Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 7. - 8. března 2020

Blížící se březnový víkend bude plný festivalů. Své děti můžete vzít na Jeden svět dětem, navštívit Festival zaniklých řemesel nebo vyrazit na Festival otrlého diváka. A to samozřejmě není vše. Pokračuje plesová sezona, masopustní veselí a zimní sporty.

Fotogalerie k článku

Praha 

V Praze se můžete s dětmi vydat na festival Jeden svět dětem, tedy na mezinárodní filmový festival dokumentárních filmů o lidských právech. Pro děti bude připraven blok krátkých dokumentárních filmů na různá témata.

Festival otrlého diváka, tedy festival pro všechny milovníky pokleslé zábavy, se koná až do neděle v pražském kině Aero. 

Váš nadcházející víkend může být plný přednášek, diskuzí, setkání a sdílení s komunitou lidí kolem přírodního stavitelství. Pokud vás toto téma oslovuje, pak vás zveme na konferenci Stavby z přírodních materiálů.

Středočeský kraj

Zajímá vás, jak se co dřív dělalo? Pokud ano, pak vyrazte na Festival zaniklých řemesel. do Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi. Uvidíte zde téměř 60 řemesel a technik, mezi jinými například sedláře, brašnáře, lukaře.

Na železniční modely a kolejiště se milovníci vláčků mohou podívat na výstavě v Pečkách.

Jihočeský kraj

Lipenský mistr je závod v obřím slalomu a sjezdu, který se pojede tento víkend ve Skiareálu Lipno a je určen veřejnosti.

Karlovarský kraj

V Karlových Varech si můžete v sobotu zatančit na Plese harmonie, který se koná v Grandhotelu Pupp. Kromě tance vás čeká bohatý doprovodný program a tombola. 

Ústecký kraj

Přehlídka amatérských divadelních spolků a souborů Lounské divadlení vás čeká až do neděle v Lounech. V Chomutově o víkendu zase najdete minifestival deskových a karetních her Chomutovské deskohrátky.

Liberecký kraj

Sportovní den pro děti SnowKidz vás čeká v sobotu v Liberci a bude zaměřen především na lyžaře. Připravena bude dětská mini funline a běžecká dráha a vybavení k zapůjčení. Animátoři se postarají o lyžařskou instruktáž.

V Jablonci nad Nisou se v pátek a v sobotu koná Veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour 2020. Veletrh bude plný inspirace pro letní i zimní výlety či dovolenou. Součástí programu budou hudební a taneční vystoupení, cestovatelské přednášky i soutěže.

Královéhradecký kraj

Zajímavý dětský divadelní workshop nabízí v neděli Divadlo Drak v Hradci Králové. Děti si na něm budou moci vyrobit divadelní dekorace, vyzkouší si práci scénografa a odnesou si vlastní minidivadlo.

Kongresové centrum Aldis v Hradci Králové bude v sobotu patřit Plesu Hitrádia Černá Hora. Zažijte tu skvělou atmosféru na třech sálech, kde vystoupí Tomáš Klus, Michal Hrůza a kapela Jelen. Navíc budete moci navštívit i speciální jazzový sál.

Pardubický kraj

Benefiční dobový ples se uskuteční v sobotu v Litomyšli. K tanci tradičně zahrají orchestr Bigband s repertoárem nejen písní z divadla Semafor a nově kapela Drums&Guitars se svými rokenrolovými a rockovými písněmi.

Staročeské ostatky můžete navštívit ve Skořenicích v sobotu. Čekají vás zabijačkové hody, průvod masek a dechová hudba.

Moravskoslezský kraj

Dětský maškarní ples vezme vaše ratolesti na dovádění kolem světa v Budišově nad Budišovkou. V sobotu zde děti čekají soutěže, hry, tombola nebo diskotéka. Dětský maškarní karneval Z pohádky do pohádky se koná také ve Slavkově.

Olomoucký kraj

Zahájení návštěvnické sezony se pomalu blíží a tuto sobotu otevře brány hradu Šternberk. Těšit se můžete nejen na prohlídky, ale také na masopustní ochutnávky.

Olomouc bude patřit o víkendu kreativnímu tvoření. Výstava Tvořivá Olomouc nabídne malým i velkým široké spektrum materiálů, nástrojů a nářadí pro tvoření a nepřeberně inspirace.

Jihomoravský kraj

Mezinárodní veletrh motocyklů, příslušenství a oblečení Motosalon 2020 motorbike show, který poběží od čtvrtka do neděle v BVV Brno. Veletrh předvede kompletní zastoupení významných značek dostupných na našem trhu.

Zajímá vás, jak se bránit proti silnějšímu? Pak si nenechte ujít celodenní kurz pouliční sebeobrany Bartitsu, který se koná tuto sobotu v Domě rytířských ctností v Brně.

Své děti můžete také vzít na brněnský Loutkotoč, festival loutkových divadel pro děti i dospělé. a ještě jeden festival v Brně se koná v sobotu v DRFG areně. Jedná se o hudební festival Svobodamusicfest, kde vystoupí Divokej Bill, Václav Neckář a další.

Zlínský kraj

Kreativ Otrokovice je akce určená všem milovníků ručních prací. Čekají vás tu výtvarné dílničky, tvořivé workshopy, kreativní nápady a inspirace, materiál a pomůcky s výstavní slevou, hand made výrobky, ukázky výtvarných technik.

Přednášky, diskuse a degustace na téma chmel se konají v sobotu v Kostelci u Holešova na 11. ročníku mezinárodní konference amatérských sládků. V Holešově se koná také Holešovské setkání RC modelářů. Uvidíte zde závodní modely kamionů, automobilů, zemědělské a stavební techniky v měřítku 1:14 - 1:16.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete