Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 9.-10. dubna 2016

Tento víkend nabídne řadu venkovních akcí, jako jsou například běžecké závody, golfový turnaj nebo závody kočárků, které se doslova rozpoutají po celé republice. Nicméně se můžete vydat i na zajímavé výstavy nebo zavítat na otevírání hradů a zámků.

Tento víkend nabídne řadu venkovních akcí, jako jsou například běžecké závody, golfový turnaj nebo závody kočárků, které se doslova rozpoutají po celé republice. Nicméně se můžete vydat i na zajímavé výstavy nebo zavítat na otevírání hradů a zámků.

Praha

Běžecký závod Prokopským údolím odstartuje tuto sobotu. Pro dospělé závodníky je připravena trasa v délce 8 km, trať pro děti měří 2 km. V Městské knihovně na Praze 1 se v sobotukoná Islandský den, jehož patnáctý ročník je letos zaměřen především na cestovatele. 

Island

Pokud fandíte rugby, pak v sobotu můžete přijít podpořit mladé sportovce na třetí ročník velkého mezinárodního turnaje dětí a mládeže Prague Youth Rugby Festival. Akce se koná na stadionu RC Tatra Smíchov

Národopisná expozice Národního muzea zve na akci zvanou Folklorní regiony Čech Moravy a Slezska, kde uvidíte taneční vystoupení, ale můžete se naučit i různá řemesla, jako například pletení z orobince. Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur zve v sobotu na Cestu po středověké Číně, resp. workshop určený pro dospělé i děti.

Pokud jste učitel, pak možná rádi využijete akci Muzea Grévin zvanou Den pro pedagogy. Od soboty do neděle mají mimořádně výhodný vstup.

Den pro pedagogy

V neděli můžete vyrazit také na Gospel Time Party do divadla Rokoko Praha, kde vystoupí Zuzana Stirská s Petrem Nárožným.

Středočeský kraj

Festival Jeden svět, zavítá od čtvrtka do soboty také do středočeského Benešova. V sobotu zahájí na hradě Točníku novou sezónu a připravili pro návštěvníky tradiční MED DEJ. Návštěvníci se mohou těšit na medvědy, medvědí stezku, divadlo, soutěže pro děti, sokolníka a další.

Zámek Hořovice zve na víkendové pohádkové prohlídky. Úkolem dětí bude poznat a dobře pojmenovat pohádky, schované vzámeckých pokojích. Ve Středočeském kraji se můžete zapojit také do celé řady závodů s kočárky, tzv. Strolleringu, a to v MilovicíchMladé Boleslavi, v Kutné Hoře a na dalších místech.

Jihočeský kraj

Vodáci mohou v sobotu vyrazit na odemykání Vltavy na dolním toku. Popluje se z Českého Krumlova do Zlaté Koruny. V Centru kultury v písku proběhne v sobotu nevšední akce,  Mezinárodního setkání harmonikářů.

Karlovarský kraj

Pokud se v sobotu vydáte na hrad Hauenštejn, pak vás zde jistě mile překvapí Den sokolnictví a lovectví.  A co víc, každý návštěvník si bude moci vyzkoušet i vypuštění dravce z vlastní ruky. A pro všechny rodiče malých dětí jsou připravené strolleringové závody, např. v Sokolově, Chebu nebo v Ostrově.

Sokolnictví

Královéhradecký kraj

Zapojit se můžete do turnaje Beer Golf, která podpoří nadace STK pro chlapy a Ruce na prsa, které bojují proti rakovině. A nebudou chybět ani závody ve Strolleringu v Náchodě nebo v Novém Městě nad Metují.

Kraj Vysočina

Další díl putovního festivalu Jeden svět představí zajímavé filmy v Havlíčkově Brodě. Letošní téma zní "Hledání domova". Rozběhnout se s Vaším kočárkem můžete v Pelhřimově, Třebíči a v Jihlavě

Jihomoravský kraj

V sobotu můžete vyrazit na Silniční běh Velká Morava, který startuje v centru Mikulčic. Během večerního programu pak můžete zavítat na oblíbený "Velkomoravský košt vín".

Silniční běh 

Studenti Lékařské fakulty Masarykovy univerzity připravili na tento víkend osvětovou a preventivní akci pro všechny generace - Světový den zdraví. Na několika místech bude možné se dovědět informace o prevenci rakoviny, správném poskytnutí první pomoci, pro děti bude připravena speciální Nemocnice pro medvídky a pro dospělé měřící stanoviště krevního tlaku, BMI a dalšího.

Wine Guru je název pro festival ne/vinných delikates, jehož první ročník můžete navštívit v sobotu v  Hustopečích. Samozřejmě se můžete těšit na ochutnávky vína, gurmánská menu a další.

Zlínský kraj

Výstava myslivosti, rybářství a včelařství se koná od pátku do neděle. Hlavním lákadlem pro myslivce bude jistě chovatelská přehlídka trofejí zvěře ulovené v okrese Kroměříž, pro rybáře pak velká expozice trofejí a pro včelaře například ochutnávky medu.

V kraji nebudou chybět ani závody kočárků - ve Zlíně,  v Holešově nebo v Rožnově poéd Radhoštěm.

Olomoucký kraj

Filmový festival Expediční kamera se koná v sobotu na hradě Šternberk. Na diváky bude čekat celkem 8 snímků ve dvou blocích. Závody kočárků budou probíhat ve Zlatých Horách nebo v Hranicích.

Moravskoslezský kraj

Slavnostní otevírání hradu Starý Jičín je připraveno na sobotu. Návštěvníci se mohou těšit na doprovodný kulturní program a symbolické otevření nové sezóny šermíři. 

Tvoření technikou fleurogami si můžete vyzkoušet v sobotu odpoledne v Domě knihy Ostrava. Yoga and Dance Spring Festival v Ostravě bude probíhat od pátku do neděle v Ostravě. Můžete se zde těšit na výběr z více než 25 lekcí tance i jógy, plné taneční sály, lahodný vegetariánský oběd a večeře, taneční a jogóvé lekce a další.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete