéhradecký kraj

Tříkrálová sbírka proběhne také v Hostinném, kde velká část výtěžku poputuje na podporu Pečovatelské služby Hostinné.

Olomoucký kraj

Pokud jste si letos neužili žádný krásný novoroční ohňostroj, tak vás možná potěší, že ten v Olomouci byl přeložen na tuto sobotu.

Jihomoravský kraj

V Jihomoravském kraji jistě najdete také řadu příležitostí, kde přispět na tříkrálovou sbírku. Ale chystají se tu také akce zcela jiného rázu. Jsou to automobilové závody pro každého na vyškovském letišti. V Brně můžete v sobotu rozvinout své nadání na některém z kurzů kresby v centru Malujeme spolu.

Moravskoslezský kraj

V Karviné si ještě tuto neděli můžete přijít prohlédnout živý Betlém, který je k vidění v prostorách evangelického kostela (AGAPE) na Masarykově náměstí v Karviné-Fryštátě.

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Retropárty 2024 - Telč

28.03.2024 - 29.03.2024
Telč

Legendární DJ Zamorano přijíždí oslavit zelený čtvrtek do Telče!

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete