Statistika našeho portálu

  • 102 246 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 8. – 9. února 2020

Tento víkend bude plný skvělých akcí. Zejména bychom vás chtěli upozornit na Jizerskou 50, která se pojede v původní trase, tradiční masopust v Hamrech u Hlinska, který je zapsán v UNESCO, úchvatné večerní prohlídky zámku ve Žďáru nad Sázavou nebo závod psích spřežení Ledová jízda.

Fotogalerie k článku

Praha 

Vydejte se na tradiční Malostranský masopust v kulisách Malé Strany a Hradčan. Průvod masek startuje v sobotu před hostincem U Černého vola v Loretánské ulici.

Legendární popkulturní festival Comic-Con se koná poprvé v Praze. Od pátku do neděle se můžete těšit na filmy a seriály, hry, komiksy a knihy, nejčastěji v žánru sci-fi, fantasy a horor.

Pohádkové loutkové představení Continuo: Zuna je inspirováno několika magickými příběhy z různých části světa a zpracovává téma odpovědnosti za vlastní rozhodnutí, překonání strachu a síly našich činů. Vidět jej můžete v sobotu na Jatkách78.

Středočeský kraj

Zveme vás na Halounský masopust do Svinařů, který provede průvod masek obcí. Součástí bude také vystoupení kejklíře a hudba. V Mladé Boleslavi můžete v sobotu vyrazit na již 39. erotický ples, jehož součástí bude pánské a dámské striptýzové vystoupení nebo travesti show. 

Plzeňský kraj

Pokud se o víkendu vydáte do Plzně, tak si můžete vybrat hned z několika zajímavých akcí. Koná se tu například multižánrový festival Treffpunkt, který navazuje na oblíbené česko-bavorské dny. Uvidíte a uslyšíte hudební vystoupení, výstavu fotografií, divadelní představení a doprovodný program pro děti.

V Plzeňském Prazdroji se v sobotu chystá masopustní veselí spojené se zabijačkou, kde nebude chybět muzika a dobré pivo.

V Měšťanské besedě v Plzni si v sobotu zatančíte na 12. reprezentačním česko-německém plesu. Ples zahájí slavnostní předtančení, nebude chybět čokoládová dámská volenka, taneční host z Bavorska a bohatá tombola.

Karlovarský kraj

V Karlových Varech si nenechte tento víkend ujít ples v Grandhotelu Pupp s letošním tématem muzikálu Vlasy.

Ústecký kraj

V Mostu se koná přehlídka inspirativních divadelních představení v rámci festivalu amatérského divadla Nanečisto. Za masopustem se můžete vydat do Zooparku Chomutov. Skanzenem Stará ves projde masopustní průvod. součástí budou zabijačkové hody, soutěže a hry pro děti a spousta veselé muziky.

Zcestfest je název cestovatelského festivalu, který vás v neděli zavede do daleké svůdné exotiky, divočiny za humny i drsných, nekompromisních hor.

Liberecký kraj

Libereckému kraji, resp. Bedřichovu bude až do neděle vládnout Jizerská 50. Snad nejslavnější závod v běžeckém lyžování u nás nabízí tratě různé délky, stejně jako závody různou technikou, včetně techniky soupaž. Skvělou zprávou je, že se závod pojede podle původního plánu po celé trase.

A pokud byste raději někam za masopustem, pak můžete vyrazit třeba do Proseče pod Ještědem.

Královéhradecký kraj

Hokejový turnaj amaterských týmů se v Hradci Králové spojí s charitativní dražbou. Letos dokonce s mezinárodní účastí hráčů z Readingu, Pensilvánie (USA).

V Hradci Králové se koná také tradiční masopust s průvodem a vepřovými hody. 

Pec pod Sněžkou bude až do pondělí hostit závod psích spřežení Ledová jízda. V nedělní a pondělní etapě doporučujeme divákům setkání se závodníky na hřebenu Krkonoš zejména v okolí Luční boudy, Pražské a Kolínské boudy.

Pardubický kraj

Tradiční masopustní veselí, chráněné značkou UNESCO, můžete zažít v obci Hamry u Hlinska. Můžete zde vidět obchůzku v takřka nezměněné podobě od jejího vzniku před více než 100 lety.

Kraj Vysočina

Kouzelnou atmosféru nočního barokního zámku, vůni barokní kuchyně, krásné kostýmy, barokní hudbu a mnohé další můžete poznat na večerních prohlídkách zámku Žďár nad Sázavou.

Moravskoslezský kraj

Na maškarní erotický ples se můžete vydat také v Ostravě. Pobaví vás tu erotická show ve stylu Las Vegas. 

Malý svět techniky U6 bude o víkendu znovuotevřen, tentokrát v novém kabátě ve stylu Hvězdných válek.

Jihomoravský kraj

Festival Future Gate, který potrvá až do úterý, představí v Brně filmové novinky ze světa science fiction, legendy žánru, tematické dokumenty a mnoho dalšího.

Hustopečské skákání, závod ve skoku do výšky se koná v Městské sportovní hale už tento víkend a představí se na něm výškařská elita z celého světa. 

Několik stovek účinkujících v dobových uniformách a s historickou vojenskou technikou v čele s legendárním tankem T34 se představí na zimní bitvě v Army parku v Ořechově.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete