Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 9. - 10. března 2019

Nadcházející víkend bychom vás rádi pozvali na řadu akcí, z nichž jsme vybrali například Den s T. G. M v Lánech, netradiční prohlídku za Zdmi středověkého kláštera nebo začínající turné Pokáče.

Fotogalerie k článku

Nadcházející víkend bychom vás rádi pozvali na řadu akcí, z nichž jsme vybrali například Den s T. G. M v Lánech, netradiční prohlídku za Zdmi středověkého kláštera nebo začínající turné Pokáče.

Praha

Pokud vás zajímají stavby z přírodních materiálů, pak si nenechte ujít konferenci, která proběhne od pátku do neděle v Kulturním domě Domovina v Holešovicích. Bude totiž věnovaná příírodnímu stavitelství, o kterém se zde dovíte z přednášek, seminářů a kde se budou prezentovat firmy působící v tomto oboru.

Až do neděle máte možnost navštívit Festival otrlého diváka, který pořádá žižkovské kino Aero. Čeká vás zde dávka těch nejlepších špatných, vyšinutých a těžko popsatelných filmů, které jsou k tématu apokalypsy k mání.

Sobotní večer na Žofíně bude věnovaný všem jezdců, majitelům a chovatelům koní. Koná se zde totiž již 16. ročník galavečeru jezdectví Koně na Žofíně.

Zveme vás také na přednášku cestovatele Tomáše Kůdely, která se koná v rámci festivalu Kolem světa v PVA Letňany. Tentokrát se můžete těšit na krásné Azory.

Středočeský kraj

Ani tento víkend ještě nekončí období masopustu, o čemž svědčí například masopust v Hornickém muzeu v Příbrami. Ke tradiční lidové veselici a masopustnímu průvodu se zde můžete připojit v sobotu.

V sobotu se můžete vypravit speciálně vypraveným vláčkem Stříbrný šíp na Den s T. G. M. do Lán. Mimo jiné se můžete těšit na komentovanou prohlídku vládního salonku, prohlídku vláčku. Následně v Lánech jste zváni na prohlídku muzea TGM, na setkání s prvorepublikovými četníky, legionáři nebo s prezidentem Tomášem Garrigue Masarykem. Akci zakončí pietní akt u jezdecké sochy.

Navštívit můžete také Muzeum technických hraček ve Velvarech, kde si pro vás na neděli připravili komentované prohlídky, tentokrát s ukázkami opravy hraček.

Jihočeský kraj

V Českých Budějovicích se v sobotu rozbíhá oblastní kolo Porty 2019. Akce je určena nejen soutěžícím zpěvákům a kapelám, ale také všem těm, kteří si je chtějí přijít poslechnout. V Českých Budějovicích tuto sobotu také zahajuje své turné oblíbený písničkář Pokáč. Máte-li rádi jeho písničky plné nadsázky, ironie a sarkasmu, pak si nenechte ujít Pokáčovo jaro 2019.

Plzeňský kraj

Nebespán boutique hotel v Kašperských Horách připravil na tuto neděli brunch v podání francouzských kuchařů. Díky tomu budete moci ochutnat řadu skvělých dobrot. Vyrazit můžete také na sobotní country bál do Klatov, kde vám bude hrát skupina TENNESSEE.

Ústecký kraj

V Ústí nad Labem máte v neděli možnost si poslechnout koncert indi rockové kapely Holborn Stereo, jejíž hudba vychází z the Beatles, Oasis, Blur, Pulp, Pink Floyd a dalších kapel. 

Pardubický kraj

O víkendu můžete v Hernychově vile v Ústí nad Orlicíc navštívit výstavu věnovanou Tibetu. Na výstavě se dozvíte více o životě dnešních Tibeťanů i o dějinách tohoto národa. 

Kraj Vysočina

Za zdmi středověkého kláštera je název večerních prohlídek, kde budete mít možnost zažít atmosféru období vzniku kláštera ve 13. století. Na zámku Žďár nad Sázavou se o to postarají kostýmované prohlídky. Mimo jiné se také podíváte do běžně nepřístupných prostor zámku a navštívíte staré opatství.

V neděli v Národním domě v Třebíči můžete zhlédnout představení divadla Ungelt Praha, které nese název Pardál. Čeká vás jevištní puzzle, v němž se skutečnost skládá do nečekaných a dojemných obrazců nesmrtelné lásky.

Moravskoslezský kraj

O víkendu si můžete vyzkoušet virtuální realitu ve Skalka Family Paru v Ostravě. Vstoupíte tak do roku 2050, kdy všechnu práci vykonávají roboti a vy si budete moci vyzkoušet, jaké to kdysi bylo chodit do práce. Ani v moravskoslezském kraji nebude chybět možnost užít si masopust. Zveme vás na Hrčavské ostatky do obce Hrčava.

Jihomoravský kraj

Také tuto sobotu a neděli jsou rodiny s dětmi zvány na Dny elektronové mikroskopie do brněnského VIDA! Součástí tohoto workshopu bude i možnost prohlédnout si trvalé preparáty nebo si připravit své vlastní.

V sobotu v Mikulově se můžete připojit do fašankové obchůzky, kterou pořádá Národopisný spolek Pálava. Uvidíte průvod masek a tradiční mečový tanec Pod šable. Masopustní veselí a dobrou náladu podpoří i dechová hudba a zabijačkové speciality.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete