Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 7. – 8. září 2019

Je tu nový školní rok a léto se pomalu chýlí ke svému konci. Nadcházející víkend se s ním můžete rozloučit například na tradičních dožínkách nebo několika folklorních akcích. Zveme vás také na koncerty, za sportem nebo na divadelní a hudební festivaly.

Fotogalerie k článku

Vybírat můžete také ze všech akcí v našem Kalendáři nebo z Tipů na výlety s Emcem.

Praha 

Na Letenské pláni můžete v sobotu zažít tradiční dožínky. Letos budou zaměřeny zejména na farmáře, ale vystoupí zde také folklorní soubory.

V sobotu a v neděli vás čekají řemeslné trhy na Kampě, kde svou práci představí nejen keramici, ale i řezbáři, kožedělci, kudláři a další. Nebudou chybět ani pohádky, kouzelník nebo hudební vystoupení.

Wannado, největší náborový festival u nás, vám pomůže vybrat ten nejlepší sport pro vaše dítě. V sobotu se koná v PrazeV průběhu celého dne vás čekají různá exhibiční vystoupení, rozhovory s úspěšnými českými sportovci, jejich autogramiády a program s kamarádskými maskoty. 

Městská část Praha 5 pořádá v Kinského zahradě Open air koncert filmových melodií. Vstup na akci je zcela zdarma.

Středočeský kraj

O víkendu se konají podzimní hrnčířské a řemeslné trhy v Berouně, kde najdete krásné ruční výrobky inspirované dobou Keltů, moderní keramiku nebo dokonce designový porcelán a současnou autorskou tvorbu.

Od pátku probíhají Dny města Kladna, tedy hudební festival současných hvězd i revival kapel. V Kutné Hoře od pátku můžete zavítat na divadelní festival, kde uvidíte to nejlepší ze současného nezávislého divadla. Představí se nejen čeští, ale i zahraniční umělci.

Festival historického šermu, Dobřichovická alotria, jsou nejspíš jedním z největších festivalů tohoto druhu. Tak si ho nenechte ujít v sobotu v Dobřichovicích.

Jihočeský kraj

Více než dvacet pivovarů bude na čepu nabízet okolo šedesáti druhů piv na slavnostech piva v Písku. V sobotu si dají sraz kuriozní plavidla ve Vyšším Brodě odkud společně vyplují na již 47. recesistickou plavbu. Dožínky na vás čekají v Blatech u Sedlece, kde bude program zahájen slavnostním krojovaným průvodem baráčníků a dožínkovým obřadem, ke shlédnutí bude historická zemědělská technika včetně povozů s koňmi. 

Plzeňský kraj

Český pohár vodáků na řece Úhlavě se koná v sobotu v Nýrsku. Na trati dlouhé 10 km budou závodníci proplouvat 20 brankami, na nichž se předvede na 100 účastníků. Dožínky Plzeňského kraje přinesou v sobotu ochutnávky oceněných regionálních potravin do Milínova. Hvězdou dne bude Aneta Langerová.

Karlovarský kraj

V Bečově nad Teplou se koná Mezinárodní folklorní festival plný barev a tance. Vystoupí na něm soubory z celého světa. V Karlových Varech až do neděle probíhá Karlovarský folklorní festival. Také zde vystoupí domácí i zahraniční folklorní soubory, např. z Ruska, Indonésie, Severního Kypru, Německa, Slovenska a Slovinska.

Ústecký kraj

V Teplicích se koná 2. ročník multižánrového kulturního festivalu, Sejf festival, v rámci kterého můžete navštívit divadelní a filmová představení, umělecké instalace, workshopy a koncerty.

Krajské dožínky Ústeckého kraje i s hudebním doprovodem se odehrají na několika místech v Peruci.

V rámci Dnů evropského dědictví bude vypraven historický vlak na trasu Teplice v Čechách - Most - Louka u Litvínova - Dubí -Moldava. Součástí bude česko-německý hudební festival na podporu propojení tratí v Rechenberg-Bienenmühle, Den otevřených dveří na přehradě Fláje nebo Den otevřených dveří na přehradě Rauschenbach.

Liberecký kraj

Dny evropského dědictví můžete na území Liberce a Vratislavic nad Nisou zdarma navštívit na 30 historických objektů včetně několika památek, které jsou běžně nepřístupné. Zveme vás také na Dětský den s ČS obcí legionářskou, který se koná v sobotu v Liberci. Do ukázek se zapojí asi stovka účastníků s mohutným arsenálem vojenské historické techniky. Návštěvníci se můžou těšit například na německý jednomotorový spojovací a průzkumný letoun Storch.

Tradiční pouť spojená se sklem a sklářstvím se tuto sobotu koná v Kristiánově. K vidění zde bude trh s dobovým zbožím a ukázkou řemesel a poutní mše svatá.

Královéhradecký kraj

Jak vypadalo hospodaření na vsi vám ukážou v Podorlickém skanzenu v Krňovicích. Čekají vás ukázky různých řemesel, které souvisí se sklizní obilí od vymlácení až po upečení chleba. V provozu budou i další zemědělské stroje, včetně ukázky starých řemesel s tím spojených.

Divadlo, koncerty, řemeslné trhy, večerní prohlídky zámku, to jsou Kuronské slavnosti na zámku Náchod.

V Jičíně si nenechte ujít festivalu world music, alternativní hudby a netradičního divadla v areálu barokního letohrádku Valdštejnské lodžie.

Pardubický kraj

Posvícení na Veselém kopci je akce ve skanzenu, kde vás čekají tradiční jídla, zvyky a bohatý kulturní program. Chrudim bude až do neděle hostit Chrudimské obžínky, folklorní festival plný tance a zpěvu v podání českých i zahraničních folklórních souborů a řemeslný jarmark.

Kraj Vysočina

V rámci tradiční Mrkvancové pouťi na nádvoří hradu Polná uvidíte oba víkendové dny ukázku řemesel, netradiční sortiment stánkařů, doprovodný program v podobě vystoupení dobových souborů. součástí programu bude prodej mrkvanců, prodej zdobených perníčků, historický dětský kolotoč, lukostřelbu, dravce a šermíře z Novus Origo.

Jihomoravský kraj

Nenechte si ujít Pálavské vinobraní, které se koná od pátku do neděle v Mikulově. Jeho součástí bude nabitý program, včetně hudebních vystoupení na šesti scénách. Další vinařskou akcí regionu jsou Mutěnické vinařské dny, které nabídnou zarážání hory, možnost ochutnat první burčák, vína vinařů, ale také doprovodný kulturní program.

Vyrazit můžete také na Národopisné slavnosti v Těšanech. Na programu budou babské hody, přehlídka národopisných souborů, předvádění a jarmark řemesel a dobrot, soutěž hasičských družstev O pohár starosty, ukázky historické hasičské techniky, v podvečerních hodinách pak posezení u cimbálu na dvorku kovárny.

Zlínský kraj

Zcela jiný pohled na moderní umění nabízí již třetí ročník festivalu Světlo Valmez, který se koná v pátek a v sobotu ve Valašském Meziříčí. Návštěvníci se mohou těšit na 33 unikátních videomappingů a světelných instalací v propojení s rytmy 20 hudebních interpretů a nespočtem exotických chutí z celého světa.

Ve Zlíně vás zase čekají Dny otevřených dveří světa filmu. Těšit se můžete na komentované prohlídky, animační workshopy a bohatý doprovodný program pro malé i velké.

Olomoucký kraj

Přerovské dvorky jsou dnem otevřených dveří do dvorků historických domů v centru města. součástí je doprovodný program na každém unikátním dvorku. Dny evropského dědictví v Olomouci otevřou všechny památky a vstup do nich bude zdarma. Akce bude doprovázena koncerty na horním náměstí a v letním kině.

Zajímavou akcí bude jistě i letecký den v Olomouci, který připadnul na neděli. Hlavní program bude zaměřen na vyhlídkové lety, seskoky s padákem, atrakce, bohaté občerstvení, sportovní i vojenská vystoupení.

Moravskoslezský kraj

Čerstvý a voňavý moravský burčák můžete ochutnat na nádvoří hradu Starý Jičín. V Dolní Lomné se konají Slezské dny, tedy mezinárodní folklórní festival v Národopisném areálu. Vystoupí zde několik souborů z Čech, Moravy a Slezska. Vystoupení cimbálových muzik. Na Slezských dnech bude i jarmark řemeslné výroby s ukázkami tradičních řemesel.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete