Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 8. – 10. listopadu 2013: Svatomartinské oslavy, Queer festival Mezipatra, nebo Zlounfest

Nadcházející víkend bude ve znamení oslav svátku sv. Martina: svatomartinské hody, spojené s první ochutnávkou svatomartinského vína, průvody, ohňostroje a mnoho dalšího. Kromě toho můžete například navštívit premiéru divadelní hry Sudička Lachesis ve Švandově divadle, nebo se přijít pobavit s Portless a kapelou Wohnout na Zlounfest. To vše a mnoho dalšího se dočtete v aktuálních tipech na víkendové akce.

Fotogalerie k článku

Nadcházející víkend bude ve znamení oslav svátku sv. Martina: svatomartinské hody, spojené s první ochutnávkou svatomartinského vína, průvody, ohňostroje a mnoho dalšího. Kromě toho můžete například navštívit premiéru divadelní hry Sudička Lachesis ve Švandově divadle, nebo se přijít pobavit s Portless a kapelou Wohnout na Zlounfest. To vše a mnoho dalšího se dočtete v aktuálních tipech na víkendové akce.

Gastrofest v Českých Budějovicích
Gastrofest v Českých Budějovicích

Praha

Už ve čtvrtek odstartuje 14. queer filmový festival Mezipatra, který nabídne bohatý program po celý víkend. Smyslem festivalu je představit co nejširšímu a z hlediska sexuální orientace smíšenému publiku kvalitní díla světové kinematografie. V sobotu můžete v Rock Café navštívit charitativní a multižánrový festival Pozdní sběr 2013, na kterém vystoupí The Prostitues, Monika Načeva, Ester Kočičková a mnoho dalších. Jde o jednodenní charitativní přehlídka převážně domácí hudební scény doplněnou o malou ukázku jiných druhů současného umění. Výtěžek z této akce bude věnován  obecně prospěšné společnosti ROZLET. V sobotu uvede Švandovo divadlo nové komorní drama s Ninou Divíškovou Sudička Lachesis. Pozoruhodný příběh ženy, která prožila dramatické 20. století a rozhodla se vyprávět o nejtajnějších okamžicích svého pohnutého života, uvádějí u Švandů ve světové premiéře. V neděli přijďte do pražské zoologické zahrady popřát Richardovi k jeho dvaadvacátým narozeninám. Kromě speciálního komentování v Pavilonu goril si ZOO pro gorilího samce připravila originální dárky.

Přehled svatomartinských akcí v Praze zde

Středočeský kraj

V pátek se můžete v Mělníku zúčastnit průvodu sv. Martina za doprovodu šermířské skupiny Akvilo z Krásné Lípy, která nakonec předvede rytířský souboj. Večer se pak můžete přesunout na mělnický zámek, kde budou po celý víkend probíhat Svatomartinské hody. Kromě husy s nádivkou nebudou chybět další husí speciality a ochutnat můžete také mladé víno, které pro tyto hody pro vás připravil zámecký sklepmistr pan Hrabkovský. V Lysé nad Labem budete moci po celý víkend navštívit první ročník Veletrhu pivovarů a vinařství, který se uskuteční na místním výstavišti.

Další akce v krajizde

Jihočeský kraj

Na Žižkově náměstí v Táboře v parku u kostela sv. Filipa a Jakuba se v sobotu bude konat Martinská slavnost. Přijďte si zazpívat podzimní písničky, poslechnout martinskou legendu, přivítat Martina na koni a ochutnat martinské rohlíčky. Průvod městem začne v 16 hodin na Žižkově náměstí u kašny. Svatomartinskou neděli můžete oslavit v Písku na Kamenném mostě. Kromě hlavního programu převážně určeného pro děti se můžete těšit na bohatý doprovodný program - Kavárna Pontes připraví Martinskou husu, mladé víno a palačinky, v Café restauraci U Kamenného mostu pro Vás budou mít vynikající kroužkovaný 12°Budvar, Restaurace Hotelu Biograf nabídne v rámci podzimní slavnosti svatomartinské menu, Hotel Bílá růže pro Vás připraví Martinský bramborák.Od čtvrtka do soboty proběhne na Výstavišti v Českých Budějovicích gastronomická událost Gastrofest. Připraveny jsou exhibice kuchařů, pekařská nebo cukrářská soutěž, prezentována budou i vína a své umění ukážou také barmani.  

Další akce v kraji - zde

Plzeňský kraj

Na zámku v Osvračíně nedaleko Domažlic se tuto sobotu a neděli bude konat Festival deskových her David a Goliáš 2013, kam se již poosmé můžete vydat do překrásného světa deskových her. Téměř tisícovkou her Vás provedou ochotní organizátoři, pro soutěživé je připraveno několik turnajů v různých věkových kategoriích, v dražbě (i mimo ni) můžete přispět na Dobrý skutek. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi, hráče i úplné začátečníky v deskových hrách. Na akci je možno řadu her i zakoupit. Na zámku v Horažďovicích se v sobotu bude konat Svatomartinský jarmark spojený s dýňobraním. Můžete se těšit na řemeslné dílny a jarmark, svatomartinské hody a světelný průvod městem. Unikátní a časově omezená výstava se představí tento víkend v sokolovně v Klatovech, kde  Klub železničních modelářů z Prahy vystaví železniční modely. Uvidíte téměř 40 metrů plně funkčního modulového kolejiště, kde se simuluje skutečný železniční provoz, který budou moci děti sami ovládat.

Další akce v kraji - zde

Karlovarský kraj

Skupina Mig 21 se svým frontmanem Jiřím Macháčkem vystoupí v sobotu večer v Lidovém domě v Karlových Varech. Tento koncert uzavírá velmi úspěšné podzimní klubové turné, které nabídlo návštěvníkům průřez hudební kariérou, ale také poslední singl, píseň z filmu Muži v naději, "Chci ti řict". Koncert bude nejen plný překvapen, ale také doplněn výjimečnou scénou a proto si ho určitě nesmíte nechat ujit!

Další akce v kraji - zde

Ústecký kraj

V pátek se uskuteční jedny z posledních farmářských trhů před nákupním centrem Olympia v Teplicích, máte tak ještě příležitost nakoupit před zimou čerstvé farmářské produkty. V sobotu se v Městské sportovní hale v Lounech uskuteční festival Zlounfest, na kterém vystoupí například Portless (80% ze Support Lesbiens), Wohnout, Sto Zvířat, Mňága a Žďorp a mnoho dalších.

Další akce v kraji - zde

Liberecký kraj

V sobotu od devíti hodin se můžete zúčastnit komentované prohlídky v rámci výstavy Synagogy v plamenech: Křišťálová noc 1938 v českém pohraničí" v Severočeském muzeu v Liberci. Kurátorka výstavy návštěvníky seznámí s podrobnostmi o průběhu "křišťálové noci" v českém pohraničí i v Říši a přidá také základní informace o židovské problematice před druhou světovou válkou. Obchodní dům Brouk a Babka v Liberci Vás zve na jedinečný VIP bazar, kde si budete moci vybrat z obrovské nabídky oblečení, bot, kabelek a doplňků od známých zpěvaček a hereček a také z množství oblečků a botiček jejich dětiček. Akce se osobně zúčastní Bára Basiková a výtěžek bude předán dennímu stacionáři a základní škole Alvalída v Liberci.

Další akce v kraji - zde

Královéhradecký kraj

V rámci Mezinárodního hudebního festivalu Eduarda Nápravníka vystoupí v pátek v Městském divadle v Sobotce účinkující v rámci Baroque Jazz Special, například Jiří Hlaváč, Alexej Aslamas, či Felix Slováček jr.

Další akce v kraji - zde

Pardubický kraj

Velkolepých svatomartinských slavností se můžete zúčastnit tuto neděli ve Svitavách. Svatomartinský lampionový průvod začne na svitavském náměstí Míru v neděli od 17 hodin, kde si děti a rodiče nejprve počkají na sv. Martina na bílém koni a jeho příběh a odtud se za doprovodu bubeníka, světlonošů a koní vypraví do parku Jana Palacha. Tam je čeká ohňová show a občerstvení.

Další akce v kraji - zde

Kraj Vysočina

V sobotu vystoupí v Třebíči kapela Kryštof a těšit se můžete na známé hity i novinky z poslední desky Inzerát. Samozřejmostí budou speciální efekty a jedinečná světelná show, kterou si nechala kapela pro tento rok postavit z nejnovějších technologií a jezdí s ní po největších festivalech a zmenšenou verzi představí i v Městském kulturním středisku v Třebíči. Na zámku v Náměšti nad Oslavou můžete shlédnout divadelní představení Dýňový démon v podání souboru Ensemble Opera Diversa Brno. Kromě zajímavého představení budete moci v zámecké knihovně ochutnat čerstvý dýňový nákyp připravený během představení před vašimi zraky!

Další akce v kraji - zde

Olomoucký kraj

Originální pivní punč a mnoho dalších specialit Vás čeká tuto sobotu na narozeninových hodech v areálu litovelského pivovaru. Vyberete si z široké nabídky domácích výrobků na Farmářském trhu, dozvíte se, jak se drátuje, paličkuje, jak se vyrábí košíky, tká na stavu a pobavíte se u cimbálové muziky nebo Banjo Bandu Ivana Mládka. K tomu všemu si můžete zdarma prohlédnout minipivovar a v historické expozici načerpat informace o klasickém postupu výroby českého piva. Na hradě Šternberk se bude v sobotu v rámci festivalu Tierra Snow Film Fest promítat špičkové filmy plné extrémního lyžování, zimního lezení, skialpinismu a dalších extrémních zážitků a sportů. Hlavní program je sestaven ze sedmi filmů, které získaly řadu ocenění na zahraničních filmových festivalech.

Další akce v kraji - zde

Jihomoravský kraj

Po celý víkend můžete na brněnském výstavišti navštívit veletrh Dance Life Expo 2013, již 2. ročník unikátního tanečního festivalu. Můžete se těšit na 140 nejlepších tanečních show, na místě budou desítky vystavovatelů a nabízet budou taneční hodiny všech stylů pro každého. Do Valtic se v sobotu vypravte na Svatomartinské slavnosti & husí hody, kromě skvělého jídla a pití, včetně mladého Martinského vína se můžete těšit na Cimbálovou muziku, která zahraje pro vaši dobrou náladu, k tanci a poslechu.

Další akce v kraji - zde

Zlínský kraj

Tuto sobotu se v prostorách Arcibiskupského zámku v Kroměříži uskuteční svatomartinské posezení s husou a mladým vínem za účasti karikaturistů z Trnek-Brnek a za doprovodu cimbálové muziky.

Další akce v kraji - zde

Moravskoslezský kraj

U příležitosti svátku sv. Martina pro Vás obchodní centrum Futurum v Ostravě přichystalo speciální svatomartinské slevy až 50%, které platí pro tento víkend. Pro ty, kteří se nechystají na některé svatomartinské slavnosti je to ideální příležitost k levnému nakupování.

Další akce v kraji - zde

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete