Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 7. – 9. února 2014

Praha

O. S. Kočičí domov Sluníčko pořádá v sobotu od 10 hod. svou I. Valentinskou umísťovací výstavu opuštěných koček v KC Zahrada na pražském Chodově. Přes 20 účastníků bude kromě kočiček k adopci, nabízet i krásné "hand made" zboží ve svých charitativních obchůdcích. České muzeum hudby pořádá tuto sobotu akci s názvem Semafor je když.. na oslavu 55 let od založení divadla Semafor. Pořad plný písniček nám také připomene, že letos uplyne 90 let od narození a 45 let od úmrtí českého skladatele, klavíristy a výtvarníka Jiřího Šlitra. Hudebně-pohybová a výtvarná dílna pro rodiny s dětmi proběhne v neděli od 14hodin v Českém muzeu hudby. Seznámíte se zde s některými masopustními tradicemi a zvyky a společně pak připravíte masky a naučíte se písničky, které budou celý masopustní rej doprovázet. Průvodem masek se pak celé odpoledne zakončí.

Středočeský kraj

V sobotu vyrazte s dětmi na zámek do Mníšku pod Brdy, kde se můžete zúčastnit speciální prohlídky Cesta za pohádkou. Při prohlídce zámku budou děti pátrat a hledat ukryté pohádky. V každé zámecké komnatě se jedna z nich ukryla, a aby to pro děti nebylo úplně těžké, zanechala pro ně nápovědu - předmět, který pochází z pohádky. Do obce Lety vyrazte v sobotu na masopust, který s sebou přinese nejen masopustní frašku na návsi společně s vystoupením dětí z MŠ a Leťánku, ale také dlouhý průvod maškar. Na velkou karnevalovou veselici se vydejte v neděli do Domu kultury v Kladně. Těšit se můžete na tombolu, zábavný program plný tance a her, vystoupení zájmových kroužků z Labyrintu, promenádu a vyhodnocení masek, pohádku divadelního kroužku Paraplíčko, soutěže pro rodiče a děti o zmrzlinový pohár.

Jihočeský kraj

Na pátek večer si pro vás Dům dětí a mládeže v Českém Krumlově připravil dobrodružnou Bubákovu stezku. Děti budou hledat strašidla a plnit jejich úkoly, proto si nezapomeňte s sebou vzít lampiony. V sobotu se v tělocvičně v Jindřichově Hradci pořádá Dětský maškarní karneval. Nebude chybět disco hudba, sportovní soutěže a v přestávce vystoupení dívek stepů.

Plzeňský kraj

Klauni Bambule a Famfule připravují pro Vaše děti sobotní odpoledne plné karnevalových radovánek. V plzeňské Měšťanské besedě budou děti tuto sobotu opět soutěžit, tančit a hrát si.

Ústecký kraj

Rádi našim čtenářům přinášíme tipy na sladké a zábavné akce určené pro celou rodinu. Právě takovou můžete navštívit tuto sobotu a neděli v regionálním muzeu K. A. Polánka v Žatci, kde pro Vás přichystali originální výstavu Sladký život čokolády aneb Hořkosladký příběh neřesti. Kromě ochutnávky rozličných specialit a různých čokoládových pamlsků se dozvíte něco z historie pěstování kakaovníku, blíže se seznámíte s podivuhodným čokoládovým příběhem a potěšíte se nostalgickou vzpomínkou na čokoládové i kakaové obaly. Otevřeno mají v sobotu i v neděli od 13 do 17 hodin. Sympatickou postavu malovaného Krtečka si pak malí i velcí připomenou v zámecké kinokavárně ve Šluknově, kde se v neděli od 16 hodin promítá pásmo pohádek o populárním Krtečkovi. V sobotu 8.2. pak zveme všechny děti i jejich rodiče na Kaneval pro děti v Litoměřicích, který v DDM Rozmarýn láká na vystoupení žonglérů, bublinkovou show či soutěž o nejkrásnější masku. Celodenní program bude trvat až do pozdního odpoledne.

Liberecký kraj

O nadcházejícím víkendu se zajisté vyplatí několik míst v Libereckém kraji, které lákají na atraktivní, originální a především zábavné akce pro celou rodinu. V sobotu 8.2. se na romantickém zámku Sychrově koná od 9 hodin již 4. ročník Zámeckého masopustu, který i letos láká na pestrou přehlídku tradičních českých řemesel, oblíbenou a pochoutkmai nabitou staročeskou zabijačku či nově i na neobvyklé čokoládové uzenářství. K příjemné atmosféře jistě přispěje i rozšafný masopustní průvod či vystoupení národopisného souboru Krkonošský Horal. Společenská událost spojující občany celého města proběhne o sobotním večeru v Jablonci nad Nisou, kde se od 20 hodin koná Ples města Jablonec nad Nisou. K tanci bude všem zúčastněným hrát Orchestr Ladislava Bareše a svou účast potvdily i stálice hudební scény zosobněné Monikou Absolonovou a hravým YO YO Bandem. V neděli 9. února se na všechny milovníky legrace a masopustního veselí těší v kulturním centru Střelnice v Turnově, kde se koná další ročník Velkého rodinného karnevalu. Nezapomeňte si přibalit veselou masku a především dobrou náladu!

Královehradecký kraj

Současné počasí sice není příliš nakloněno zimním sněhovým radovánkám, ale díky úporné snaze organizátorů se i letos uskuteční další ročník oblíbeného Freestylového SKI and SNB v areálu Skiport ve Velké Úpě - Peci pod Sněžkou. Návštěvníci se mohou těšit na báječnou podívanou při závodech české lyžařské i snowboardové elity, které se bude předhánět v originálníh skocích na BigAiru přes vůz Subaru XV. O hudební doprovod se postarají Dj's ze Snow and Bass. Na tuto netradiční show se můžete přijít podívat tuto sobotu od 10:30 do 15:30. V ten samý den se od 10 hodiny sjedou desítky rodin na další ročník populárního Náchodského Klondiku. Mnoha atraktivních závodních i nezávodních disciplín se mohou zúčastnit jednotlivci i celé rodiny, které se projdou krásnou krajinou, vyzkouší si své zálesácké dovednosti a třeba se jim podaří i vyrýžovat pár kousků zlata či ochočit si takřka nezkrotného bizona. Registrace probíhá od 9:30 do 10 hodin a potřebovat budete nádobku na rýžování zlata.

Pardubický kraj

Přijměte naše pozvání naše pozvání na jednu z nejpopulárnějších akcí celého období masopustu, která se koná tuto sobotu v malebné osadě Veselý Kopec. Od 10 hodin se můžete přidat k tradiční Obchůzce masopustního průvodu, v jejímž čele budou defilovat barevné a nápadité masky vesnického souboru ze Studnice. O významu celé akce svědčí skutečnost, že byla zařazena do seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO a každoročně se jí účastní stovky zájemců. Kromě veselého roje masek se můžete těšit i na chutné zabijačkové speciality. V sobotu v 11 hodin se pak otevřou dveře Modelářské burzy v Pardubicích, která přitahuje pozornost fanoušků minimalistické železnice, železniční litaratury a netradičních upomínkových předmětů. Všichni vyznavači modelářství v jakékoliv podobě zde mohou nakoupit chybějící součástky do osobním sbírek, prodat přebývající předměty či si jen přátelsky pohovořit s dalšími vyznavači tohoto krásného hobby.

Kraj Vysočina

I o nadcházejícím víkendu bychom Vás rádi pozvali na jedinečnou výstavu "Svět panenek a medvídků", která ještě několik málo týdnu zdobí prostory společenské a kulturní místnosti v Chotěboři. Malým dětem i jejich dospělým rodičům představí pestrý svět roztomilých hraček, které byly a jsou těmi nejbližšími spolunocležníky snad každého z dětí bez ohledu na měnící se preference jednotlivých generací. Sobotní večer je pak ideální příležitostí k oprášení slavnostního obleku či elegantních dámských rób, neboť v domě kultruy ve Žďáru nad Sázavo se i letos koná oblíbený Zimní ples. Dočkáte se báječného hudebního doprovodu profesionálních kapel, bohatého doprovodného programu i pečlivě připravovaného občerstvení. V neděli 9. února se pak desítky rozzářených dětských očí nechají unášet veselých a zábavným programem Dětského karnevalu, který se koná v City parku v Jihlavě. O pořádnou porci zábavy a legrace se postará především populární bavič Václav Upír Krejčí.

Jihomoravský kraj

Nadcházející víkend díky nádhernému počasí láká k účasti na některé z mnoha zajímavých kulturních i regionálních akcí, kterými ožije celý Jihomoravský kraj. V naší pozvánce bychom rádi upozornili zvláště na Dětský karneval v Brně, který v neděli od 15 hodin vytryskne gejzírem zábavy a nespoutaného veselí v Kulturním centru Semilasso. Děti si zde užijí především bohatý taneční program, proložený desítkami her, soutěží a populárních písniček. V sobotu i v neděli si pak na hradě Veveří v Brně přijdou na své všichni vytříbění gurmáni a milovníci výborného jídla. Konají se zde totiž populární Slavnosti moravského uzeného, které zájemcům představí bohatou paletu regionálních specialit obohacenou různorodými soutěžemi a vstkutku lahodnou slivovicí. To vše pak osvěží i průvod masopustních masek a staročeský jarmark rukodělných výrobků. Ti kdo spíše potřebují zbavit se přebytečných kilogramů by si neměli nechat ujít sobotní besedu a autogramiádu s Antónií Mačingovou, která v Modřicích představí dlouho očekávanou knihu Harmonie zdraví, krásy a vitality. V Rájci nad Svitavou pak i tento víkend můžete obdivovat kvetoucí keře kamélií a uchvacující expozici zámeckých skleníků.

Olomoucký kraj

Nevíte kam vyrazit o tomto víkendu v oblasti Olomouckého kraje? Atlas Česka by Vám v takovém případě doporučil zavítat na tradičně netradiční Hanácké bál v Tovačově, který se koná 8. února ve zdejší sportovní hale. Těšit se můžete na bohatý večerní program, luxusními i žertovnými cenami nabitou tombolu a dostatek dobrého jídla i pití. Bonusovým číslem pak bude tradiční půlnoční překvapení tanečního souboru Hatě Tovačov. Rodiny s malými dětmi pak zajisté ocení Dětský karneval ve Velké Bystřici, který tuto neděli rozzáří prostory zdejšího kulturního domu. Začátek je jako obvykle ve 14 hodin na Zámeckém náměstí. Již v sobotu se podobnému veselí budou těšit ti nejmenší z nás o několik desítek kilometrů dále a to pokud se zúčastní oblíbeného Dětského kanevalu v Prostějově. Začátek je v 15 hodin a vstupné činí 30 Kč za osobu. Originální premiéru pak uvidí děti i jejich rodiče v neděli 9. února v Šumperku, kde se představí netradiční Michal na hraní. Přijďte se sami přesvědčit o tom, že Michal je první hračkou na světě, která si může vybrat, kdo si s ní bude hrát. Budete-li mít štěstí, budete tím vyvoleným třeba Vy!

Zlínský kraj

Netradiční filmová představení, život v indiánském kmeni či zábavný dětský karneval. To vše může zažít na vlastní kůži, vydáte-li se o nadcházejícím víkendu na některou z mnoha zajímavých kulturních akcí. V pátek 7. a 8. února se každý návštěvníků kina Vatra ve Vsetíně dočká originálního filmového zážitku v rámci dvoudenní přehlídky "Evropská filmová inventura". Pro letošní ročník si organizátoři připravili bohatou nabídku toho nejlepšího z loňské produkce španělské, italské, rumunské, bulharské, britské či dánské kinematografie. Dvoudenní jednotná vstupenka Vás vyjde na 290 Kč, individuální představení pak na 90 Kč. V nedalekém krajském městě Zlíně pak o víkendu otevře své brány unikátní Indiánská výstava, jejíž inspirací byl život indiánských kultur Severní Ameriky. Seznámit se se specifiky této originální kultury budete moci v Baťově institutu od 10 do 18 hodin. Rodiče se svými ratolestmi se pak jistě rádi vydají v neděli 9. února do malebných Bojkovic, kde se od 15 hodin koná další ročník oblíbeného a hojně navštěvovaného Dětského karnevalu.

Moravskoslezský kraj

O nadcházejícím víkendu se v moravskoslezské metropoli Ostravě těší organizátoři Pohádkového karnevalu v domě kultury Akord na všechny návštěvníky z řad dětí i jejich rodičů. V barevném reji masek se můžete zúčastnit několika zábavných soutěží či rozhýbat svalstvo v rytmech populární diskotéky. Aktivně a s nápadem pak k pohybovým disciplínám zajisté přistoupí i čtyřznozí psí miláčkové v rámci Agility 2014, která se koná v sobotu a neděli na výstavišti Černá louka od 8. hodin. S úžasem zde budete přihlížet neuvěřitelné podívané, kterou pro Vás připravili chovatelé těch nejzdatnějších psů a psíčků. V sobotu 8. února se ve Frýdku-Místku koná Velký maškarní kabaret, kterým Vás provedou klauni z Balónkova. Jak již název napovídá, těšit se můžete na opravdovou karnevalovou náladu, tajuplná kouzla a čáry a desítky her a soutěží.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete