Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 9.-10. července 2016

O víkendu Vás čeká řada zajímavých akcí hudebního ražení, známé i méně známé festivaly a také historické akce a jarmarky.

O víkendu Vás čeká řada zajímavých akcí hudebního ražení, známé i méně známé festivaly a také historické akce a jarmarky.

Praha

České muzeum hudby zve na víkendové koncerty. V sobotu Vás čeká ImProART a hudební duo Irena a Vojtěch Havlovi a v neděli Prague Choral Festival. Nebo možná raději vyrazíte do Reduty, kde po oba víkendové dny bude hrát Marcel Flemr Band Praha, bluesový mág se svou kapelou. A do třetice hudby si užijete také v Redutě v neděli večer, kdy bude koncertovat Prague Big Band, sestavený z předních sólistů české jazzové scény.

Středočeský kraj

Narozeniny zámeckých labyrintů se budou slavit v sobotu na zámku Loučeň. Přijďte i Vy si vyzkoušet některý z místních labyrintů a narozeninový program i s dortem. Cihlafest je benefiční festival, který se bude konat v obci Slapy a kde nebude chybět divadlo, loutkové představení nebo vzdušná akrobacie.

Narozeniny zámeckých labyrintů

PunkRock for Ferdinand je název punkového festivalu, na který můžete v sobotu vyrazit do Benešova.

Jihočeský kraj

Známý Kinematograf bratří Čadíků navštíví od čtvrtka do soboty České Budějovice. Těšit se můžete na pohádku Sedmero krkavců, komedii Život je život, krimi Gangster Ka. A protože je čas, kdy zrají borůvky, vyrazte na Borovanské borůvkobraní. V Borovanech Vás čeká bohatý doprovodný program oba dva dny a samozřejmě spousta borůvkových dobrot. Sobotní koncert Šumava na nohou uvítá i oblíbenou zpěvačku Ewu Farnou. Koncert se koná ve Vimperku.

Borovanské borůvkobraní

Plzeňský kraj

Nový rockový open-air festival Pekelný ostrov můžete navštívit v Holýšově. Od pátku do soboty se na dvou oddělených scénách na přírodním ostrově představí několik desítek převážně rockových kapel. O víkendu se koná také tradiční setkání heligonkářů a kapel v letním kině Klatovy, tzv. Klatovská heligonka.

Ústecký kraj

Do Roudnice nad Labem se můžete vypravit na Benefiční divadelní festival OLDstars on the Roud. V podání nezávislé umělecké skupiny, tvořené studenty pražských středních a vysokých uměleckých škol, se můžete těšit na různá divadelní představení a scénická čtení.

V sobotu si nenechte ujít unikátní akci, kterou je Bitva u blátivé zátoky. Koná se v obci Březno u Chomutova a návštěvníci zde uvidí bitvou mezi indiány a 7 kavalerii gen. G.A.Custera v podání herce Václava Vydry. Součástí bude i doprovodný program plný zajímavých aktivit.

Liberecký kraj

 V Libereckém kraji se můžete vypravit na hrad Houska, kde se koná Gotický jarmark. Mimo jiné zde vystoupí skupina historického šermu, BOHEMIA SANGUIS, a taneční skupina AMBROSIA.

Pardubický kraj

Do Svitav Vás možná zlákají Pivní slavnosti a výstava historických vozidel, které se zde konají v sobotu. V rámci festivalu vystoupí i řada kapel, mezi jinými známý Fleret. Hrad řemeslníků rozbalí stánky se svým uměním v neděli na Kunětické hoře. K vidění budou tradiční řemesla a tvůrčí dílny pro děti. 

Hrad řemeslníků

Královéhradecký kraj

Historické dny na hradě Kost Vás vezmou do časů středověku. Těšit se můžete na historické tance, šermířská vystoupení, bitvy, kejklíře, ale také na řadu dobrot a upomínkových předmětů, které si zde budete moci akoupit. Mlynářovy toulky je název sobotního pohádkového dne se špindlerovským Mlynářem, který Vás vezme za historií Špindlerova Mlýna. Akci doprováí rýžování zlata, lasová show, vystoupení kapel a mnoho další zábavy.

Kraj Vysočina

V amfiteátru v Jihlavě Vás od čtvrtka do soboty čeká nabitý program festivalu Vysočina fest 2016. Vstoupí skupina NO NAME, David Koller,  Olympic, MIG21 a další.

Zlínský kraj

 Mezinárodního setkání lidových řezbářů, Hejův nožík, se koná ve skanzenu Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Uvidíte zde v akci řezbáře z růných zemí při jejich práci. Portášské slavnosti, to je název akce, která se koná v sobotu ve Valašské Bystřici. Můžete se těšit na hudební vystoupení i ukázku bitvy.

Hejův nožík

Olomoucký kraj

Olomoucký kraj zve na sobotní Žulovské slavnosti. Na Mariánském náměstí města Žulová se bude konat nanuková a silácká show, různá hudební vystoupení a na závěr uvidíte slavnostní ohňostroj. Staré Město pod Sněžníkem pořádá Bioslavnosti, kde se můžete těšit nejen na hudební vystoupení, ale především na ochutnávku biopotravin včetně biovína.

Jihomoravský kraj

Dobývání dobšických sklípků je tradiční letní vinařská akce, která se u příležitosti výročí napoleonské bitvy u Znojma koná v sobotu v Dobšicích. Návštěvníky čekají dobrá vína, bitva, hudba a zpěv ve sklepních uličkách. Silver Bowl přinese sobotní finálové utkání amerického fotbalu. Přijďte se na něj podívat do Brna.

Silver Bowl

Moravskoslezský kraj

Léto na zámku Fryštát nabídne návštěvníkům nevšední komentované prohlídky, speciální okruhy, noční prohlídky a dlaší. 3NEC Gastro Show nabídne kvalitní gastronomii, barmanství, zdravý životní styl a také spoustu kultury a dětských atrakcí.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete