Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 8.-9. prosince 2018

Druhý adventní víkend se můžete těšit na řadu adventních dílen, koncertů, jarmarků, vánočních prohlídek hradů a zámků a hlavně krásnou atmosféru blížících se Vánoc.

Fotogalerie k článku

Druhý adventní víkend se můžete těšit na řadu adventních dílen, koncertů, jarmarků, vánočních prohlídek hradů a zámků a hlavně krásnou atmosféru blížících se Vánoc.

Praha

Tento víkend se můžete slavnostně naladit  na hodinové adventní plavbě moderní prosklenou lodí centrem historické Prahy. Tuto plavbu si můžete užít také v neděli. V sobotu můžete navštívit také adventní koncert v kostele sv. Martina ve Zdi, kde vás čekají české a světové vánoční koledy provedené andělským sopránem doprovázené varhany a housle.

V sobotu se můžete vydat také do Kulturního centra 12, kde si poslechnete vyprávění o narození Ježíška, vánočních zvycích a tradicích, pásmo vánoční koled a písní doprovázené živou hudbou.

Zveme také na nedělní komentovanou procházku pro děti pražskými ulicemi, tentokrát Nového Světa.

Středočeský kraj

Advent na Františku je název akce, která se koná o víkendu v huti František kde se můžete těšit na ukázky sklářských technik, tvůrčí sklářské dílny, zdobení perníčků i dárkové zboží k zakoupení. Nenechte si ujít také druhou advetní neděli ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy, kde bude probíhat program pro celou rodinu. Mimo jiné vás čeká animační dílna, projekce animovaných filmů nebo třeba výroba loutek.

Jihočeský kraj

V Jihočeském kraji se můžete vydat na adventní trhy pod Rumpálem na Strakonickém hradě. Zveme vás také na Staročeský vánoční trh do Tábora. Čeká vás staročeská hudebně komediantská kapela, dětské vánoční dílničky, historický kolotoč našich babiček, vánoční ladovské postavy a velbloudi a další. Za adventní dílnou s divadelním představením se můžete vydat také v neděli do Prachatic.

Karlovarský kraj

V sobotu zve hrad Seeberg všechny na Seeberský advent, který bude plný předvánoční atmosféry. Letošní ročník nese podtitul "okuste chuť a vůně Vánoc". Na zámku Kynžvart vás čekají vánoční prohlídky, kde budete mít jedinečnou možnost nahlédnout do vánočně vyzdobených salónů, pobavit se a vychutnat si atmosféru šlechtických Vánoc. A do třetice si nenechte ujít Ježíškovy vánoční trhy na Božím Daru. Své výrobky zde představí krušnohorští řemeslníci a umělci.

Ústecký kraj

Muzeum lidové architektury v Zubrnicích připravilo na oba víkendové dny program nazvaný Vánoce ve skanzenu.

Liberecký kraj

Krásnou vánoční atmosféru jistě zažijete také na hradě Valdštějn, kde v sobotu zazní předvánoční zpívání. Vánoční jarmark se pak koná na hradě Lipí u České Lípy. V sobotu v kreativní dílně v liberecké Nové Akropolis si můžete vyzkoušet, jak se vyrábí archeologické reprodukce, jak se pracuje s formami, odlévá, maluje a patinuje a další.

PARDUBIcký kraj

Také na Veselém kopci se bude konat předvánoční jarmark s prodejem výrobků od lidových výrobců.

Královéhradecký kraj

Netradiční adventní akce pro celou rodinu s vánočními dílnami, divadly, koncerty a neobvyklým živým betlémem se koná v Jičíně. Těšit se můžete na loutkovou stínohru, vystoupení pěveckého sboru, vánoční dílny, hru na niněru, potulného barda a mnohé další. Na Betlémské trhy zvou také Třebechovice pod Orebem. Zažijete zde atmosféru staročeských Vánoc, bohatý vánoční kulturní program, zvířátka z betléma a desítky řemeslných stánků.

Také Vánoce na zámku Karlova Koruna budou nezvyklé. Zámecká expozice se promění na vánoční světničky různých států – poznáte Vánoce v Rusku s krásnou Sněhuročkou a Dědou Mrázem, Vánoce v Itálii a dobrosrdečnou Befanu, Santu a Vánoce v Americe. To vše můžete porovnat s Vánocemi v Čechách a naším Ježíškem. 

Kraj Vysočina

Divadelní představení Byla cesta, byla ušlapaná můžete navštívit v sobotu v Telči. Advent na Edenu se koná v areálu Centra Eden v Bystřici nad Pernštejnem. V Panském dvoře najdete pohádkové bytosti, které si připraví pro děti úkoly a otázky. Za jejich splnění obdrží děti odměnu. Ve sklepeních budou ukryti čertíci z pohádky S čerty nejsou žerty. Do stodoly se nám nastěhuje Ježibaba, která bude zkoušet děti ve znalosti sezení na lopatě.

Za návštěvu jistě stojí také adventní trh ve Žďáru nad Sázavou. Nahlédnete pod pokličku vánočním zvykům z různých zemí, ochutnáte rozličné vánoční pochoutky nebo si prostě budete jen tak užívat pravou vánoční atmosféru.

Jihomoravský kraj

Navštívit můžete víkendové labodílny ve VIDA! Centru v Brně. Tentokrát budou na téma vánočního jiskření. Mimo jiné se zde dozvíte, jak fungují prskavky a jak si je doma vyrobit. V Rebešovicích se v sobotu na svůj pochod čerti, které ztvární parta nadšenců, kteří chtějí udělat dětem radost.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete